Univerzijada MB

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Res, da je zadeva v čveku a ne vem zakaj se mi zdi večina odgovorov kot spam? (t.j. neuporabno, nepovezano s temo, ...).

Čeprav sem "žabar", kot nas moderator očitno rad žali, sem prepričan, da bi univerziada in vložki vanjo v srednjem roku imeli zadostne pozitivne posledice - torej, da se splača. Prepoznavnost, turizem, gospodarstvo, nova infrastruktura ... se vse sešteva. In vse našteto se tudi potrebuje.

Če je lahko država dala toliko denarja za ene Stožice v LJ potem bi lahko namenila tudi 30MIO za univerziado.

Dejstvo je, da je že za EPK država kar priškrtnila proračun, pa so rezultati že vidni (Maribor med top destinacijami LP-ja, povečan interes za obisk mesta ipd..). Problem je le v tem, da moramo Slovenci dobro počistiti pred svojim pragom in si take stvari privoščiti. Iskreno. Da, bodo Mariborčani iskreno ponosni na to in izkoristili priložnost, in seveda, da jim ostali tega ne očitamo s figo v žepu. Univerziada bi bilo le še lepo dopolnilo, ki bi izkoristilo in nadgradilo izkušnje in prepoznavnost EPK.

Žalostno je, da so v stari jugi z vseh republik hodili v Sarajevo, na olimpiado kot tudi na univerziado, v SLO si pa tega ne privoščimo. Hlapci.

Dokler bomo slovenceljni tako zavrti... bo povprečna plača morda le še kaj padla.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Bila je v Zagrebu ne v sarajevu! Takratna SR Hrvaška je imela kar nekaj izgube!
Sarajevo se ravno tako piše z veliko začetnico kot Zagreb, čeprav ni katoliško mesto.

Nazadnje uredil moderator:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Jaz pa na žalost mislim da je bila univerzijada samo kaprica kanglerja kako je MB oh in sploh! Ne vem no, o univerzijadi pa res nikoli ne poročajo časopisi, tv postaje, vsaj pri nas. Dvomim da je v tujini kaj drugače.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
A se je v MB kaj dosti naredilo od kar je kangla župan?

Ja, sluzbo na obcini in obcinskih podjetjih dobijo v glavnem sorodniki, prebivalci Dupleka in clani SLS. Drugih sluzb pa itak ni
crazy1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Res, da je zadeva v čveku a ne vem zakaj se mi zdi večina odgovorov kot spam? (t.j. neuporabno, nepovezano s temo, ...).

Čeprav sem "žabar", kot nas moderator očitno rad žali, sem prepričan, da bi univerziada in vložki vanjo v srednjem roku imeli zadostne pozitivne posledice - torej, da se splača. Prepoznavnost, turizem, gospodarstvo, nova infrastruktura ... se vse sešteva. In vse našteto se tudi potrebuje.

Če je lahko država dala toliko denarja za ene Stožice v LJ potem bi lahko namenila tudi 30MIO za univerziado.

Univerziada bi bilo le še lepo dopolnilo, ki bi izkoristilo in nadgradilo izkušnje in prepoznavnost EPK.

Žalostno je, da so v stari jugi z vseh republik hodili v Sarajevo, na olimpiado kot tudi na univerziado, v SLO si pa tega ne privoščimo. Hlapci.

Dokler bomo slovenceljni tako zavrti... bo povprečna plača morda le še kaj padla.
sej si lepo napisal, sam na neke stvari si pozabil.
Kako se dela v Slo nova infrastriktura (recimo Stožice.....), verjetno veš. Denar je država dala, denar je bil, podizvajalvi pa ne plačani. Zdej ne vem, al je denar kje vmes padel v kakšen žep, al pa že v osnovi niso bili všteti.
grims-1.gif

Trenutno naši političarji računajo kako prišparati 800mil. in črtajo zneske...tukaj 1m prišparal, tam 20... tam 30...itd. Na drugi strani bi pa dali 30mil. za prireditev, ki se je vsi otepajo. Prepoznavni bomo že po tem, če jo odpovemo. Ugleda pa kot država nimamo ne vem kakšnega...
Najlažje je reči ..."bo dala država, ker se gre za njeno prepoznavnost in ugled". ja, zdaj smo pa tam, kjer smo.
Se pa strinjam, da bi bilo to vse lepo in prav, če bi zlauaflo.
Slovenceljni smo zavrti (če smo) zato, ker ne znamo ali pa se nočemo izpostavljat in nekaj ukrenit, da je stanje danes takšno kot je.
To, da bom jaz ali pa vi rekli, da boljše živite ker imamo univerzijado in EP v košarki..... se ne more zgoditi iz tega vzroka.
Jer pa res, da je najlažje priti doo infrastrokture v nekem mestu, da organiziraš nekaj takšnega in potem koristiš in imaš.

Nazadnje urejeno:

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Stožice so najbolj skrajen primer javnega financiranja predrage infrastrukture. Vse se bo (se je) preneslo na pleča davkoplačevalcev in sicer z dokapitalizacijo NLB.

Verjamem, da mnogi mislijo, da EPK.ja, evropska prvenstva, univerziade, taki in drugačni dogodki nič ne pripomorejo k razvoju a temu ni tako. Vsak dogodek posebej predstavlja večji ali manjši kamen v mozaiku s katerim gradimo razvoj. In sigurno si ti kamenčki veliko večji kot pesek, katerega je država "vložila" v plačilo sedenja doma v okviru "ukrepov proti krizi". Primerjate tiste milijarde s temi milijoni in od česa bomo imeli mikroekonomsko in makroekonomsko gledano več.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Enostavno vprašanje: Kolikšna je dodana vrednost univerzijade? Pa prosim, ne nabijat s prepoznavnostjo in podobnim. Konkretne številke, prosim. Aja, ni jih, ker je to spet eden tistih projektov "gremo to naredit, kar se denarja tiče, pa bomo že zrihtali". Sorry, Kangler, imej jajca, bodi mož in sam pojej, kar si skuhal.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
hočemo stadijone in socijalne
jebeš delovna mesta ,zdravstvo in pokojnine
ni važno če sem lačen , samo da sem prepoznaven
bonk.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ja, se predam... se strinjam s predhodnikoma. Predvsem z mnenjem, da brez investicij in razvoja lahko dosežemo višjo dodano vrednost, ki je potem osnova za blaginjo vseh.

Bom predlagal prihajajoči vladi (upam, da berejo maile), da ukinejo vse investicije in vzdrževanja in, da ta denar, kot je pametno storila Borutova vlada, razdelijo med delavce, ki sedijo doma in se smejijo tistim, ki so za isti denar delali.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.078
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Takoj odpovedati kakršne koli t.i. športne dejavnosti,tekmovanja in ostalie dejavnosti. V Mariboru gospodarske razmere niso ravno rožnate, ravno obratno. Mar ne bi tiste milijone , če bi se od nekod prikazal, porabili za vzpodbujanje podjetništva,izobraževanje ?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma ne... tudi oz.predvsem raji. Se par milijard jim damo, pa je.
To bo vsekakor najboljsa spodbuda za povecanje dodane vrednosti.

Za to se splaca celo zadolzevati - ne glede na obresti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.581
5.162
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Za košarko pomoje ni problem saj imamo že obstoječe dvorane. Samo malo "modifikacij" je potrebnih.
Za košarko so se problemi začeli. Najprej Novo mesto, včeraj pa še Koper. V Kopru so dobili na mizo predlog, da je najcenejša varianta za njihovo dvorano nekaj čez 20 mio €, malo bolj luksuzna pa 40 mio €. Koper namerava odnehati.
Za primerjavo: Kangler hoče, če sklepamo po teh cifrah celotno univerzijado speljati takorekoč brez denarja (za 30 mio €). Ali pa sem jaz cifre pozabil? Nekaj je bilo že porabljeno, ampak je vseeno malo proti eni košarkarski dvorani.
Na koncu bodo Mb prosili, če bi hotel gostiti tekme košarkarskega prvenstva. Verjetno dvorani Tabor ne manjka veliko, da bi vsaj približno ustrezala. Mb pa bo v radiju 200 km iskal prizorišča za univerzijado. Če bi bili pametni, bi to danes že počeli in se zmenili.

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Za košarko pomoje ni problem saj imamo že obstoječe dvorane. Samo malo "modifikacij" je potrebnih.
Za košarko so se problemi začeli. Najprej Novo mesto, včeraj pa še Koper. V Kopru so dobili na mizo predlog, da je najcenejša varianta za njihovo dvorano nekaj čez 20 mio €, malo bolj luksuzna pa 40 mio €. Koper namerava odnehati.
Za primerjavo: Kangler hoče, če sklepamo po teh cifrah celotno univerzijado speljati takorekoč brez denarja (za 30 mio €). Ali pa sem jaz cifre pozabil? Nekaj je bilo že porabljeno, ampak je vseeno malo proti eni košarkarski dvorani.
Na koncu bodo Mb prosili, če bi hotel gostiti tekme košarkarskega prvenstva. Verjetno dvorani Tabor ne manjka veliko, da bi vsaj približno ustrezala. Mb pa bo v radiju 200 km iskal prizorišča za univerzijado. Če bi bili pametni, bi to danes že počeli in se zmenili.

Najmanjši problem se bi bil zmenit in univerzijado speljat na že obstoječih objektih po Sloveniji. Celo ratalo bi, pa še velikim stroškom bi se izognili. Ampak potem denar ne bi ostal v MB in s tem izgubi univerzijada cel pomen, ki ga je Franca zasledoval, torej s kupovanjem/prodajanjem zemlje, provizijami itd... zaslužiti.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Ja æče bi manj kradli sploh nebi bilo problema, 30mio eur za prenovo dvorane a se to samo men zdi mal velik denarja?

Drugače pa na jesenicah je že sprejet proračun za leto 2012 kjer je predvidena obnova dvorane, tako da z jesenicami verjetno nebo problemov.

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Organizacijo odpovedal še Koper

Po Novem Mestu organizacijo odpovedal še Koper. Zanima kaj bo sedaj? Se bo KZS odpovedala kotizaciji, saj je ne Šrot ne Kangler nista pripravljena plačati, medtem ko sta ti dve mesti, poleg Ljubljane seveda najbližje infrastrukturnim pogojem za organizacijo.
sprasujem se.gif

Na KZS so tako ali tako samo birokratski cigani, ki bi samo molzli, tako kot pri vseh ostalih športih. Občine bi nosile vse stroške oni bi pa pobrali ves denar od kart.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Denar je .. Problem so samo tajkuni, ki so na političnih in visokih občinskih mestih ... Vse so pokradli, zdaj pa denarja ni, da bi kaj izpeljali.

Eni taki lepi primeri so .. Kako so lahko 10 let nazaj za nekaj imeli ceno zelo nizko, pa so imeli dobičke, zdaj imajo za isto stvar ceno dvakrat višjo, pa so v izgubi ... uporabniki pa imamo isto korist od nje kot pred 10. leti.

Moje mnenje je ravno tako, kot ga vsi ostali svetovljani vidijo ... slovenci nismo sposobni organizirati največjih športnih iger ... Še nikoli nismo imeli Olimpijskih iger - ne zimskih, ne poletnih, in tudi te ne bodo (razen če se čudež zgodi) enako tudi nismo imeli še s.p. v fusbalu itd ... Bo pa končno v košarki, pa še to sem ravno včeraj slišal, da je Novo mesto že izpadlo z organiziranjem tekem.

Res, da smo premajhna država, smo pa tudi zaradi tega nesposobni.