Kradel nam je vsem iz našega skupnega proračuna....Meni ni naredil nič. Ne slabega, ne dobrega... Prav tako vsem ki jih poznam...
Kaj je pa tebi naredil? Al' je to samo...
Kradel nam je vsem iz našega skupnega proračuna....Meni ni naredil nič. Ne slabega, ne dobrega... Prav tako vsem ki jih poznam...
Kaj je pa tebi naredil? Al' je to samo...
A ni to bil Beograd?Kradel nam je vsem iz našega skupnega proračuna....
S teboj bi se strinjal 10 let nazaj. Nato pa sem ugotovil da v sloveniji to pocnejo prakticno vsi. Vkljucno s tistimi ki zemljarica krivijo za vse slabo v tej drzavi.Tole kar pišeš bi bilo v vsaki normalni demokraciji za sodni pregon.
Kakšen naslednik neki, pa saj ni javno zdravstvo privat družinska firma.
Da se je sploh dovoljeval obstoj in poslovanje takega kot je zemljarič bi moralo pognati narod na ulice.
Pri nas pa se ok, brez težav....
Bil je sposoben politik in odličen organizator v časih, ko se pri nas še ni uveljavila vsesplošna kleptokracija. Potem je pa zaplul s tokom.Tole kar pišeš bi bilo v vsaki normalni demokraciji za sodni pregon.
Da se je sploh dovoljeval obstoj in poslovanje takega kot je zemljarič bi moralo pognati narod na ulice.
Na žalost je skoraj celotni aparat pač tak da tako funkcionira. Seveda bo naslednik. Nekdo ki bo sposoben kot on, da bo skrbel za posel.Tole kar pišeš bi bilo v vsaki normalni demokraciji za sodni pregon.
Ti pa si verjetno nek nov uporabnik tu gori?danes je mrtev, ne more niti skodovati.
In ce zelimo tej nasi domovini dobro se moramo otresti zlobe in sovrastva. Tudi do tistih ki so zatirali somisljenike. In potrebno je analizirati kako so delovali ti ljudje in del tega so mnenja.
Kaj se zdaj ti sprenevedaš?Ti pa si verjetno nek nov uporabnik tu gori?
Take debate tukaj niso (več) dovoljene!
Ben.....si to ti?
Pa ti to res verjames... trdis da je celo zivljenje bil posten in nacelen potem pa se je zgodila slovenija in kleptokracija in zacel svoje novo zivljenje... in potem se vprasam zakaj pride do zaljenja uporabnikovBil je sposoben politik in odličen organizator v časih, ko se pri nas še ni uveljavila vsesplošna kleptokracija. Potem je pa zaplul s tokom.
Problem te vzporednice je ta, da je on bil funkcionar drzave, ki je bila mednarodno priznana. Torej on je svojo moc dobil preko drzave in ce ze iscemo vzporednice s kriminalom jih lahko pri tem da je najverjetneje nastavljal loncek pri vse teh projektih kjer je bil udelezen. Escobar pa je moc dobil s kriminalom.Tip je med letoma 1973 in 1978 vodil SDV. Koliko ljudem je uničil življenje ali so preprosto izginili? Naj ima še take zasluge za UKC in CD, mimo tega be morem.
Tudi kleptokracija ni bila sama sebi v namen, ampak ohranjanju moči in privilegijev. Zato se mi zdi tako relativiziranje deplasirano.
Pojavljajo se mi vzporednjice s Pablom Escobarjem. Kriminalec, izraziti negativec, ki pa je naklonjenost ljudstva kupoval z izgradnjo šol in infrastrukture.
Kje sem trdil, da je bil celo življenje pošten in načelen. Nisem pa zasledil, da bi poceni kupoval podjetja, ki jih je prej spravil v propad, selil dobro proizvodnjo družbenih firm v by pass privatne d.o.o.- je, slab del pa spravljal s stečaj in delavce brez odpravnin na zavod. Tako kot je delalo stotine sedaj spoštovanih podjetnikov, ki so se pač uspeli skriti pred očmi javnosti.Pa ti to res verjames... trdis da je celo zivljenje bil posten in nacelen potem pa se je zgodila slovenija in kleptokracija in zacel svoje novo zivljenje... in potem se vprasam zakaj pride do zaljenja uporabnikov
Seveda da morajo vsi sodelovat, levi, desni, roza, črni itd...S teboj bi se strinjal 10 let nazaj. Nato pa sem ugotovil da v sloveniji to pocnejo prakticno vsi. Vkljucno s tistimi ki zemljarica krivijo za vse slabo v tej drzavi.
moral je bit sposoben ker sicer ne bi imel takega vpliva. In na to ciljam ko sem predlagal spostljivo debato. Dajmo se pogovarjat zakaj mu je uspevalo. Sodelovat je moral celoten aparat, ne samo en zemljaric
Ja očitno nisi preskočil komentiranje.
Iz zadnjih prispevkov je vidno, da je hodu v UKC na sestanke, pa se ni spomnil o čem je bila tema....Brez Zemljariča bi trajalo veliko dlje, da bi prišli do Kliničnega centra in Cankarjevega doma. Bil je zelo sposoben organizator in znal je tudi udariti po mizi, če se je kaj zatikalo. Kar se je pa dogajalo v zadnjih 30 letih, naj pa pove zgodovina.
Well…
imel je svojo zgodovino… razocaral je veliko slovencev. Bil je oficir organizacije ki jo spostuje veliko slovencev.
bil je slovenec in umrl je.
tisti ki mu ne naklanjate lahke zemlje, verjamete v poracunanju racunov po smrti… Bog je milosten, bodote tudi vi.
bil je sposoben. Sicer ne bi imel takega vpliva. No sedaj pa zares - vasa mnenja, brez osebnih obtozb in gneva. Bil je nas sonarodnjak.
S teboj bi se strinjal 10 let nazaj. Nato pa sem ugotovil da v sloveniji to pocnejo prakticno vsi. Vkljucno s tistimi ki zemljarica krivijo za vse slabo v tej drzavi.
moral je bit sposoben ker sicer ne bi imel takega vpliva. In na to ciljam ko sem predlagal spostljivo debato. Dajmo se pogovarjat zakaj mu je uspevalo. Sodelovat je moral celoten aparat, ne samo en zemljaric
Problem te vzporednice je ta, da je on bil funkcionar drzave, ki je bila mednarodno priznana. Torej on je svojo moc dobil preko drzave in ce ze iscemo vzporednice s kriminalom jih lahko pri tem da je najverjetneje nastavljal loncek pri vse teh projektih kjer je bil udelezen. Escobar pa je moc dobil s kriminalom.
se pa strinjam da bo zanimivo opazovati kako se bodo sedaj delile moci. Govori se da je ze smrt kocjancica povzrocila pretrese pri oblasti na levi.