Trgovske finte - SPAR

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Hehe, po novem Špar na blagajni več ne daje tamalih vrečk...

bil dans v šparu, pa en ata pred mano meče v svoj ceker, pol se pa še spomne da rabi vrečko pa je vprašu če lahko dobi, pa mu je 2 dala. očitno dajo samo če rečeš, al pa na kako teto naletiš.
je pa res, da so se eni na to razvadli in po nosjo po 15teh malih.
še na hitrih blagajnah morjo neki pogruntat k tam tut dobiš tako malo neuporabno:(

jst sem si kr eno iz blaga nabavu, pa pol s tisto grem v trgovino. morda za kako deklino nisem tolk sexy s to vrečko, sam gre pa več not k bilo kero plastično pa še raztrga se ne
cheer.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Konzerva rib safcol, en da je bila 1,99, teden kasneje 2.99, zdej je že nekje na 3+ evrih. Tako da se špara na dolgo in počez izogibam, če je le mogoče. Prav tako merkatorja. Zaenkrat mi ustreza Leclec, pa še bliz mi je. Ne rabiš bit genij, da ugotoviš da je večina artiklov dosti dražja čez cesto v Mercatorju (Supernova) kot v Leclercu.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Ti drugič kupi navadni jogurt, noter pa vsuj 1 ali 2 kapsuli pro-biotikov ki jih kupiš v DM-u ali kje drugje in bo učinek še 1000 x boljši.
Tisto sranje ki je v Actimelu je en totalen shit - drago, pa čisto malo probio bakterij ima, pa še ful je s cukrom nafilano, kar še poslabša črevesno floro. Pa Linexa se ogibaj ker tisti pro-biotiki so pa ful dragi in total nekvalitetni.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Jaz pa to popolnoma podpiram. Manj svinjarije po rekah, ob cestah, travnikih.... Že skrajni čas bi bil, da bi naša država začela bolj ekološko razmišljat in npr. ukinila zastonj plastične vrečke (ali pa uvedla na plastiko 100% ekološki davek) ali pa npr. uvedla mleko v steklenicah kot ga imajo drugje, ipd.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Že skrajni čas bi bil, da bi naša država začela bolj ekološko razmišljat in npr. ukinila zastonj plastične vrečke (ali pa uvedla na plastiko 100% ekološki davek) ali pa npr. uvedla mleko v steklenicah kot ga imajo drugje, ipd.

Pri nas gredo tetrapaki od mleka v bioloske odpadke, torej jih ocitno zelo preprosto reciklirajo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
med biološke?
Katera občina oziroma komunala?

Nobena. Se pa zato zelo fajn sliši in je lepa postavka na PowerPoint prezentacijah Ministrstva za uničenje okolja.
Slovenija nima sistemsko urejenega niti povračila in reciklaže flaš, kaj šele kaj drugega. Še Hrčki nas pri tem prehitijo.

V principu je Slovenija en velik joke na temo okoljske politike. Še v stari Jugi je bilo boljše. Sploh ne razumem, kako so nas spustili v EU. Na blef?
confused-1.gif

Ogo

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
med biološke?
Katera občina oziroma komunala?

Loska komunala (to je ocitno pisalo v njihovem prospektu, ki so ga delili par let nazaj, ko so uvajali loceno zbiranje, za smeti nisem zadolzen jaz
smile-1.gif
).

Zdajle iscem po njihovi strani, ce imajo to se kje, pa najdem samo kam tetrapaki ne spadajo (ne spadajo med papirne odpadke). Najbrz je podobno kot za veje od dreves in druge stvari, ki ne zgnijejo tako hitro, bo treba kaksnega smetarja vparsat.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Jaz pa to popolnoma podpiram. Manj svinjarije po rekah, ob cestah, travnikih.... Že skrajni čas bi bil, da bi naša država začela bolj ekološko razmišljat in npr. ukinila zastonj plastične vrečke (ali pa uvedla na plastiko 100% ekološki davek) ali pa npr. uvedla mleko v steklenicah kot ga imajo drugje, ipd.
Te "šparove" vrečke so iz takega materiala da prej razpadejo kot star papir. Tiste "neekološke" o katerih trobezljajo newage gibanja so ostale v osemdesetih.

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>Loska komunala (to je ocitno pisalo v njihovem prospektu, ki so ga delili par let nazaj, ko so uvajali loceno zbiranje, za smeti nisem zadolzen jaz )

Loška komunala (iz Škofje loke, ne?
smile-1.gif

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Te "šparove" vrečke so iz takega materiala da prej razpadejo kot star papir. Tiste "neekološke" o katerih trobezljajo newage gibanja so ostale v osemdesetih.

Mogoče te tamale res hitreje razpadejo, kot tiste debele klasične, ampak v kaj razpadejo in kaj povzročijo je pa druga bolj resna stvar. Onesnaževanje, nevarnost za živali,...
klik
Še vedno se mi ne zdi, da bi bile zastonj, ker če greš ob kakšni reki, sploh dol v Zasavju, ne vidiš drugega kot plastične vrečke ki visijo z vej dreves.
frown-1.gif
Če bi folk moral vsako to vrečko plačat, že ne bi ležale povsod.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
nazaj k temi & primerjava cen

halogenske male 20 W žarnice.
V Slovenijalesu na Brdu, LJ - paket 2 Osram žarnici 20W: 2,99 eur
Hipermarket Mercator v šiški-paket 2 Osram žarnici 20W: 2,15 eur

V zadnjem času tudi opazila zelo navite cene v Merkurju BTC, ko sem kupovala CD-je. Da ne omenim, da cene od CDjk, ki sem jih kupovala sploh ni bilo na polici, zraven je bila cena za druge in seveda nižja.

Npr. giljotina za papir v Leclercu dražja napram isti drugje npr v o1s.

ona d.o.o. - prodaja opreme za mobilne telefone: magnetno držalo za telefon v njihovi trgovini v Šiški cca 8 eur+, njihova i-net trgovina cena 10 eur+.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
Loška komunala (iz Škofje loke, ne?
smile-1.gif

Tocno ta, ja. Potem to pomeni, da marsikdo po zaslugi starih navodil to odlaga v napacno kanto ? Ne razumem sicer zakaj bi sli tetrapaki v plastiko, razen ce je misljeno zaradi tistega plasticnega pokrovcka zgoraj (pa se tega ni na vseh tetrapakih), saj so konec koncev narejeni predvsem iz kartona.

Mislim, da bodo zdaj (spomladi enkrat) spet posiljali tiste letake, bom takrat se enkrat prebral.