Ukraden Clio

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
On si 650€ zasluži mogoče v treh mesecih. Kaj dobi, je pa drugo.
smirk-1.gif

Se opravičujem za off.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
previsoke cene, če je novi 8000€...zdej bo pa 9 let star 2000-3000? čemu so recimo potem saabi 2001 samo 1500€ ocenjeni ???? ipd....

lepo, da vas moja plača obremenjuje...

Nazadnje urejeno:

primc81

Zelenc'
8. jun 2011
10
0
1
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
previsoke cene, če je novi 8000€...zdej bo pa 9 let star 2000-3000? čemu so recimo potem saabi 2001 samo 1500€ ocenjeni ???? ipd....

tile clio-ti DCI-ji dokaj držijo ceno.... bi rekel, da so glede tega ekvivalentni VW golfom...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Cene določa trg. Ponudba in povpraševanje. Ker vem, da so ti te zakonitosti povsem tuje sem s tabo končal pogovor. Sicer pa nas tvoja plača obremenjuje, ker nas ti obremenjuješ z njo.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.485
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

daj mi najdi novega 1.5 Dci za 8000 EUR.

Koliko je kupcev za eksotičnega Saaba in koliko je kupcev za množičnega Clia?

Pa pozabil si zapisat da je ta tvoj saab v okvari.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Clia dci niti podrazno ne boš dobil novega za 8k€. Večji je avto, večjo kubaturo ima, bolj zgubla na ceni. Teli mali jajčki jo pa kr držijo še in še..

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
V našem naselju so v roku 1 leta pobral 3-4 cliote. No, pa enega Golfa:). Večinoma gare od 2000 naprej.

Deli, fantje, deli
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Imajo v Iranu smrtno kazen za droge..Nekak ni efekta kot bi po tvojem moral biti.

Kako ni efekta - ali imajo kaj povratnistva ? "Bolj razviti" ga imamo, v bistvu kar naprej eni in isti kolobarijo med dilanjem, policaji, sodnikom in hotelom.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
To ne, samo tudi taka kazen ljudi ne odvrne od početja.

saabi 2001 je pri nas eksotika, zato taka cena.
Po drugi strani dobiš dele&mehanika za reno v skoraj vsaki vasi, kar za saaba nebi upal trditi.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
meni bi bilo bolj neprijetno da bi imel v avtomobilu vse žive osebne dokumente in bi mi ukradli avto:(

O tem kaj bi nekdo nekomu naredil, ki mu je ukradel avto, če bi ga najdel, pa raje ne komentiram, ker eno je govorjenje ob nekem primeru, ki se nekomu zgodi, kaj vse bi človek naredil tistemu, drugo pa, če se ti to osebno zgodi, in si v praksi čisto nemočen, kot neka rastlina.

Nazadnje urejeno:

primc81

Zelenc'
8. jun 2011
10
0
1
Citat:
Uporabnik kroja pravi:
meni bi bilo bolj neprijetno da bi imel v avtomobilu vse žive osebne dokumente in bi mi ukradli avto:(

O tem kaj bi nekdo nekomu naredil, ki mu je ukradel avto, če bi ga najdel, pa raje ne komentiram, ker eno je govorjenje ob nekem primeru, ki se nekomu zgodi, kaj vse bi človek naredil tistemu, drugo pa, če se ti to osebno zgodi, in si v praksi čisto nemočen, kot neka rastlina.

...se podpišem...

lastne izkušnje....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zato, ker ga za 2k kupis.

če bi bila kazen ustrezna..recimo metek v čelo s strani države, po črki zakona..bi se te..predrzne nesmiselne tatvine nehale.

poglejva matematiko

iz tega cliota bo anrel 5k robe
kupil bi ga za 2k mogoče..še to ej vleiko

koliko je tvegal. 5 ali 2.

Imajo v Iranu smrtno kazen za droge..Nekak ni efekta kot bi po tvojem moral biti.

Dokler bo povpraševanje za dele, do takrat bodo take kraje.

Isto sranje je z bakrom oz. "zbiralci barvnih kovin"...

v iranu ni drogerašev pol toliko kot pri nas

in zbiralci niso rešeni učinkovito

še zme rpa nisem dobil odgovor na vprašanje kolio profitiraš če ukradeš avto za 2000€

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Kot je že eden napisal: ceno določa trg.
Očitno pa ne veš da je pri nas majhen pleh (ala clio, polo varjante) cenjeno x2.
Kolegica dala za polota l99, brez opreme več al manj (servo, 1x airbag) 1.5k€. Sem jaz dal manj za laguno karavan l99 z skoraj vso opremo.
Saab je pa eksotika, ne morš glih primerjat

Mr_Fizl

Zelenc'
6. sep 2007
19
0
1
Da se tistemu ki mi je ukradel mojega clia, posušijo genitalije in da ga pol jest najdem ko joka na Dermatovenerološki kliniki.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Kako pa ukradejo tak avto?

Zataknejo na avtovleko ali vdrejo in polomijo ključavnico za vžig ...?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
To ne, samo tudi taka kazen ljudi ne odvrne od početja.

saabi 2001 je pri nas eksotika, zato taka cena.
Po drugi strani dobiš dele&mehanika za reno v skoraj vsaki vasi, kar za saaba nebi upal trditi.

Cliota lahko na vsakem ovinku ukradeš za dela, saaba se moraš pa kar pomatrat da ga sploh lociraš.
hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Kako pa ukradejo tak avto?

Zataknejo na avtovleko ali vdrejo in polomijo ključavnico za vžig ...?

Vrhunski profesionalec enega A6 3.0TDI 10/11', pride do avta, gre v žep, izvleče nekaj, zablinkajo žmigovci, se vsede, v trenutku vžge in se odpelje, za prvim voglom stoji pajdaš, takoj flikneta gor random tablice in s prometno avta od katerega so tablice (A6 logično) se lepo odpelje v noč, v manj kot uri je čez mejo, ti ugotoviš da ga ni ob šestih ko greš v sluzbo, zaj pa zračunaj kam v 3 urah prideš. Zaj če se gre za oomenjen avto, ki se zna na komando javit sam kje je, pol še mu pa lahko navigacijo onesposobijo. Profiji ga odpeljejo, zdaj pa če novega lastnika dobijo al pa ne pa njim ni važno, pokasirali so 15-25k, to pa je to.

Manj profesionalni oz. manj napredni skačejo okoli z razno tehniko, vzame več časa, efekt pa je isti; prazen parking. Pa vsak tak avto je tedne prej opazovan, da se do ponatankosti naštudira lastnikov ''urnik''. Baje celo v sluzbe klicejo ko vedo da te ni tam, pa pol sprasujejo ''kdaj zjutraj pa ponavadi pride, kdaj ga pa lahko ju3 dobim na telefon@sestanek''...

Scenarijev je miljon, ziher je večinoma ta, da v uri, uri pa pol vozilo več ni v državi.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ni ti treba biti vrhunski profesionalc. Če že imaš IQ enak nuli, boš ukradel avto. Večkrat grem po parkirišču in marsikdo pušča avto odklenjen ali pa avto zaklenjen in odprto okno. Po možnosti, še ima notri kakšno frštekarijo in kako denarnico in potem se taki jočejo, ko jim kdo avto spi*i. Jaz če bi bil policaj, bi tistemu lopovu, ki je ukradel avto, kater ni bil zaklenjen in še po možnosti ključ v avtu, podaril legalizacijo ukradenega avta, tako da bi ga lahko brez problema registriral.
Nekaj čisto drugega, je pa da imaš avto zaklenjen in primerno zavarovan in ti vlomijo v avto ali pa ti odpelejo cel avto.
Vem za primer, ko je model pustil avto prižgan, šel čez cesto po cigarete v trafiko, pa so mu že avto ukradli.
Cliota pa tak ni noben problem vžgati brez ključa. Ko tista zaščita proti vžigu motorja, je tako narejena da bi se še butalci smejali. To je edino zato, da če moraš zamenjati ključ, da še imaš poleg tega kake stroške. Lepo odklopiš eno žičko, pa lahko cliota vžgem z katero koli kopijo ključa. Seveda lopov nima ključa in on samo žice skupaj stakne. Pa zato ne rabiš več kot 10 sekund ali pa da prideš do varovalk in narediš bypass
smile-1.gif
Da se razumemo, jaz tako delam pri svojem cliotu in nikjer drugje. Da ne bo kdo imel slučajno kakšne pomisleke, da kradem avte.