Triglav

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
S prjatlom se odpravljava že 10 let na triglav in letos sem rekel da je pa dovolj tega
grin1.gif

Po hribih ravno ne hodiva(na kondiciji delava
priden.gif
) in ravno zato me zanima, kaj vse bi rabili
obutev, kolk hrane (sendvič,dva,pijača +dodatki al še kaj več?)
do kam se gre z avtomobilom in kako potem naprej?
Gor in dol bi pa naredili v enem dnevu, potem pa bi verjetno kje prespali.

Šli pa bomo verjetno skupinca od 3 do 7 ljudi za vikend sob-ned.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Moja varianta iz pred nekaj let...

- petek popoldan
Z avtom v Jesenice in nato z avtobusom v Mojstano.
Peš v Dolino vrat in prenočitev v Aljaževem domu.

- sobota
Zgodaj zjutraj (mislim da okoli 5:00) čez Prag na Kredarico in naprej na vrh. (hoje cca. 6h + 1,5h)
Vračanje po isti poti do Kredarice in nadaljevanje do koče na Doliču kjer smo prespali.

- nedelja
"Celodnevni" izlet po dolini jezer v Bohinj. (hoje cca. 8h)
Nato z avtobusom v Lesce, potem pa šofer nazaj v Jesenice po avto.

Hrana? Odvisno koliko poješ in za koliko dni boš šel.
Lahko ješ tudi na kočah vendar so bile cene precej zasoljene.

Obutev pa je spet odvisna od ture. Načeloma rabiš dobre gojzarje.
Vedno bolj pa priporočljiva je čelada in pohodne palice.

Pa ne pozabi na fotoaparat, da narediš reportažo
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
moja varianta....

v petek popoldan na Rudno polje, tam prespiš potem pa zjutraj v hrib. tam okrog 6 ur do Kredarce, skok na Triglav pa potem do koče Planika, kjer prespiš in nato po dolini sedmerih jezer do Bohinja....

na hitrico pa še luštn

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Tale pa ni ravno na "hitrico".

Jaz sem šel v obratni smeri - od Savice preko Komarče do Triglavskih jezer, po dolini jezer gor do Prehodavcev in naprej do Doliča, tam prespal, naslednji dan pa na Triglav, dol na Planiko in mimo Vodnikove koče čez Voje v Bohinj. Hoje je bilo za konkretna dva dneva, problem je bil še z avtom, ker sem dol prišel v Stari Fužini, avto je bil pa pri Savici.

Pri tebi je še malo hujše.
- Če greš tole z avtom, te ta čaka na Rudnem polju, ti si pa v Bohinju. Neugodno.
- Če greš po celi dolini jezer nazaj, se moraš spustiti dol na Komarči, česar jaz ne bi počel. Razen če greš pri Dvojnem jezeru proti planini Blato, samo tam je pa še večje sranje, če nimaš avtomobila.
- Če se vračas po dolini jezer, je bolj smiselno sestopiti na Dolič in tam prespati, saj bo sicer treba iz Planike prečiti do Doliča pod Triglavom naslednji dan.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
se strinjam s tabo ja...men ni blo panike ker so bli kolegi v Bohinju, tako da glede prevoza ni bilo panike
smile-1.gif

na hitrico pa tko tko, res je ja veliko hoje, ampak če maš kondicijo ni pene, no skor ni
cool-1.gif

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Pot preko Rudnega polja in preko Uskovnice je še vedno zaprta. Naj bi jo odprli konec tedna, ampak vseeno je dobro prej preverit. Iz Bohinja ostanejo še poti preko planine Voje, Vogarja ali Savice.

Lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Moja "fura" izpred tedna dni:

Iz Rudnega polja prek Vodnikovega doma (stena je že spucana), pa potem do Kredarice. To je bilo cca. 7 ur z lagodnim tempom in urnim postankom na Vodnikovi koči.
Na Triglav smo šli drugi dan, ker je bil prvi dan v oblakih.
Drugi dan smo zjutraj pogledali sončni vzhod, ki pozlati Triglav, okol 7h smo štartali s plezanjem. Gor smo bili malo pred 9h.
Nvzdol smo šli preko Doliča in nazaj na Vodnikovo kočo ter do Rudnega polja. Drugi dan smo rabili 11,5h.

Od opreme smo imeli vse: Planinske čevlje (moji so bili premehki), plezalne pasove (tudi zgornji del), čelade, palice. Mi smo se kr pridno varovali tako, da smo potrebovali malo več časa do gor in potem tudi dol. So pa bili frajeri tudi brez vsega. Kaj pa vem, jaz če grem še enkrat se gotovo tudi vežem.
Za jest rabiš 4 sendviče ter nekaj čokoladic. Za pit sem imel 1,5L cedevito z malo dodane soli in je bilo ok. Tankaš itak na kočah.
Kredarico je potrebno rezervirati. Svetujem čimmanjposteljno sobo. Jaz nisem nič spal, ker so deci stalno smrčali.

Fajn je imet tudi kolenčnike, ker je pot navzdol dolga in strma in znajo bit probelmi s koleni. Jaz sem komaj dol prišel.

Pa lepo se mejte!

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za info, če bo kdo jedel in pil po kočah (cene veljajo za koče okoli Triglava):
čaj 1,5 €
borovničke 2,5-3 €
pivo 3,5 €
liter in pol flaširane vode 3,5-7 €
enolončnica z mesom (edina prava hribovska hrana) 6,5 €

res je, ni poceni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Aja, če misliš iti za vikend, pojdi septembra. Ker sicer brez rezervacije (najmanj teden, raje dva naprej) ne boš spal blizu Triglava, bo še celo vesel, da boš pristal na zasilnih ležiščih izven jedilnice. Trenutno je taka gužva v hribih (predvsem tujci), da so rezervacije za sobe potrebne dostikrat celo med tednom. Ob vikendih je pa okoli Triglava itak nepopisna gužva.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Ej hvala vam za informacije.
Vodiča smo dobili (fant od sestre), tako da izgubili se ne bomo
tongue-1.gif

Zdaj bomo vidli kaj porečejo še ostali za september, ker bomo šli za dva dni.
Prjatu mi je pravu da ko so šli sodelavci gor, da sta dva doživela "neko krizo" med potjo, da niso upali naprej in so jim dali nevemkaj (tablete... boo) in da so ostali drugi dan bili vsi izčrpani, vse bolelo...
Ma je res tako hudo? Sej, če sediš v pisarni in potem kar greš gor je eno, ma da se pa že prej nekaj gibaš in si malo vajen hodit bi moglo it, al...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Ma ja, ni panike. Samo da se na začetku preveč ne zaženeš, to ti zna precej energije požret.
Pravzaprav je bil moj prvi konkretnejši vzpon direkt na Triglav. V planu so bila Triglavska jezera, ko pa smo lepo na izi prilezli do Doliča, sem se odločil, da grem itak gor, če sem uro in pol pod vrhom. Pa je šlo brez težav. Sem imel potem kasneje kar nekaj musklfibra, ampak spet nič pretresljivega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako se boš počutil, je čisto odvisno od tebe samega in tvojih izkušenj. Precejšna napaka je, da folk, ki gre prvič v hribe, gre kar na Triglav (no, čeprav jaz nisem bil kaj boljši - horuk na Triglav, potem pa zelo dolgo časa nič), kar pomeni cca 1800 m višinske razlike za prehodit × 2, kar seveda marsikatera kolena in gležnji ne zdržijo. Gibanje po pol ure po mestu na dan je bolj tako tako, razen če veliko prenašaš bremena, po možnosti po veliko stopnicah.

Sam sem včeraj prišel iz tridnevne ture po naših hribih (skupaj 22 ur hoje in 2600 m prehojene višinske razlike), pa me še danes vse boli, čeprav sem precej več v hribih kot povprečen Janez, ki gre enkrat na Triglav in nikamor več drugam.

Drugače pa edino september, pa še takrat je gužva ob vikendih. Če misliš avgusta, potem bo problematično za prespat, lahko vsak potrdi. Ko pa greš gor, je pa itak sama kolona in umikanje drugim. Za Triglav je zadnja leta gužva že pozimi, tri dni pred novim letom je bilo na grebenu od Malega Triglava do Aljaževega stolpa ob pol treh popoldne vsaj 25 ljudi (prešteto iz fotografije, ki pa je prevelika za na forum).