Trg rabljenih avtomobilov po novem letu

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
No saj to sem naredil. In ze dobil alternativo. Avto star 4 leta, 32000km, tuv report brez napak. Cena pa taka, da sem najprej mislil, fa je trgovec napisal neto znesek. Cca 4 tedne, pa bi avto moral biti tu.
Kaj je to tuv report? To je carfax ali kaj drugega?

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Podrobno porocilo o stanju. Celoten avto je poslikan, oznacene vse napake. Poslikana in preverjena servisna knjizica. Izmerjen lak na vseh panelih. Pregledana stekla. Poslikano podvozje, zavore, gume in zabelezeno stanje. Preverjen VIN. Napisana vsa oprema. Gredo tudi na testno voznjo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Podrobno porocilo o stanju. Celoten avto je poslikan, oznacene vse napake. Poslikana in preverjena servisna knjizica. Izmerjen lak na vseh panelih. Pregledana stekla. Poslikano podvozje, zavore, gume in zabelezeno stanje. Preverjen VIN. Napisana vsa oprema. Gredo tudi na testno voznjo.
A je to; bicaino napusano v oglasih, al to sele kasneje izves ko kontaktiras prodajalca?
Drzim pesti da s ne zajinxsas al.kaj si z napisal

5. apr 2015
1.403
726
113
Torej v Nemčiji opravljen?

5. apr 2015
1.403
726
113
Wow tako se naredi test rabljenega avta..

Kakšna je pa cena in a je imel avto že ta test v oglasu ali si zahteval potem?

Super vedet. Ciljam v bližnji prihodnosti nakup v Nemčiji in če ni ravno 500e, bo ta test že a must.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pa ti res mislus da bo ponosni lastnik mercedesa pljuval po mercedesu in sicer si publiki razlagal.kaksna jajca je kupil.
Poglej kakšen mnenje imate o meni ko pljuvam po svojih avtih. Pa ni noben mercedes.

Točno tako, za vsako minimalno sranje vsi jočete po forumih. Najbolj pa so mi dobre, imam 4 mesece star Renault X, ko zapeljem čez ležeči policaj mi spredaj nekaj zruži, avto se tudi malo zamaja. Kaj bi to bilo :valjamse: Hanzi ti pa ne bodi jelly če si ne moreš privoščiti novega EQ-ja. Aja lahko si samo ti je priritetno približno na 19-em mestu ne? :)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Jaz sem dobil od prodajalca. Najprej osnovno, potem pa še bolj podrobno, ko smo bili tik pred podpisom pogodbe.

Priponke

• s60 ZB_Erstbewertung (69).pdf
    754,7 KB · Ogledi: 179
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Vredno vsakega centa. Je pa res, da večina resnih avtobus ima to že narejeno. V mojem primeru, ko smo iskali volva od petih avtobus samo ena ni imela. Je pa tudi res, da sem najprej vprašal za poročilo. Brez tega me avto niti ne zanima, ker nikoli ne grem osebno gor. Edino, kar se dogovorim še s prevoznikom, da me pokliče ob prevzemu vozila in greva še vizualno skozi vozilo. Ko kupujem v Nemčiji, kupujem samo pri pooblaščenih avtohisah. Za konkretni Volvo smo recimo dobili 3 letno podaljšano Volvo garancijo in komplet zimskih platišč z gumami, gratis. Brez cenkanja, samo fer komunikacija.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Ja super, ampak meni ga od nemcev ni niti en ponudil - pa sem gledal avte samo pri večjih nemških avtohišah, ki vecinoma odprodajajo leasing vozila. Pri podjetju v SLO, ki bo organiziralo uvoz, pa sem ga takoj dobil.
Katero podjetje pa ti organizira uvoz? Ce je se skrivnost, lahko tudi v zs...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113

Kaj pa recikliranje koncna cena tam vs. pri nas? Prides ceneje skozi, ali si sel na njihov trg zaradi vecje in boljse ponudbe?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Kaj pa recikliranje koncna cena tam vs. pri nas? Prides ceneje skozi, ali si sel na njihov trg zaradi vecje in boljse ponudbe?
Težko primerjaš končno ceno z našim trgom. V osnovi so avti v Nemčiji bolje opremljeni oz lazje najdes vozila, ki so res dobro opremljena. Pri nas je izbira slabša plus, vsaj pri meni je grenak priokus transparentnosti. Vozila z malo kilometrov in dobro opremo so v Nemčiji dražja, v večini primerov. Ne pa tako zelo dražja, da si človek ne bi izpolnil kakšno željo več.

Največji minus uvoza je uvozni postopek, še posebej, če si fizična oseba kot jaz in kupuješ zase. Seveda pa lahko najameš storitve podjetja, ki to uredi vse namesto tebe.
Če se greš pa sam, moraš pa najprej poskrbeti za ceno, pregled avta, prevoz, dajatve, homologacijo itd.