Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
LOL?! Kater iPhone pa imaš?
Saj ga nima
P.S. Hvala za three20, super zadeva
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
LOL?! Kater iPhone pa imaš?
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
baje. Skoda da iphon ne podpira tega. Desire pa nevem ce bo Tus mel.
Z novejšo verzijo softwerja obstaja verjetnost, da bo tudi obstoječi Iphon to podpiral. Kar se tiče Desire-ja bo najverjetneje tudi ta v ponudbi, trenutno je situacija takšna, da ima za nekaj časa ekskluzivo m@...., kakor ima Tušmobil ekskulzivo za nekaj časa nad KLIK , cca. 1-1,5 meseca, za tem pa bodo ponujena modela tudi ostalim na razpolago. Razlika bo v tem ter dejstvo, da bosta oba modela vsekakor bistveno cenejša v ponudbi Tušmobil-a.
Lp.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
baje. Skoda da iphon ne podpira tega. Desire pa nevem ce bo Tus mel.
Z novejšo verzijo softwerja obstaja verjetnost, da bo tudi obstoječi Iphon to podpiral. Kar se tiče Desire-ja bo najverjetneje tudi ta v ponudbi, trenutno je situacija takšna, da ima za nekaj časa ekskluzivo m@...., kakor ima Tušmobil ekskulzivo za nekaj časa nad KLIK , cca. 1-1,5 meseca, za tem pa bodo ponujena modela tudi ostalim na razpolago. Razlika bo v tem ter dejstvo, da bosta oba modela vsekakor bistveno cenejša v ponudbi Tušmobil-a.
Lp.
Tako je. Nižje frekvence imajo boljše propagacijske lastnosti, tj. širši domet. V mestih pa obratno potrebuješ več baznih zaradi njigovega "gostenja" - tj. da se uporabniki porazporedijo na čim bližje bazne. Tu so višje frekvence prednost, ne slabost. Torej UMTS 2100/1800/1900 v mesta, UMTS 900 za podeželje. GSM se počasi izteka življenjska doba, ampak prehod bo mehak in mogoč šele na drugo <1GHz tehnologijo, ko bo boljše razširjena - tako po pokritosti, kot po količini podprtih poceni mobilnikov.Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Nadomestitet GSM 900 z UMTS 900 na rurali ni opcija, oba težko sobivata. Nadomestitev GSM 900 z GSM 1800 in hkratna vzpostavitev UMTS 900 ni opcija. GSM 1800 (ki ga podpirajo tudi zelo stari mobilniki) ima občutno slabše lastnosti razširjanja signala kar bi pomenilo potrebo po izgradnji kupa novih baznih postaj, ki bi bile od prve pa verjetno do zadnje nerentabilne, celo pri operaterju s tolikšnim tržnim deležem, kot ga ima Mobitel. Če bi bil GSM 1800 opcija, bi bil enakovredna opcija UMTS 2100. Pa ni realen.
Skratka, za Tušmobil je UMTS 900 rešitev za mesta in kmete, za ostale pa predvsem za ruralo. Razlika je v številu uporabnikov, ki jih mora pokriti posamezni operater, v tem da se nekdo šlepa na nacionalni roaming, drugi pa ga kvečjemu morajo zagotavljati (in s tem tudi ustrezne kapacitete) ter v dosedanjem statusu izgradnje omrežja.
Moje mnenje je, da bi se na rurali splačalo zgraditi eno samo omrežje do katerega bi pod enakimi pogoji imeli dostop vsi operaterji. S tem bi dosegli stroškovno učinkovitost pa tudi pošteno bi bilo do ljudi, ki pogosto nimajo niti ADSL, niti mobilnega broadbanda.
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
Ne. Mislim da si me narobe razumel. Ko sem zgoraj navedo pakete so to seveda moja subjektivna mnenja na le te. Torej kak jih jaz vidim. Pozabo sem pa napsiati, da medtem ko ima mobitel res ogromno minut in podatkov v svojem relativno se vsej do srede poceni paketu. Jaz teh minut "NE" rabim. Zato je TUSev paket boljsi za mene ker je bolj balanciran.
Po drugi strani pri simobilu zanimiv paket pa ima spet 2Giga podatkov, kar spet nerabim, sej mi je 1Giga dovol, nima pa nic minut.
Upam samo, da bo v sredo kaj vec znano. In da se nebojo spet cez 3 mesece spomnili pakete spreminjat na mobitelu.