Travian - prevzem vodenja vasi z 3,5k populacije

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Tistih par tisoč surovin, ki ti jih ščiti par špranj se pri taki razvitosti tudi opazi ne, med tem ko je parcel za ostale zgradbe vedno premalo...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Kak med sovražniki? pojma nimam odkod se je vzel. Niti nisem v nobeni aliansi še zaenkrat, kmalu se bom pridružil eni. ja mam 2 špranji do fula, v kombinaciji s pastmi, če jih je nekje 100, mi uspe da mi ne vzame nič ozemlja,ampak popravi se tretjina pasti, pa je spet treba nekaj primaknit za nove. je tevton tak da mi sicer če nisem poleg lahko vseeno nekaj pljune, galci tudi če so 1 krat močnejši pa me napadejo so manj nevarni.trenutno nimam vojske, malo si še bom nadgradil surovine ker imam 450 gline in lesa na uro, železa 400 pa 300 žita, še ne gre skozi da bi vojsko delal, vsaj neko dostojno. Hvalabogu imam pozno zvečer mir in pač takrat nadgrajujem surovine, tako da počasi bo za delanje armije. Bi se mu rad maščeval, ampak izgleda je svojemu varuhu priskrbel zlatnike in ta ga pač v zameno ščiti, je pa tolk močen da me komot zravna z zemljo če se pravi nadme, pač ima okoli 2000 populacije.

Sem na speed serverju. Aja, ni mi jasno glede akademije, imam jo na 2. ali 3. stopnji, piše mi da nimam pogoje za traziskave in da naj pogledam navodila, kak navodila? kaj je potrebno za raziskavo?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
akademijo moraš nagraditi na vsaj 5 stopnjo, da lahko kaj raziščeš... vsaj zdi se mi.

Na levi strani imaš "napotki in pregled", pa tam vidiš kaj moraš imeti narejeno, da kaj razviješ. (npr. za mlin rabiš žitno polje na 5 stopnji, itd)

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Narobe se ti zdi... tudi na stopnji 1 so že raziskave...
Dejte si mal kliknt na enote no in pogledat katere stavbe potrebjete ...

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Recimo galski meč -

Zahteve:
Akademija Stopnja 1, Izdelovalec orožja Stopnja 1

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Ce te dosti folka napada, bi jaz nardil se npr. 2 spranji - zdaj se mas plac. Pusti pasti, skoda surovin. Ce te dosti napadajo, bos moral skoz pazit napadalno vojsko, pa tudi obrambno dokler se ne nabere dost vlko stevilo. Ce ti kolje po 3 vojake sproti, nisi nic naredo.
wink-1.gif
Ko bos pa mel 100 falang, pa bos 100 gorjacam dost skode naredo. Tak zgodaj kot si ti, bi jaz nardil spranje in lepo kempal ter se razvijal. Razen, ce si online skor non stop - speed full hitro tece.

Namrec pasti ti sproti unicuje in itak pol pride s polnim napadom ujetnike resit, tak da mas samo skodo. Pasti so ok v kombinaciji z obr vojsko, ker ce mas 100 pasti on 110 vojske se NAJPREJ vlovi 100 vojakov in se 10 stepe s tvojo obrambo.
grims-1.gif

Skoda, da nisi na s2. Bi en tak mini bunkercek nardila z lvl 20 obrambo in herojem poleg. Bi opica prisla samo 1x, hehe.
grin1.gif

Glede akademije so ti pa ze drugi napisali.

Ce si res zacetnik in ne igrate npr. vsaj double acc - torej 2 igralca isti racun pol bo bolj problem, saj so norci skoz online pa bos tezko napredoval...
Mogoce bi ti svetoval raje navadni server. Mislim, da na s1 se ni prepozno... Pocasneje tece, pa dokler se ne ves vseh fint bi ti blo dost lazje.
smirk-1.gif

PS: se nekaj, ne pozabi upgradat zito. Ce mas ostale surovine 400 / uro, mej zito tam 150 - 200 / uro. Itak rabis za gradit, pa pol bos vido da vsak pehotni vojak "pozre" 1 zito, ko ga nardis - vojsko je treba futrat.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Kolega me je nagovoril naj pridem na speed server ker je on tam, zaj pač tam špilam.Mam sicer acc na s1 ampak tam ne igram nič. Saj mam obljubljeno mesto v eni kar solidni in hitro rastoči aliansi od kolega, ampak tačas mi je pa tevtonček pain in the ass. železo mam 400, gline pa lesa 500, žita pa 240 na uro, mi ga je v zadnjih 2 dneh parkrat zmanjkalo benti, pomoje bi bilo fajn nadgradit nekje na 7 ali 8. stopnjo vse, pol pa štancanje vojske pa cefizlja malega zravnat z zemljo. Pa naj pride tisti njegov kolega, bomo še njega zravnali.

Pa nimam problema recimo da bi me kdo ponoči napadal, ti nočni friki itak lomijo po malo večjih ribah zgleda, jaz sn še girica
grin1.gif
samo nena morem biti cele dneve poleg, te pa če me napade takrat ko mene ni, ne morem predvidit pa do njegovega prihoda porabiti vse surovine, v takem primeru mi lahko kaj vkrade. Sicer mi tak nič nena.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
točno tak. Pasti so brez veze. Še vsakega, ki mi je s pastmi ujel vojsko sem tresnil nazaj z večjo, tako da raje poruši izdelvalca pasti. Naredi še kaki dve špranji in delaj vojsko. Najboljše napadalce, ki jih skrij pri kakem kolegu ali pa jih vsakič par sekund pred napadom pošlji iz naselja, po napadu pa pokliči nazaj. Ko boš imel svoje napadalne vojske več kot je ima napadalec pa po njem. Mu bo hitro žal za vse napade. Za začetnike pa, tako kot ti je že darko11 rekel speed ni primeren. Raje pojdi na 1 ali pa počakaj, da se dvojka restarta.

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Ja zajebal si se da si šel na speed. Ta zadeva je čist prehitra. Že za igralce, ki so dost online je težko, kaj šele za začetnike.

Najbolje bi naredu, da bi šel na en navaden server, pa se tam mal naučil.

Če pa misliš vztrajati, je pa ena šansa sprotno porabljanje surovin in špranje. Ko te ni online vojsko pošlješ na dolg sprehod na eno farmo. In tako se ti potem vsak dan nabere nekaj vojske, ko jo bo dovolj, pa napadeš tega poba. Stavim, da kot tevton nima nekaj velik obrambe.

Druga možnost pa je da mal kontaktiraš sosede. Če napada tebe, je velika verjetnost, da tudi njih. Če je tako, se mal pomente in skupaj napraskajte nekaj vojske. To vojsko potem vsi pošljejo k tebi v okrepitev(ali komu drugmu). in on se bo nasadil na en bunkerček.
Če pa ima še kdo od tvojih sosedov še kaj napadalne vojske, je pa potem to pravi trenutek za napad...

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
No to je druga zgodba.
smirk-1.gif
Jaz sem na s2 samo zato, ker spila RL kolega, ki mi je tud edini sitter.
Niso redke zgodbe, ko ti sitta nek xy in si posilja surovine, pol pa MH oba zaklene za vedno al pa x mesecev...

Ce sta blizu skupaj je itak ok - si lahko pomagata, da en dela pretezno obr + nekaj napadalne vojske, drugi pa v glavnem napadalno. Ce pa sta zlo narazen, pa malo razmislita, ce ti od zacetka na svojem potreniras, da osvojis finte, pa svojega zbrises in igrata oba isti acc - to se imenuje double acc - torej lahko 2 ali vec ljudi igra isti acc, ce nimajo nobenega drugega na istem serverju. Tega do pred kratkim nisem vedel.
wink-1.gif

Samo je pa res, ko bos mel npr. 3 vasi in vse porihtano, ti bo skoda zbrisat.
grims-1.gif

Vse se vraca vse se placa ves.
smile-1.gif

Drugace pa ta igra fejst zasvoji, da ne bos reko, da te nismo opozorli.
wink-1.gif

Moja prva reakcija: ma nem tu jaz neke krogce kliko, ne nori ej...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Ja, kolega ma tako taktiko da vojsko čez noč ali pa ko ve da ga nebo pošlje na sprehod, pa da mu pride nazaj približno takrat ko je doma spet. Sma pa kako uro narazen.

Sicer pa ne bom pozabil, imam namen potrpežljivo graditi dalje, ampak tega prisežem na moji liniji pa kompu, bom zravnal z zemljo
smile-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
lol, vsi tako pravijo na začetku.
Bo hecno čez kak mesec, ko boš tu jamral kako moraš vsako noč po dvakrat vstajat pa bunkerje postavljat...

ps: saj ni tako hudo. Ni treba vsako noč dvakrat vstajat... aja ti si na speed serverju? uf, kofe bo kmalu tvoj najboljši prijatu.
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Ja lej če nebo šlo drugače lahko tui pustim vse skupaj. Ponoči sem funkcionalen samo za šankom ali pa spim
smile-1.gif
zaenkrat me ponoči pustijo na miru.

Nazadnje urejeno:

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
počakaj, ko boš imel 10 naselij in boš že nekaj golda porabil boš videl kako lahko je pustiti svoj trud, ki si ga gradil kakšen mesec.

Vrjetno da ti ne bo vseeno in zato boš kupil še malo več zlata, ker speed je zajeban ko pes kar se tiče golda in NPC trgovca, ker drugače ti skoz čez teče

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
S tem, da ma lastnik se kaksno presenecenje na zalogi.
wink-1.gif

Sem kar slutil, da ga bo kdo objavil.
smirk-1.gif