Toyota CH-R

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
saj ni tak slaba. Samo sopotnik, ti more vnest lokacijo in pa vodenje moreš poslušat in ne gledat
smile-1.gif

Jaz mam še tisto iz leta 1988, ko je glih barvna grafika prišla. .
Je slaba, je ... žal res daleč stran od tehnološke naprednosti avtomobila.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik kdk pravi:
Vzratno ogledalo je v osnovi res nizko, ampak se v Avensisu da nastavljati tudi po višini. Predvidevam, da v C-HR prav tako??

Nisem opazil. Podobno me je motilo vzvratno ogledalo v Foresterju, ampak tisti k sreči vsaj ni imel sredinskega zaslona :)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Front Camera Vision Blocked. Clean and Demist Windshield:
Odroševanje šipe pred senzorjem malo zamuja. Čez par sekund začne delat.
Odklepanje vrat: je v Vehicl Customoisation. Samo na napis vehicle customisation je preba pritisnit. Člove ima zaradi UIja očutek, da je že v meniju, pa je ta prazen, pa še ni.
Prepoznavanje znakov: podobni problemi kot ostali. Imamo pač čuden sistem ...
Navi: serijska napaka, očitno še niso menjali modula.
Hvala, bom dopisal.
V tisti Vecihle Customisation pa res nisem prišel. Sem večkrat poskusil. Mislim, da je med tistimi možnostmi, ki se pojavijo, če avto stoji, sicer jih sploh ne moreš klikniti. No, ko sem izbral to postavko, je samo zgoraj (osiveno!!) pisalo Vehicle Customisation, spodaj pa bilo prazno. Deloval je le gumb za nazaj.
Prepoznavanje znakov - nekako res, ja.
Navigacija pa ... škoda besed.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Pa saj navi ni tako zalo slab (siti v renaultovem R-Linku se mi zdi mnogo slabši, recimo). Grafika je v k..., ampak na cilj pa pripelje. Samo delat mora. Tale, ki si jo vozil, je iz čisto prve serije (kot moja) in pri prvi seriji so crkovali navi moduli. Pri enih prej, pri enih kasneje. Pri moji recimo je šele po ene 4 mesecih. Crknejo pa zgleda vsi.
Pri kasnejših ni več tega problema.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.399
5.682
113
delo kot je treba tu ni kaj.
Samo meniji, grafika in tipkovnica pa..... katastrofa.

Drugače pa za to kake funkcije kako delujejo nabavite MiniVCI kabl in download techstreama.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No, to seveda enostavno ne drži.
Sistem od Toyote je skoraj neuporaben iz večih razlogov (nekateri so bili navedeni tudi v testu od krave, testiral sem pa na Yarisu in Priusu):
- spregleda določene NORMALNE znake (to je očitno tehnični problem sistema)
- na avtocesti ti random vrže omejitev 30 km/h, večinoma ob bencinskih postajah. Nikjer nobenega tovornjaka z nalepko z omejitvijo in NOBENEGA ZNAKA 30km/h za omejitev. Torej spet problem sistema, saj ima očitno noter ''nabite'' omejitve 30km/h pri počivališčih (btw. omejitev na bencinskih je 40km/h, tako da to je dodaten zaj...). In ne, nisem zavil na počivališče/bencinsko.
- nima povezave z omejitvami na navigaciji. Posledično kamera zazna omejitev in recimo, da je bila omejitev 40km/h in greš potem že izven naselja in na AC. Omejitev kaže še vedno 40km/h
hysterical-1.gif

Sedaj pa gremo na VAG sistem (ostalih ne poznam tako dobro):
primarno se omejitve kažejo IZ NAVIGACIJE, v primeru, da kamera zazna znak z omejitvijo (in zadeva deluje zelo dobro) ga pošlje naviju, ki preveri ali je enak kot v naviju in če ni, prikaže to omejitev.
Enostavno in delujoče. Zadeva pade v primeru, če ni prava omejitev v naviju, kar sedaj ni več tako pogosto (se pa seveda še vedno dogaja), saj so mape kvalitetne. Torej VAG-ov sistem tudi v našem kvazi čudnem sistemu prav dobro deluje. Moje osebne izkušnje in izkušnje precej strank. Kot omenjeno pa zadeva seveda ni 100% iz prej zapisanega razloga.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
torej, je očitno odvisno tudi od proizvajalca in je podobno, kot pri radarskih tempomatih - višje kot greš, boljše je. prvi avto s sistemom prepoznavanja znakov, ki sem ga vozil, je bila BMW 7. stvar je delala zelo dobro. potem sem vozil Kio Sorento, kjer je bila stvar tako nenatančna, da sem jo raje izklopil, ker je bila naravnost obupna. kar se Priusa tiče je bilo tako tako, ja, Mercedes je tudi dobro delal, Volvo tudi okej ...

je pa večinoma vse zezala tabla pri uvozih na počivališča - na voznem pasu jih je večina pobrala 40 km/h ...

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No, to seveda enostavno ne drži.
Sistem od Toyote je skoraj neuporaben iz večih razlogov (nekateri so bili navedeni tudi v testu od krave, testiral sem pa na Yarisu in Priusu):
- spregleda določene NORMALNE znake (to je očitno tehnični problem sistema)
- na avtocesti ti random vrže omejitev 30 km/h, večinoma ob bencinskih postajah. Nikjer nobenega tovornjaka z nalepko z omejitvijo in NOBENEGA ZNAKA 30km/h za omejitev. Torej spet problem sistema, saj ima očitno noter ''nabite'' omejitve 30km/h pri počivališčih (btw. omejitev na bencinskih je 40km/h, tako da to je dodaten zaj...). In ne, nisem zavil na počivališče/bencinsko.
- nima povezave z omejitvami na navigaciji. Posledično kamera zazna omejitev in recimo, da je bila omejitev 40km/h in greš potem že izven naselja in na AC. Omejitev kaže še vedno 40km/h
hysterical-1.gif

Sedaj pa gremo na VAG sistem (ostalih ne poznam tako dobro):
primarno se omejitve kažejo IZ NAVIGACIJE, v primeru, da kamera zazna znak z omejitvijo (in zadeva deluje zelo dobro) ga pošlje naviju, ki preveri ali je enak kot v naviju in če ni, prikaže to omejitev.
Enostavno in delujoče. Zadeva pade v primeru, če ni prava omejitev v naviju, kar sedaj ni več tako pogosto (se pa seveda še vedno dogaja), saj so mape kvalitetne. Torej VAG-ov sistem tudi v našem kvazi čudnem sistemu prav dobro deluje. Moje osebne izkušnje in izkušnje precej strank. Kot omenjeno pa zadeva seveda ni 100% iz prej zapisanega razloga.

Imaš kup avtov, ki ti med merilniki kaže eno omejitev (tisto iz kamere), na naviju pa drugo (iz zemljevidov).
Problem SLO pa je,d a imamo čuden sistem prnehanja omejitev. Ampak tudi zunaj je ful različnih sistemov. samo za tavelike trge so sprogramirani, za manjše pa (še) ne.

Stvari, ki si jih napisal v povezavi z delovanjem, pri C-HR in Priusu nisem zaznal.

VAGov sistem je precej boljši, zna pa imet probleme z našim "prenehanje za križičem" in "eni znaki razveljavijo druge) sistemom.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
delo kot je treba tu ni kaj.
Samo meniji, grafika in tipkovnica pa..... katastrofa.

Jp, meniji so ko na telefonu iz kamene dobe, grafika je so 90s, tipkovnica pa je sicer čisto OK, ampak ker cel sistem malo zamuja (je pač prepočasen) izpade neodzivna.
Načeloma je toyotn sistem v spodnji polovici tega, kar je na trgu, je pa daleč od najslabšega ...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Moja tašča je navdušena nad to navigacijo in pravi da je vredna vsakega centa😁

Tak je to če ne veš da obstajajo boljše stvari

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
meni osebno je v Priusu tako tako ... včasih pogrešam Garminove navigacije, predvsem zaradi TMC storitve, za katero Toyota že dolog dolgo nateguje, da z naslednjim updateom, da bo na voljo tudi pri nas, pa se to še kar ni zgodilo. mi je pa ena stvar neprecenljiva. prva, da ko izbiraš pot, lahko izbiraš med tremi različnimi rutami. ne rečem, včasih so te rute res mimo, a v primeru, ko sem šel na Red Bull Ring pa mi je prišlo zelo prav, ko sem izbral tisto čez Gradec, za katero mi niti na pamet ne bi padlo, da bi jo izbral, ampak je zraven napisan delež AC in koliko časa bo potovanje trajalo. za tistih 10 minut razlike je komfort praktično cele poti po AC neprecenljiv.

druga stvar, ki mi je neprecenljiva, pa je gotovo povezava s HUD prikazovalnikom. enostavno, pregledno, natančno. odkar imam to navigacijo, ne vem, če sem zgrešil več kot tri zavoje, pa še to je bilo ponavadi zaradi ostalih motenj in nezbranosti ...

tretja stvar, ki mi je uporabna (to je sicer imel tudi Garmin, ampak pri ostalih "vgradnih" navigacijah pa tega nisem zaznal) - ko si zapomni, kje si šel in načeloma nazaj grede niti ne rabiš navigacije oz. itak vidiš, kjer si vozil. predvsem uporabno v mestih, kjer se težko ustaviš in ponovno nastaviš navigacijo, ker je recimo hotel na napačni strani oz. kaj podobnega.

kar se mene tiče - ja, je grda, grafika je ajme bože, ampak - dela. v povprečju bolje kot Garmin, ki ga je tolikokrat zamedlo vmes, da ...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Meni v Lexusu deluje TMC v Sloveniji. Pa grafika je mnogo boljša kot na Touch2. Super deluje tudi on-line search, streetview itd.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
GS300h leto in pol star. Fajn avto oz. avto višjega cenovnega razreda
smile-1.gif
za ALter.

Ravno dovolj je zmogljiv in "poceni" kar se tiče zavarovanj, taks itd. Poraba v mestu in okolici je liter višja kot pri Prius+,
na AC je pa podobna.
Komfort je bomba, tišina, ni dretja mašine, obes...le gume se slišijo, 19col naredi svoje pri porabi in udobju. Pa še neki športni Bridgestone je gor.

Za 10k€ več od novega Priusa, se še mi vedno zdi več kot dober nakup.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
res je, zanimivo, da je avto iz iste hiše, in že samo navigacija tako drugače zgleda.
smile-1.gif

sem takrat kot zanalašč vozil drugega za drugim - Auris Hybrid, potem pa IS300h in GS450h, čez kako leto pa potem še RX450h in LC500h. v tistem letu premora sem postal lastnik Priusa in je bil potem šok še toliko večji, ko sem spet sedel v Lexusa ... po eni strani tako domače in poznano, a vseeno čisto drug nivo ...

which reminds me, glede na to, da se moj Prius približuje 200.000 km in bo potrebno menjave - v bistvu IS300h tudi lahko dam v ožji izbor!
wink-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
IS300h je super avto. Prtljažnik skoraj enako velik kot v GS pa še zadnji sedeži se lahko poderejo in luknjo za smuči ima, kar moj nima.

Saj res, če kdo najde kje na netu kakšen primer "doma" narejene luknje za smuči v GS modelu, mu dam Alte
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
GS je zakon avto. Naj ti le dobro služi.
smile-1.gif

Med GS in IS je za 8 litrov razlike v prtljažniku. Škoda edino, da se pri GS-u ne da podreti sedežev, sicer redko, vendar včasih pride prav.
Sam se spogledujem z IS300h že nekaj časa, enkrat bo prišel čas, ko bom zamenjal trenutnega dizla za hibrida, sem se že pošteno naveličal traktorja in ročnega menjalnika. Je pa kar razlike v prostoru če primerjam Avensisa karavana ali IS300h, sploh ker ima IS zadaj precejšnjo izboklino na sredini zaradi kardana in pa v karavana več naložiš v prtljažnik.... Sicer pa top avto.