Tuš Oil

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ma, na INI je bil še vedno do sedaj OK bencin (kolikor jaz sledim).

Sem pa s tem zadnjim stavkom hotela povedati to, da tole kompliciranje, kje bo kdo tankal - je čisto brezvezno. Nikoli ne veš, na kateri pumpi bo kdo sebi domov peljal malo več goriva in zato malo kakih dodatkov vlil v rezervoar...
In popolnoma nikoli ne moreš vedeti na kaj boš kje naletel.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Je pa kolega tankal diesel v HR na INIni veliki pumpi par dni nazaj. Naslednji dan je že bil na servisu in so menjavali filter... Tako da nikjer ni garancije.

Eh, Hrvati... Enkrat sem "reševal" debelega švaba, ki je v ganz novo 5ko tankal "Diesel". Najprej je mislil, da ga zajebavam, potem pa sva prišla do tega, da na Ini tankajo tudi "Euro Diesel"
shocked-1.gif

Ali pa Američan, ki je v Golfa (US model) na vsak način hotel tankat 98-oktanca, čeprav cev ni šla v luknjo. Ampak mu ga je vseeno uspelo natočit par litrov... In tudi on mi sprva ni verjel, da bo 95 bleifrei bolj primeren. No, potem sva ugotovila, da takrat v lepi njihovi 98 bleifrei praktično niso imeli.

Ah, zdej sem pa že off.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Na INI sem jaz že pred 6 al 7 leti naletel na ološ bencin, pa sem tankal 98! Sem moral avto peljat k mehaniku, da sva razdrla fergazer in spucala umazanijo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Na INI sem jaz že pred 6 al 7 leti naletel na ološ bencin, pa sem tankal 98! Sem moral avto peljat k mehaniku, da sva razdrla fergazer in spucala umazanijo.
Verjamem. TO se je tudi kolegu sedaj zgodilo. Prej pa je tam tankal sigurno 1x na mesec...10 let, pa je bilo vse OK.

Tako se lahko zgodi nekomu na Petrolu, Molu, Tušu,... Nikjer nimaš garancije, da ne boš naletel na kaj takega. Ker 100% brezmadežen ni nihče od teh distributerjev
cool-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Verjamem. TO se je tudi kolegu sedaj zgodilo. Prej pa je tam tankal sigurno 1x na mesec...10 let, pa je bilo vse OK.

Tako se lahko zgodi nekomu na Petrolu, Molu, Tušu,... Nikjer nimaš garancije, da ne boš naletel na kaj takega. Ker 100% brezmadežen ni nihče od teh distributerjev
cool-1.gif
Mnjah. Isto sem jaz doživel cca. 7 let nazaj. Tankal bencin in še to le par litrov, pa avto ni bil niti približno zadovoljen s tistim sranjem. Od takrat, če je le možno, se izogibam tankanju na Hrvaškem. S traktorjem se še da prit če z in nazaj brez da bi tankal
aplauz.gif
.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
izracunajte porabo malo na daljsi rok in bol tocno kolk bencina nalijete, ter ob enaki temperature, pa skoraj nebo razlik v porabi.

no to niti slučajno ne bo držalo. verjetno je odvisno od avta do avta, pa benz je več ali manj isti drek, ampak pri dizlu so razlike! Sem z službeno kanto bil obsojen na petrol kartico. 15k km na petrolu, skozi ista relacija, z enim keslom 650-680km. Dobimo druge kartice, omv, agip, aral. Tankam spet 15k km na omv. Z enim keslom okrog 700 in malo čez. No potem se odločim bojkotirat omv, ker mi gredi njihovi prodajalci na kozlanje, ker mi skoz tišijo njihove qurčeve bonbone in čokolade ki so trenutno v "akciji", pa nebi rajši naših sendvičev namesto trikotnih marš u pyzdo materno, hodim še samo na agip. In tukaj padajo rekordi. 750 minimalno, enakrat ko je bla sila, pa sem pozabil tankat, pa sem vozil na hlapih 820km
shocked-1.gif

vseh teh dobrih 40k km je voženih na enakih relacijah, zato odstopanja v porabi ne more bit kaj dosti

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Upam, da niso Petrola meril pozimi, OMW pa poleti. Ker tukaj znajo biti kar odstopanja. Pa letne in zimske gume, pa nove in zlizane gume. Razlike so VIDNE.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Že, pumaX, ampak na hrvaškem sem takrat tankal PRVIČ, v SLO sem pa tankal že ene 200x ? Pa nikoli naletel na kaj takega.

Torej pri hrvaški 1 od 1, pri nas 0 od 200. Hm hm?
wink-1.gif

Se pa strinjam, naletiš lahko povsod, ampak % je nekje večji.