Ubitih 90 otrok

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Groza

Jaz sem brez besed, ne vem kako sploh lahko to dopuščamo
uf-1.gif
To ni več normalno. Pač, malo so američani falili koordinate, 90 otrok in žensk pa je umrlo. Zgolj statistika.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Meje normalnega pri dejanjih ZDA in njenih zaveznic v Iraku in kot v tem primeru v Afganistanu so že zavnaj presežene. Toda kaj, ko si sami krojijo pravila in se obnašajo kot nedotakljivi.

Edina moja zamera EU je, da potrjujejo in podpirajo politiko ZDA na tem področju. Kdaj bo referendum SLO za izstop iz NATO?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to je svet statistike. morale in etike ni. mi ne moremo preprečiti, ne smemo nasprotovati, lahko pa nepodpiramo. a smo z vstopom v NATO to podprli. in slednje je poleg EU pšaradni konj, najdosežek, ponos naših politikov.

vsakemu bi v čelo odtisnil eno tisto zvezdico, čez kolen pa poslal en svinec.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hm, sej je res hudo, ampak ob vsem pljuvanju čez američane mi iz glave ne gre tista vojna v Bosni in z njo povezano sprenevedanje angležev, francozov, nizozemcev,.... Skratka vseh, da jim ja ne bi bilo treba kaj tam hodit, ker od tega niso vohali nobene otipljive koristi. In nekak razmišljam, kje bi danes bili, če američanom ne bi bilo dovolj tega političnega šahiranja, pa so malo zmetali bombe...

(vsi so isti
smirk-1.gif
).

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Kaj takega se nikjer na svetu ne bi smelo dogoditi. Skušajte se vživeti, žrtve so otroci, najbolj ranljivi in nič krivi.Katastrofa.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne bi se smelo.
Ampak se dogaja.
Tako pač je, ko so v igri veliki (velja za vse države v tistem klubu velikih plus še kup drugih).

2. sep 2007
1.528
825
113
Dolenjska
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Hm, sej je res hudo, ampak ob vsem pljuvanju čez američane mi iz glave ne gre tista vojna v Bosni in z njo povezano sprenevedanje angležev, francozov, nizozemcev,.... Skratka vseh, da jim ja ne bi bilo treba kaj tam hodit, ker od tega niso vohali nobene otipljive koristi. In nekak razmišljam, kje bi danes bili, če američanom ne bi bilo dovolj tega političnega šahiranja, pa so malo zmetali bombe...

(vsi so isti
smirk-1.gif
).

Američani so vohali bodoče truplo ''Velike Srbije''. In so posredovali. In so dobili svoj kos pogače (Kosovo in tamkajšnjo bazo). Kot da jih je bolel kooorac za ljudi, ki so trpeli. Zresni se.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Kaj že je bil potem razlog, da so francozi, nemci in angleži pa mečkali (nizozemci pa celo ob čikih opazovali, kako so pobijali ljudi iz srebrenice)?

So imeli unforme v čistilnici, v samih gatah te pa res težko kdo resno jemlje?

(bolje je zganjati norčije - je svet vsaj navidezno znosen).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne iščem nekih lekcij iz (politične) zgodovine, kdo je bolj in kdo manj kriv.

Hočem samo povedati, da se vsi veliki (torej ne samo američani) obnašajo enako, ko vohajo svoje koristi.

Zame pač ni pretirano velike razlike, ali sam zmečeš bombe v razred, ali pa to (namesto tebe) dela kdo drug, ti pa vse to mirno opazuješ, si poleg čistiš nohte in prežvekuješ zobotrebec,... V bistvu imam celo rajši prve, ker tudi umazan posel delajo sami...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
politično ti manjka akr nekaj.

nemci pač ravno iz zgodoviskih političnih razlogov niso bili dobrodošli na balkanu in jih je svet držal stran. mi smo seveda pšlesali na njihovo godbo.

veliki so vsi isti.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Vedno se najde kakšen (zgodovinski) razlog, zakaj komu ni treba potegniti rok iz žepov....
(EU niso samo nemci.press).

Ja, veliki so čisto vsi isti. To je to.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
CNN je o tem poročal precej obrobno.

Nezanimivo za Američane. Pač tam ni kamer.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ali pa
"Allgemeine zeitung je o tem poročal precej podrobno. Jasno - s kazanjem s prstom na druge, sam izpadeš lepši..."
wink-1.gif

(Američani ne poročajo preveč o tem zato, ker imajo tam svoje sinove in je to za kup familij, ki so doma, precej boleče, da se jih tudi na tak posreden način razvršča med neke morilce. So pa poročali, ker se je pač zgodilo in se o tem poroča - za razliko od kakšne druge države, kjer novinarji preprosto zamolčijo kup reči, ki jih vedo, ker nočejo nekih političnih težav...).

Mislim, da jim ni vseeno za to (nobenemu ni). Jim je pa zoprno, da morajo o tem govorit (kot vsakemu, ki ga je kdaj posral). Običajna človeška reakcija... Zato je zame čisto OK, da so to povedali (in na nek način priznali). Ker veliko držav (v določenih situacijah tudi ZDA, ampak še zdaleč ne samo ZDA) prizna le, če so v to grdo silno prisiljene (ker rabijo pomoč od zunaj, na primer; ali ker obstaja kup salitskih posnetkov, ki se valjajo po spletu in ljudje špekulirajo)...

Nazadnje urejeno: