Tu si lahko ogledate struparje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
10 modelov, ki so bili zgleda predaleč doma, da bi osebno prevzeli, lol.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Struparje? Kakšne struparje? Kakšne lopove?

to mene tudi zanima.. Vijim da folk pali na vse kar jim mediji povejo.. Majmuni, nimaš kaj

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Majmuni so državne inštitucije, ki se ne morejo med sabo dogovoriti, ali je med res škodljiv, še bolj pa z zadrževanjem seznama, ker so s tem vse slovenske čebelarje označili za potencialne kršitelje.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
država hoče zjebat čebelarje

Pol pa so rekli.. "najboljši med je tisti, ki ga najdemo na policah"..
daj ne fu..

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Samo enkrat sem kupil med v eni od velikih trgovskih verig, pa nikoli več Smrdel je tako, da ga nisem mogel jesti.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
ni primerjave niti približno.. doma se dela od medice do šnopsa, propolisa itd.. Ni ga boljšega kot je domača roba

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Majmuni so državne inštitucije, ki se ne morejo med sabo dogovoriti, ali je med res škodljiv, še bolj pa z zadrževanjem seznama, ker so s tem vse slovenske čebelarje označili za potencialne kršitelje.
heh potem vidiš enege tega ki ima VSE POD MEJO a mu naši kreteni prepovejo med prodajat. upam da jih toži za izpad dohodka in da bodo veterinarji iz svojega žepa morali plačat.

pravzaprav kakšen seznam? naj naredijo na vsakem analizo in če med ni v redu naj ustrezno rešijo. če je v redu pa naj nehajo. dajat sezname ven je samo prelaganje odgovornosti za delo za katerega so plačani!

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
KSZ
OK, poglejmo primerjavo:
1. Tile so uporabljali strupe, (to je očitno dokazano) da bi ozdravili čebele
2. Minimalne sledi teh strupov so celo uspeli najti v medu (tudi to je očitno dokazano)
3. Stroki (dve) trdita:
- da je manj kot je meja za škodljivost, čeprav so mejne vrednosti za strupe vedno narejeno arbitrarno in samo za vsak strup posebej
- da je škodljivo, ker je kombinacija večih
Posledica -večina slovencev išče opravičilo, slovenskega medu pa že ne bomo uničevali, to je naša bit

Drug primer:
1. GSO organizmi se morajo testirati na mnogo načinov
2.Testi so pokazali, da je uživanje neškodljivo, včasih celo koristno
3. Stroki (dve) trdita:
- testi so narejeni v skladu z znanstveno doktrino in držijo
- sicer nimamo nasprotnih rezultatov testov, ampak tem ne verjamemo, ker so jih financirali proizvajalci
Posledica -večina slovencev pozdravlja ukrepe, s katerimi se brani evropsko kmetijstvo, ki seveda zaradi neuporabe GSO, uporablja bistveno več kemije.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nima veze, goljuf je goljuf, ne bomo zdaj iskale morale za njih.

ne iščem morale za njih, potrebno pa se je zavedat, da so bili zavedeni. Kolker je meni znano se je zdravilo prodajalo kot bio/eko...
Za iskanje alternativnih virov pa je kriva država, ker se na posnetku vidi da imamo x-krat dražja zdravila kot sosednje države iz katerih pa ne smejo nabavljat.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Tako je. Le da gre to nekaterim to močno v nos in se trudijo zjeb.ati slovenske čebelarje
zmaga.gif

Tuje prehranske korporacije (Nestle npr.) delajo vsega in svašta, da bi sami imeli še kak evro dobička več. Pri medu po mojem ni nič drugače...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz jih pa ne bom napadal, ker so uporabili pač snov, od katere fitofarmacija nima zaslužka...
Kolikor vem (nisem čebelar), se varoja zdravi oz. odpravlja takrat, ko več v čebelnjakih ni medu (hladni del leta). Naj me čebelarji popravijo, če se motim...

Je pa tako, da sam bistveno rajši kupim med pri čebelarjih iz seznama kot pa pri kakem trgovcu.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Kaj pa morala do poštenih čebelarjev, ki so po nedolžnem trpeli ves ta čas??? Razen tega (nisem pogledal vseh odločb) je vsaj eden uporabljal sredstvo, ki ga naši telembusi "ne poznajo", v medu in drugih pridelkih niso našli ničesar, je pa prav tako fasal prepoved? Zakaj, če v njegovem medu ni ničesar, kar tam ne bi smelo biti? Kot da bi za škropljenje zelenjave uporabljal pripravek iz kopriv, ki ga telembusi ne poznajo in ti zato prepovejo prodajo...