Trackball miš, jo ima kdo?

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Jst sem pa včiraj prešaltal nazaj na navadno
tongue-1.gif

al imam štorast palc al nevem, jst s tiso kuglo sem bolj počasen in manj natančen.
je pa res fanj ker stoji na miru in ne vlačiš po mizi

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest sem mel včasih tega:
MarbleFX.jpg

za moj okus najboljši trackball, ker je imel veliko kuglo in je omogočal idealen položaj roke, praktično je počivala. Nabavil pa sem ga ravno zaradi bolečin v zapestju in trackball je bil točno to, kar sem rabil.

Žal takega že dolgo ne delajo...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kateri trackball pravzaprav zdaj kupit? Rad bi natancnost, pa obvezno kolešček oz nekaj za scrolanje za neko normalno ceno. Expert Mouse Optical Trackball Zgleda obetavno, toda toliko za miš vseeno ne dam.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kateri trackball pravzaprav zdaj kupit? Rad bi natancnost, pa obvezno kolešček oz nekaj za scrolanje za neko normalno ceno. Expert Mouse Optical Trackball Zgleda obetavno, toda toliko za miš vseeno ne dam.
Prebiram tole temo in vidim, da so moje zelje-zahteve enake. Ce bi se naslo kaj pametnega sem tudi interesent.... group buy recimo?
cheer.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Tale je bolj za krmiljenje filmov na kavču - prave kugle ne vrtiš s palcem, če hočeš natančnost. Pa odsotnost kabla pri trackballu nima nobenega smisla (no, razen na kavču)

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Torej so tiste, kjer kroglico vrtiš s kazalcem bolj natančne?

Bi prav enkrat probal tako miš....
cool-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Torej so tiste, kjer kroglico vrtiš s kazalcem bolj natančne?

Bi prav enkrat probal tako miš....
cool-1.gif
Pa saj če malo pomisliš, s katerim prstom imaš bolj občutek - s palcem, s katerim nekaj premikaš od strani ali s kazalcem in sredincem, kjer drsiš s celo blazinico?

Prvič ko jo boš probal, se ti bo najbrž zdela bedna
wink-1.gif

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Tale je bolj za krmiljenje filmov na kavču - prave kugle ne vrtiš s palcem, če hočeš natančnost. Pa odsotnost kabla pri trackballu nima nobenega smisla (no, razen na kavču)

No ja, nekateri že.Odvisno kako se navadiš.
Tega uporabljam že kakšne 3 ali 4 leta in mi je energonomsko odličen.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
ups sploh nisem opazil nadaljevanja pogovora. Tale predlagani trackball je fenomenalen in izjemno natančen. Uporabljam ga že kar nekaj let (cca 5 let) .

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Da obudim temo
smile-1.gif
. Nabavil bi si brezžičen trackball a kolikor sem videl imajo tile Logitechovi ogromen wireless receiver (ni tista mala usb palčka ampak kar receiver na kablu).

Ker pa bi ga uporabljal z laptopom me zanima ali obstaja možnost uporabe kakega drugega (mogoče tudi dual) receiverja oz mogoče nakup brezžične tipkovnice in uporaba trackballa skupaj z njo (npr namesto priložene miške).

Upam da ima kdo konkretne izkušnje s tem.

LP in hvala že vnaprej

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Ker je za resno dolgotrajno delo neprimerljiva z laptopovo. Prenosnik je večinoma stacionaren in ga imam zaradi pomanjkanja prostor in ne zaradi prenosnosti. Prenosnik + tipkovnica je pevedno manj kot kišta in monitor in tipkovnica

pumapuma

Zelenc'
15. jun 2010
2
0
1
Mogoče bo komu zanimivo. Malo sem brskal, kakšni 'tapravi' trackballi, tisti klasični, z veliko biljardno kuglo se dajo dobiti. Žal nobenega ni v SLO trgovinah. Večinoma je dobra ponudba v Nemčiji in ZDA.

- Kensington Expert mouse - cca $100
4 gumbi + scrollwheel
http://www.ciao.de/Kensington_Expert_Mouse_Trackball__1840600

- Kensington SlimBlade Trackball - 110 €
Optični trackball
Pri iskanju pazite, ker obstaja miš z istim imenom.

- iOne Libra 90 - cca $30, vendar je poštnina do Evrope še $30 + še DDV.
Nižji rang, 3 gumbi.

- Mouse trak - cca $100
Večinoma s 4-imi gumbi. Razen enega pisarniškega modela.

- CH - cca $100-$200
Plusi:
Robusten s 4-imi gumbi.
Minusi:
Nima scrollwheela. Majhen del kugle je viden.

- CST PC TRAC - $80

- Perixx Peripro 302 - cena 35 - 45 €
5 gumbov (4 + 1 na koleščku). Scroll kolešček. Nemška znamka, v Evropi ugodna cena.
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2172665_-peripro-302-perixx.html