TV SLO fail!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Matey Radio poslušaš?

In žal bo treba "nationalno RTV" vedno nekako financirati - ali preko "prispevka" ali iz proračuna.
Se pa strinjam, da bi se del sredstev lahko bolje / učinkoviteje porabil in da bi morala biti nationlana RTV kolikor se le da "apolitiična" (kar pa glede na to, da delajo tam ljudje ne bo nikoli 100% možno in bo vedno malo bolj na eno ali drugo stran (običajno "bolj na levo", kar pa ni posebnost SLO ampak vseh nationalnih TV postaj).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.256
113
Nope, dejansko prav nič. Morda kdaj kakšno internet radio postajo, tojpato.

Z ostalim napisanim se pa povsem strinjam, "nujno zlo", nimaš kaj ampak vseeno bi to "zlo" res lahko kaj bolje obratovalo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.089
16.256
113
Aja ne rabim? Ok, hvala za info. Ga bom jutri odpovedal pa če mi bojo kaj srali, jih prenaslovim nate :D

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Realno gledano ga ne moreš “legalno” odpovedati - “običajni smrtnik” si ob električnem priključku lasti vsaj avto ali PC - posledično je “obvezen” plačati RTV prispevek.

In ker gre za nujno zlo, mi je toliko bolj smešno, ker se vedno na novo pyzdi nad prispevkom - ker ali prispevek ali davki - iz nečesa se mora nationalna TV financirati.
Celo “ultra desno liberalni” Madžari so ugotovili, da brez nationalne RTV ne morejo - prispevek ukinili, financirali preko proračuna, sedaj neki mišmaš proračun + prispevek na “javne” TV aparate (hotelske recimo - da plačajo “tujci”, ki bivajo v HU - Orbane, svaka čast).

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Jaz oz. ožja družina imamo na dveh naslovih trajno odjavljen TV sprejemnik. Kaj pa zdaj?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Niti ne - zakon govori o vseh napravah s katerimi je možno sprejemati RTV program - in to so tudi računalniki.
Pa tudi če “priznam”, da sem preveč “nategnil” razlago (pa nisem edini, ki tako tolmači zakon) mi povej kako ste kaj z avtoradiji - ne mi reč, da ste jih iz vseh avto odmontirali?!

Zato pa pravim, da se “legalno” ne moreš losati prispevka in da se ni ravno dobro javno hvaliti, da se je uspelo “nategniti” državo.
Saj jaz tudi ne obešam na veliki zvon, da plačuje(mo) samo en* prispevek, pa čeprav imamo ločeni gospodinjstvi.

*popravek - dva - mati sama na svojem naslovu in “mi” (ženina stara mati in mi) v eni stavbi, ampak ločeni gospodinjstvi. Roko na srce bi se stara mati lahko losala prispeveka (miloščina namesto penzjona) - tako, da plačujem(o) lih tolko kot bi “po regelcih”.
In ne - nisem srečen, da ga “moramo” - ampak je IMHO marsikaj bolj nujnega za rešiti kot pa ta prispevek.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Še vedno bluziš.

Če imaš na svoje ime, oz. na ime enega od članov svojega gospodinjstva prijavljen TV (da ne naštevam vsega ostalega), torej plačuješ RTV prispevek, ne rabiš na drugi lokaciji še enkrat plačevat.
Govoriva o dveh malo različnih stvareh - vi mogoče goljufate - čeprav je "en elektro števec = en prispevek" - mi plačujemo na treh lokacijah (tri gospodinjstva) na dveh pa ne, ker so lastniki isti kot v onih treh, poleg tega teh nepremičnin ne uporabljamo.

In čisto za konec od mene, ker ste to temo zasrali s k.rčevim RTV prispevkom, ki že ima svojo temo, če ne uporabljaš TV, ne poslušaš radija, ni boga da ti kasira RTV prispevek - samo pri sebi je treba razčistit ali si res v tej kategoriji, ali pa farbaš sebe in druge!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Ne mi zameriti - ampak zdaj pa ti bluziš!

Reagiral sem na:
In v čem je potem tvoj problem z RTV? Saj ne rabiš plačevat prispevka.
in na:
Jaz oz. ožja družina imamo na dveh naslovih trajno odjavljen TV sprejemnik. Kaj pa zdaj?

iz nobenega ne izhaja, da je govora o odpovedi na "drugem" naslovu.

In še vedno trdim, da "legalno"* zelo težko odpoveš RTV prispevek na naslovu stalnega bivališča. In ja - se strinjam, da je na družino 1 prispevek več kot dovolj.

*da trdiš, da ne poseduješ nobene naprave za sprejem RTV signala.

ON: ne boš verjel - celo strinjam se s tabo, da bi ob takem potopisu bilo dobro, da bi na začetku, vmes in na koncu laufala kaka pasica skozi: "Potopis iz leta 2010. Trenutno se odsvetuje potovanje v Sirijo, ker ja tam še vedno vojna."
In to predvsem, ker človeška neumnost nima meja.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
ON: ne boš verjel - celo strinjam se s tabo, da bi ob takem potopisu bilo dobro, da bi na začetku, vmes in na koncu laufala kaka pasica skozi: "Potopis iz leta 2010. Trenutno se odsvetuje potovanje v Sirijo, ker ja tam še vedno vojna."
In to predvsem, ker človeška neumnost nima meja.

Daj napiši da se zajebavaš. Cela tema je totalni fail, ker predpostavlja, da obstaja človek, ki je (1) prespal zadnjih 5+ let, (2) pogledal oddajo in (3) razmišlja o obisku Sirije. Tak bi dejansko rabil to obvestilo. Sori, to troje hkrati je možno enako kot žgoče sonce opolnoči v Ljubljani.

• Všeč mi je
Reactions: erikson

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Ne boš verjel - dejansko ne verjameš kar tudi sam pišeš - da taki ljudje obstajajo; enako kot tisti ki verjamejo v ravno zemljo, božička, kristusa/budo/mohameda (kot nadčloveka), chemtraillse, poštenje bank, FB natege, verižna pisma, slovensko politiko, ...

Me veseli da ti s tem nimaš težav, torej ...

13. jul 2011
2.677
626
113
Naslednjič pa še potopis iz Irana iz 70-ih.
Ne rečem, da se iz take oddaje ne da česa izluščit, vseeno pa je fail predvajati oddajo, ki v sedanjiku govori o stvareh, ki so v tem trenutku le spomin ali v najboljšem primeru upanje za prihodnost.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
jello Žal se ne za.jebavam. Ti pa je McGiver razložil zakaj ... in žalostno je, da takih ljudi ni tako malo.

Mimogrede - a je kdo gledal film "Churchill"? Če ja - a je Churchill res bil tako proti operaciji Overlord, kot je prikazano v filmu? In povprašajte malo okoli kaj si danes nekateri mislijo o enem največjih patriotov in velikih osebnostih prejšnjega stoletja.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.902
113
Ne boš verjel - dejansko ne verjameš kar tudi sam pišeš - da taki ljudje obstajajo; enako kot tisti ki verjamejo v ravno zemljo, božička, kristusa/budo/mohameda (kot nadčloveka), chemtraillse, poštenje bank, FB natege, verižna pisma, slovensko politiko, ...

Me veseli da ti s tem nimaš težav, torej ...

Daj prosim nehaj bluzit ker še sam sebi verjameš. Ljudje o katerih pišeš ne gredo dlje od sosednje občine, ne pa v Sirijo. In še enkrat, nekdo ki se loti potovanja v Sirijo razmere tam zelo dobro pozna, že pred odhodom, brez oddaje na RTV. Ni Sirija resort v Egiptu ali Dominikanski.