Uporabni programi za Android + opis + slike

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Imam NOTE4, android 5.01, v njem odkljukano dovoljenje da lahko naloži/instalira aplikacije iz drugih virov, ne samo iz Playa. Si spravim en APK na fon, zaženem instalacijo, lepo zalaufa, pokaže vsa dovoljenja aplikacije, tam spodaj pa dva gumba kao "nazaj" ali "naprej". Nazaj oz. preklic gre, naprej do končne instalacije pa ne, enostavno nič ko tapkam po gumbu.

Zakaj tako, ali so še kje kaka dovoljenja in podobno? Knox ni aktiviran.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Hvala Fusion
Hvala DJ_Beat
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali je ta aplikacija morda od katerga druzga telefona?
Jst sem imel enak problem, ko sem hotel samsungov apk namestit na rootan samsung z drugim romom. Baje je neka fora od vmesnika oz "launcherja".

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Ne, ta aplikacija je iz APK mirrorja in gre za googlovo aplikacijo Street view ki jo je google izdal kot samostojno APK pred kratkim, ni pa še na voljo na Playu za vse, pa sem mislil da bi jo dal gor prej. Imam pa apex launcher, bom poiskusil isto narediti s stockom.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Zivijo
Uporablja kdo kak app za belezenje stroskov na dopustu/izletu. Predvsem za gorivo, prenocisca, hrano in vstopnine? Trenutno se igram z Trip expenses manager pa pogresam vnos stroskov v razlicnih valutah...zaradi tripa v skandinavijo, kjer ima vsaka drzava svojo denarno valuto. Al bo treba na roke preracunavat v evre in belezit?
Tenx

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik RAST pravi:
Ne, ta aplikacija je iz APK mirrorja in gre za googlovo aplikacijo Street view ki jo je google izdal kot samostojno APK pred kratkim, ni pa še na voljo na Playu za vse, pa sem mislil da bi jo dal gor prej. Imam pa apex launcher, bom poiskusil isto narediti s stockom.

ti je uspelo?

imam note 4, pa ne vem al sem si že sam kdaj namestil streetview al se je sam kako znašel gor. Opazil sem ga šele, ko mi je med vikendom ponudlo update:))
imam pa poljski rom (uraden, nič rootan...)

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Ja zanimiv je ta streetview, ker ti ni potrebno sedaj dodatno nalagati 360 st. posnetke in gredo zdaj direktno na strežnik, prej sem za snemanje uporabljal googlov fotoaparat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
edino kar sem sprobal, sem hotel pogledat, če je kje v mojem kraju že kdo kaj poslikal, pa mi kaže samo googlove slike, ki jih je naredil avto. Pač tiste rdeče pikce se skos pojavljajo in ko kliknem gor, se mi pokaže "navden street view"

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
FUSION, ni mi uspelo, še ne....Je pa zanimivo da mi ga v Playu najde in je pri njem oznaka "nameščeno" in nič drugega, ne morem ga odstranit niti na novo naložit, ampak pri meni na fonu ga ni....Mogoče še nisem na vrsti, saj sem tudi na posodobitev Sygica čakal kar 14 dni od posodobitve.

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Vse lepo in prav, naj še enkrat povem, ne morem ga odstraniti iz programov ker ga ni, ga ne vidim....Le če zaženem Play in iščem "google street view" mi ga najde in pravi da je namešæen brez kakršnekoli opcije za odstranitev ali ponovno namestitev. Tisti APK na tvoje linku imam na fonu, vendar mi ne dovoli instalacije kot sem napisal v enem od gornjih postov...

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz sem najprej odstranil Zemljevid, nato poiskal Pregled ulic (street view) - zaustavil proces - onemogočil. Potegnil z APP mirror APK - inštaliral in sedaj deluje.
smile-1.gif

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Leon2007, hvala za trud, ampak jaz se neznajdem več in se bom nehal truditi. Moj NOTE4 ni rootan, zato google maps ne morem odstraniti ker opcija Onemogoči samo odstrani posodobitve. To sem naredil, poiskusil instalirati tisti APK pa ne gre. STREET VIEW kot posebna APK je kao instalirana, vendar na fonu ne najdem ne te APK ne procesa......Kot rečeno, na Playu pa pravi da ga imam instaliranega, ampak nič ne ponudi da lahko kaj naredim z njim.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Street View je že od vsega začetka kot posebna aplikacija, ampak nima launcher ikone. Zažene jo Google Maps. Če v Maps aplikaciji greš v Street View, se ti dejansko odpre Street View aplikacija. Če ti ne gre inštalirat tisti APK pa lahko da nimaš prave verzije Androida. Kaj točno ti sploh javi ko želiš inštalirati tisti APK ?

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Kaj nimaš pod Google Play - Moje aplikacije pri Zemljevidi (Gooogle Maps) možnosti Odstrani? Jaz jo imam, nimam rootanga Sony-a in sem komot odstranil Google Maps. Potem sem pa poiskal med App-ji Street view (telefon), ga zaustavil in potem onemogočil. Ostalo pa kot sem opisal v prejšnjem postu. Z onemogočitvijo ne odstraniš posodobitev.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pri "Onemogoči" ti odstrani vse posodobitve, ostane ti le APK, ki je zapečen v ROMu. Je pa seveda disablan. Če tega ne bi bilo, bi ti najnovejša verzija aplikacije po nepotrebnem zasedala prostor.

In praviloma tovarniško nameščenih aplikacij ne gre odstranjevati, ampak le onemogočati. To velja tudi za Nexuse.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Saj jaz nisem odstranil Street View, samo onemogočil, potem pa sem čez inštaliral onega iz APP mirror. Prej mi pa ni pustil inštalacije. Prejšnja verzija Street View-a sem imel 1.8.
Imam pa OS 5.0.

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Hvala vsem diskutantom za mnenja okoli tega Sreet View. Seveda sem videl da lahko preko maps prideš na ta view, apk pa mi ni dovolilo instalirat, čeprav je play javljal da je že inštaliran. Ampak kdor čaka, dočaka, danes sem dobil posodobitev (ne novo instalacijo), na playu je pisalo google street view in posodobitev. Sem naredil in sedaj je res gor kot samostojna aplikacija.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Na lenovo a328 mi ne pokaže lučko za zgrešen klic ali sms in kaj podobnega?
Ena majhna lučka naj bi bila zraven sprednje kamere ampak jo še nisem znal vklopiti niti ne najdem v navodilih.
Ali je fejk? Nastavitve,kje?