Pozdravljeni vsi skupaj.
Hvala za toliko odgovorov in nasvetov. V trenutku ko zveš, da avta ni več ti gre po glavi 100 stvari katere bi jih naredu tistemu, ki ti je avto ukradu. Sicer pa po mojem vsak, ki je imel avto v lasti 10 let ve, koliko spominov se naveže nanj in kako se začneš, ko začne avto crkovat v mislih pogovarjat z njim, da nej zdrži še kakšen mesec potem bo pa servis. Sej veste, enim je to samo en beden Clio, drugemu pa avto, da ne rečem kar osebni prostor.
Si pa kot mnogi na forumu nisem mislil, da kradejo tako stare avtomobile, samo ko začneš razmišljat kolk dnarja stanejo nove letne gume, kok stane nov akumulator, air-bag, sedeži... potem hitro ugotoviš, da kraja takega avta sploh ni slab biznis. In tega se lastniki starih, mogoče na zunaj že zjahanih avtomobilov premalo zavedamo. No žal se je kraja zgodila kljub temu, da je bil avto zakljenjen, parkiran nekaj metrov od hiše, pod javno razsvetljavo in da ni blo 500€ na armaturni plošči.
Zapišem še na tem enem mestu kupček informacij, ki smo jih mi dobil, za primer če se bo kdo še znašel v taki situaciji:
- opozorit čim večji krog prijateljev in znancev, nikol ne veš kdaj kdo kej vidi
- če je šipa razbita je najverjetneje narkoman kradel, mogoče imate v vašem kraju kakšne poznane narkomane pa tm kej zveste
- če starejši avto izgine brez sledu je najverjetneje naročen za dele
- vse mehankarje v okolici 20 km mal potipat al pa se neumnega narest pa vprašat, če bi se dal za tak tip avta kakšne dele dobit
- sam stvari v roke vzet, k policaji se s tako tatvino sigurno ne bodo ukvarjal
- kakor sem zvedel iz več naslovov, veliko ljudi vključno s policijo ve kdo na kakšnem koncu krade, samo se jih ne zaklene zaradi primerov kakšnih večjih kraj oziroma če okradejo kakšnega pomembneža, da vedo kje jih najti in ne izpadejo popolnoma nesposobni. Plus, če imajo že koga v kakšnem kraju pod kontrolo je manjša verjetnost, da bo vrzel če ga zaprejo zapolnil nekdo drug, ki ga ne poznajo.
- v večjih urbanih krajih, avtomobil nižje vrednosti znajo zavlečt za začetek na kakšno javno parkirišče (skrit na očeh) preden ga razmontirajo
- bodite pozorni na prodajo svojega avtomobila na spletnih straneh v roku nekaj tednov
V zvezi z avtom sem pozabil še par stvari za lažjo razpoznavo in sicer zadaj ima napis Extreme (ni nalepka in je zelenkaste barve) pa spodaj ima majčkeno nalepko Sharky. Slika je žal bolj slaba.
Če kdo slučajno kje kaj podobnega zasledi naj me prosim kontaktira.
Hvala še enkrat vsem za izkazano pomoč, sicer pa upam, da bo takšna pomoč na tem forumu čimmanjkrat potrebna.