Trackball miš, jo ima kdo?

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Sedanja mi nekaj crkuje in gledam po logitech strani in sem naletel na te miši.
Zanima me če jo kdo ima in kako se obnese. Pa s čim se ukvarjaš na rač da jo uporabljaš?
Hvala že vnaprej.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Uporabljam Marble Mouse od Logitecha. Pogrešam edino kolešček za skrolanje. Uporabljam jo za vsa dela na računalniku. Uporabnik teh zadev sem že vsaj 15 let

Prednosti:
- zavzame manj prostora na mizi
- premikaš samo prste, roka pa počiva, naslonjena na mizo
- preciznost

Na računalniku, ob katerem preživim kar nekaj ur dnevo, si ne morem zamisliti miške in bolečin v roki.

logitech-marble-mouse--1169003.jpg

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Uporabljam že od svoje 286ke naprej (dobrih 17 let) in sedaj imam točno tako kot jo ti omenjaš "Logitech Trackman whell".
Zame je sam trackball svetlobna leta pred miško, še posebej če se navadiš njegove uporabe na max ločljivosti, kjer z majhnim premikom krogice dejansko nadzoruješ premike po celotnem zaslonu. Tisto zverino, ki pa ti jo je prikazal Drago pa sem uporabljal le parkrat v službenem avtu (vsebuje tri serverje, monitor, itd itd) a zame je uporaba palca za kontrolo kurzorja pač boljša (poudarjam zame).

Aja pa sam sem programer, tako da ga največ uporabljam na šihtu, doma pa sem trackball uporabljal tudi za načrtovanje v autocadu in risanje v Sketchupu. Leta nazaj pa sem z njim igral HL2 in Red alert, tako da se ga da uporabiti tudi za kaj koritsnega :
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Se strinjam s tabo, da je uporaba palca bolj priročna. Jaz lahko uporabljam samo Marble zaradi deformacije sklepa na desnem palcu. Poskusil sem razne variante in ta se mi je še najbolje obnesla.

Miška je samo zasilna rešitev.

Zelo dobro se je obnesel pri igranju Wolfensteina
cool-1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Glede na obljudenost te teme, se mi zdi da trackball uporabljamo le trije ali štirje.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Tudi mene zanimajo izkušnje, predvsem z vidika bolečin v zapestju itd. Od vedno uporabljam miško, ko mi je zadnja crknila sem razmišljal o trackballu, ampak ga je bilo silno težko dobiti, včasih so bili bistveno bolj pogosti, zdaj pa so več ali manj redkost. V kateri trgovini bi se jih dalo dobiti?
Sicer pa bom verjetno ostal pri razmišljanju, ko sem nazadnje naročil novo miško za 27€ je šef malo jamral, da je draga...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Uporabljam tudi jaz trackball in sicer že kakšnih 20 let. Sicer pa opažam, da kakšne velike ponudbe trackballov ni in se bom verjetno v kratkem odločil, da si nabavim eno boljšo miš namesto trackballa.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Jaz sem imel Marble Mouse na PCju in razmišljam da bi jo sedaj imel tudi na iMacu. Zdajšnji miši se počasi izteka življenska doba.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz tudi trackball, še nikdar imel miš. Le zakaj bi likal po celi mizi, če lahko premikam samo palec.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Da nimaš kaj zj zadeve, ker gumbi na mojem trackballu so povsem podobni kot oni na miški, kjer prsti rvno tako počivajo na gumbih.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
supr vidš na ebay uk pa nism pogledu :D (stupid me) najdu

drugače kupujem Expert Mouse Optical Trackball :D

lp Avi

deedee

Pripravnik
20. dec 2008
54
2
8
Town Of Thousand Radars
Tudi jaz uporabljam trackball, taksno kot je omenil Drago na zacetku posta.
Ko se navadis se zadeva super odnese. Uporabljam jo na prenosniku. Vcasih le tega odnesem tudi na kavc, s trackballom lahko tudi tam delam brez tezav, z misko ne bi mogel, touchpad je pa itak neuporaben za kaj bolj natancnega.
Trackball je zakon.