Travian - prevzem vodenja vasi z 3,5k populacije

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Poglavarji in kolonisti so bili notr verjetn zato ker se nobenmu ni dal pošiljat vojsko nazaj. Vsaj men se ni dal, ker so okrepitve razdeljene posamezno glede na vas iz katere prihaja. Tako da poiskat senatorja med 1000 in več okrepitvami ni ravn zabavno delo.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Mah, teli naši serverji so itak banana republik. Berem malo travian forum in prijavijo, da med top 300 igralci ni nikogar, ki ne bi vsaj malo goljufal. Kar me je malo šokiralo in nekoliko užalilo - sam nisem niti enkrat, nikoli nikoli, naredil ničesar, kar bi bilo v nasprotju s pravili, pa sem končal na 175. mestu. Poleg tega pa nisem mislil, da je tako hudo z goljufanjem.
To da se da goljufati, pa so krivi sami kreatorji Traviana in nihče drug. Gotovo se da narediti kak resen PunkBuster za travian in bi bil mir.
Dokaz bananarstva je tudi prihod Natarjev en dan preden so bili napovedani, tako so bili trije WWji za brezveze zamaknjeni...

Po eni strani sam sebi sveto obljubljam, da si bom vzel kako leto ali dve premora od traviana, po drugi strani pa bi najraje takoj registriral račun na s8.travian.com, ki se je odprl pred enim tednom ...
Tole je bil moj prvi do konca odigrani server in naučil sem se ogromno stvari, tako da mislim, da bi bil v naslednji reinkarnaciji veliko uspešnejši. Prav to pa me straši, saj mi je že tole resnici na ljubo simčkanje vzelo ogromno časa in denarja, kaj šele, da bi bil eden bolj napadalnih igralcev, ali celo vodja alianse...
crazy1.gif

Je pa Firefly prejle napisal dober post na travian forumu pod zgodovino:
http://forum.travian.si/showthread.php?p=152472#post152472

Konec koncev, bilo je zelo zabavno, prav rad pa bi videl necenzurirano poročilo mojega napada na baltazarjev WW. Škoda, da nismo počakali še par dni, bi se nabralo še malo več vojske...

Pojma nimam, kaj bom zdaj počel zvečer tik preden grem spat in zjutraj takoj, ko pridem na šiht... Bom probu mal več ven hodit al pa kej...
sprasujem se.gif

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Jah no, jaz sem pa goljufal. Kaj češ, če hočeš bit(s svojo ally) v vrhu, je treba mal. Sej so vaši taglavni tud, brez skrbi.

JA no, sej so mi tud zbrisal en acc ki je mel kar solidnga crusherja(takrat ene 50k sekir, 12k TVjev, 5k kat). Kaj češ, en je nehal špilat, nadomestnega igralca pa ni bilo možno najdt. take armije pa tud ne bi kar pustil...

Pa tudi graditi WW brez skripte? poraba miljon žita na uro, poj pa računaj, kdaj bo žita zmanjkal, kje je kakšna luknja,....

Ja, pa da si boj ofenziven igralec, je tud kar kriza. Jaz sem bil. vojske dost, v metropoli sem imel okrog 30-40k stalno minusa. pri napadanju je blo treba fejkat še ene 20 igralcev, vse ob neki določeni uri. U glavnem, napade sem ponavadi pošiljal do 1 ponoč, zjutraj pa v službo
frown-1.gif

Dobr da sem spušil armijo in delal crusherja. No sej tam sem imel pa potem 50k stalno minusa, sam je bilo mal lažje, ker sem farmal
smile-1.gif

Evo pa še tvoj report, skupaj z ostalima dvema napadalcema:

klik

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Hvala za tale report, bo lep spomin - to je bilo seveda daleč največ napadalne vojske, kar sem je kadarkoli imel. Lepo je videti, da sem naredil piškavih 1.13% škode.
smile-1.gif
Za mene je bilo že takrat praktično konec serverja. Sicer sem še naprej pošiljal žito v naša WWja, ampak glavni del je bil za mano...

Sicer pa imam še 60 golda. Ker skoraj zagotovo v bližnji prihodnosti ne bom igral na slovenskih serverjih, ga ne morem prenesti, lahko pa ga komu podarim. Ni veliko, je pa malo.
wink-1.gif
Če kdo rabi, naj se oglasi.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Mah, teli naši serverji so itak banana republik. Berem malo travian forum in prijavijo, da med top 300 igralci ni nikogar, ki ne bi vsaj malo goljufal. Kar me je malo šokiralo in nekoliko užalilo - sam nisem niti enkrat, nikoli nikoli, naredil ničesar, kar bi bilo v nasprotju s pravili, pa sem končal na 175. mestu. Poleg tega pa nisem mislil, da je tako hudo z goljufanjem.
To da se da goljufati, pa so krivi sami kreatorji Traviana in nihče drug. Gotovo se da narediti kak resen PunkBuster za travian in bi bil mir.
Dokaz bananarstva je tudi prihod Natarjev en dan preden so bili napovedani, tako so bili trije WWji za brezveze zamaknjeni...

Ja lej, po moje ukrepajo sele, ko se res dost ljudi pritozi al pa kaj, ker tisti, ki dosti goljufajo in imajo se kak acc od kolega, ki je nehal igrat za delanje obrambe, tud ogromno golda kupijo...
smirk-1.gif

Je pa res, da je fajn, da se kaznuje vse, ne glede na to iz katere alianse so...
Mi je pa vsec, da ste tud v redu mozaki med sjn: tud na vasem forumu berem, da eni ne zalijo nasprotnikov, itd. Lepo to.
wink-1.gif

Jaz sem fertik za dolgo cajta, ker definitvno gre dosti prevec casa...
Huh Poti samo do enih ponoci, jaz vstajal vcasih ob 4 in pocekiral zito v kolegovem bunkerju pa nazaj spat...
d055.gif

Lepo uzivajte in graditelji se najprej naspite za 2 mesca nazaj...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
OMG, kok sem jaz bogi. Pravkar se odpravljam spat in tako kot vsak večer v zadnjih mesecih, zadnja stvar, ki jo naredim na računalniku, preden ga ugasnem - preverim če bo dost žita do jutra...

Zdaj pa nimam kaj preverit...
cry12bpy.gif

A je kje kaka support group za ex-travian igralce?
crazy1.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Tole mi je ena sinicka poslala, ej mi umiramo od smeha, ovi so pa res humoristi...
grin1.gif

Lepo, da se bomo ob pivu in biljardu danes se rezali 3 ure...
wink-1.gif

Citat:

Kockar 26.10.08
Vabilo 08:59:24
Prosim, posreduj tole sporočilo po vaši aliansi.

Konec je serverja in zdaj vsi lahko nadaljujemo svoja življenja, še preden se pa vsi razidemo, pa vas vabimo, da se nam pridružite na zaključni travian žurki, ki bo v Mariborju - Limbuš (Ribičija-ob Dravi), dne 8.11.2008 od 12. ure naprej.

Čas je da se pozabijo nasprotja v igri in je zdaj čas da se medsebojno spoznamo, nekaj pojemo, ter vse to skupaj zalijemo, ter se dodobra nasmejimo neumnostim, ki smo jih počeli v igri.

Še enkrat vljudno vabljeni vsi člani T.G. alianse.

Ena mapa, da se lažje orientirate, kam morate priti:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr...32&y=8&ie=UTF-8

P.S.
Prosim, da sporočite koliko vas pride v naslednjih nekaj dneh, da se pravočasno priskrbi zadostna količina hrane in pijače.
Svoje potrditve, da pridete na žurko pošljite Gaddock Teeg-u, on je organizator.

Lp, Kockar v imenu alianse S.J.N

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
evo, ravn iz travian afterparija
smile-1.gif

Fajn smo se mel pri jenni v zidanici, vina smo spili en kup.

U glavnem, če kdo hoče pogledat WW, so gesla:

Baltazarxxx
Geslo: tanc64

Julijcezar
Geslo: d3c51(upam da je taprav, mater,sem ga skori pozabu
smile-1.gif
)

EDIT: popravil geslo

Nazadnje urejeno:

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Meni je prav čudno, ko nimam kaj čekirati sedaj
smile-1.gif

mater sem imel v metropoli 3 mesece porabe žita med 50-90k nonstop v drugi vasi, kjer sem imel samo off za ropanje pa konstantno okoli 40-60k minusa na uro. V glavnem skoz je bilo veselje.

poleg tega, da sem imel napadov nonstop vsaj 10 to je bilo malo pa tja do 150 na eno vas. človek se vsega navadi in tudi rdečih mečev sem se navadil.

Še dobro, da sem imel siterje dobre. Brez potija, shade, jjslo sedaj na koncu bi tenko piskal. V začetku je pa živce puščala na mojem acc-ju karantanka in GT.

A če nebi bilo suporta celega alterja bi me pojedli že zdavnaj. sosko, levinja,gt,TA, kluka,jtfc,bmw3csl swich so mi velikokrat rešili rit z surovinami ali hrano, ker je bilo pri meni vedno kot jama brez dna.

Sedaj je konec a nekaj razmišljam, da bi šel kaki dual kam igrati mogoče......poti kaj praviš? ali pa kdo ostali?

Sicer pa se lahko zmenimo in gremo čez nekaj časa ponovno na slo server kot alter aliansa in jim pokažemo kako se igra travian.

Alter bo sponzor foruma(zaprti del) in se bomo imeli ponovno lepo. Če sedaj pogledam smo si imeli veliko za povedati, saj po št. sporočil katere smo oddali. Nas je kar nekaj na prvi strani po št. sporočil. Tudi jaz sem med njimi
tongue-1.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Sem pa našel še neka bojna poročila kako so zbili izzyja

http://travilog.org.ua/si/4079019/8c200b2360597052bef0c325bf8a0a98
http://travilog.org.ua/si/9777785/68a83cdbd78fc74feb51123e07986b4e

ali kako je slovenka ujela moj off doma, ko so prišli 1s pred napadom domov

http://travian-reports.net/si/raport.php?id=8b4972764

lanzar ujel nekaj armije ki je bila namenjena na naš ww pa je spala doma

http://travian-reports.net/si/raport.php?id=cb54930ed

Ali pa ko je senci aka tu poti zbil urošev ww in se jim je začela morala rušiti, ker niso pričakovali, da imamo še kaj armije

http://travian-reports.net/si/raport.php?id=9c7c4099b

to poročilo mi je najbolj všeč z relativno malo armije zelo veliko škode naredil

Na koncu sem nekako vzljubil igralca sim114 pa sem ga redno obiskoval na tak način sem z zelo malo armije delal lepo škodo oz moj dual, ki je tudi igral to je bil grega
napad

Eden zadnjih napadov na urošev ww

http://travian-reports.net/si/raport.php?id=51ebaef66

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Samo eno vprašanje glede senatorja... Zakaj hudiča ga ne morem narest? rezidenca in akademija lvl 20, zbirališče na 10. Raziskal sem ga že. Surovin imam dost, , v rezidenci mi ga pokaže, ampak je v tistem zelenem oklepaju še vedno nula! What should I do?
lp

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Če koga zanimata naša WWja, so v profilih weba pa urosa gesla/navodila za passworde.

grif

Zelenc'
17. avg 2007
5
0
1
je slucajno kaksna moznost za dostop do klubske alter scene.... da vidim, kako izgleda se alterjev pogled na svet skozi razvoj streznika
cool-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Vse izpred leta je šlo v maloro... samo takrat če si en dan manjkal, si potem dve uri bral samo forum da si zvedel kaj je blo novga....

Potem je bil pa počasi osip spammerjev, pa brezvezne teme se je pobrisalo, in zdaj ni več nič pametnega.

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
teme so vse še iz si1 strežnika
wink-1.gif

Nastavi si čas za več kot 3 mesece in boš imel vpogled na celo dogajanje :p

Sem šel malo pogledati kdo so bili kaj naši sosedje včasih in jih že dolgoo ni bilo več
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No na hitro....

enkrat julija smo videli to temo in smo se pač prijavili v to igrco, ker je bilo ene 3 mesece pred koncem serverja pač nismo imeli veliko možnosti za kakšno resno igro. Spomnim se da smo imeli manjšo vojno z alianso SS, katero smo dobili, no lahko bi rekli dobili. Kar naenkrat smo padli v oči eni glavnih alians BOS, ki so se odločili da nas bodo pobrisali. Kar jim je uspelo v slabem tednu. Nekateri so še vztrajali na S1, ostali smo pa nehali igrat.

Takrat se spomnim, da smo bili ares, medo, nova, karantanka, rikolus.... no se to se vidi na začetku teme.

Ravno takrat se je pa začel s2, oz čez ene 2 tedna. Zbrala se nas je večina iz s1, par smo jih pa še kasneje pobrali. Ker smo imeli izkušnje iz S1 smo se zmenili, da smo vsi račune registrirali na JV ob približno isti uri. Na S1 so okrepitve od enega do drugega hodile tudi 24 ur
stupid-1.gif

Prvič, ko sem na mapo pogledal katere sosede imam so bili sami znani
13.gif
, dobesedno smo se 2,3 držali skupaj, v centru mape. Ker nismo imeli veliko tevtonov, nam tudi to ni predstavljalo velikih ovir.

V naslednjem koraku smo besno začeli iskati kje bodo zametki BOS-a iz prvega serverja
tongue-1.gif
, vendar so v našem kvadrantu bili samo še (WP in STG), kateri so vsi razpadli po kakšnih dveh mesecih. Kmalu so nas pa začeli farmat tevtoni iz Shadowsov, ki je bila takrat ena od prvih 3 največjih alians. Nekaj časa smo jih trpeli dokler, se niso razvili naši galci s strelami. Takrat je prvič alter udaril po shadowsih. ( se mi zdi da je prvi napadel Ares, medo se je pa kmalu se naučil računat, da jih je prestrezal na sekundo natančno ko so se vračali domov). Takrat se mi zdi da je 12 strel z minimalnimi izgubami fentalo 50 gorjač.

Potem, ko je ostalo ene 5-6 shadowsov brez vojske, so nam pa kmalu prve tri alianse z svojimi krili napovedale vojno. Ker smo bili, fulla aktivni in fulla skupaj smo bili skoraj nepremagljivi takrat....

Kmalu smo se povezali tudi z alianso SDT, ki je bila prva največja aliansa, ki ni bila v zavezništu z SJN, Shadows in Hordami. Kmalu smo skupaj očistili center mape. Ker smo pa imeli neumno politiko, da nočemo vohunov smo se pa pozabili širiti bolj na JV, kjer so se v miru razvivali Lanzar, Eco, Jenna( zametki Shadows*
10.gif
) , itd....

Ostalo je pa že napisano v http://si-forum.travian.com/showthread.php?p=152817#post152817

no to je bilo na hitro.....

Mislim, da smo bili na začetku ena najbolj aktivnih in najbolj povezanih alians , ki je bila še celo brez vohunov, ker smo zelo kasno nov folk sprejemali med sebe.