Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.896
1.274
113
No ja.. meni ni problem kupiti kaj drugega. Nisem loaded, ampak bi komot vozil kaj bolj "spodobnega" brez da bi se mi preveč poznalo kjerkoli v denarnici.

B81

22. jul 2007
37.236
10.630
113
Ker je glih taka tema o Toyotah - v čem je torej Lexus bolj luksuzna znamka? Motorji so enaki, torej oprema, materiali, podvozje, zavorni sistem? kaj je bolje v resnici?

B81

22. jul 2007
37.236
10.630
113
Sem vpisal v chatgpt

Dejansko gre za udobje, zvočno izolacijo, materiale v notranjosti, velikost ponudbe etc...to kar je mrdaco napisal.

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.754
829
113
A ima kdo rešitev za izklop RSA, od letos je to po direktivi EU obvezno v vseh vozilih, toleranco lahko nastaviš na max 5 kmh, potem ti pa piska. Problem je seveda v tem ker pol teh znakov narobe kaže in potem stalno piska. Tako vedno ob zagonu moraš narediti ene 5 klikov po menuju da to izklopiš.

Stalno se baje ne da izklopit, tudi preko OBD ne, če bi obstajal en namenski gumb za izklop bi bilo že OK.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Tako je menda zdaj v vseh novih avtih zaradi pravil EU. Namesto da bi se ukvarjali s čim bolj pametnim in produktivnim, tako pa ne zamudijo prilike sprejet vsakršne neumnosti, ki ljudem zagreni življenje. Bo očitno res treba naštudrat, kako ta jajca trajno onesposobit - pa da se razumemo, vizualna opozorila (prikaz prometnih znakov) je čisto OK, ampak piskanje ob vsakokratni prekoračitvi (in to pri hitrosti po števcu, ki v primeru Toyote lahko odstopa tudi do 8 km/h), to je višek nesramnosti! Variante so morda take:
- "čip tuning" in onesposobitev zvočnih opozoril (verjetno problematično, če ti ob naslednjem servisu ob kaki nadgradnji spet povozijo narejeno);
- fizična odstranitev "piskača" (le če zvok ne gre skozi hi-fi...?).

tony

Guru
23. jul 2007
9.707
1.507
113
"- fizična odstranitev "piskača" (le če zvok ne gre skozi hi-fi...?)."

Moja ideja bi bila odpreti števce in kapniti nanj nekaj kapljic vročega lepila.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
138
12
18
Mislim, da ni ločen piskač, gre skozi audio. Če je zvok enak kot pri prejšnjih verzijah za prekoračitev nastavljene hitrosti, npr na kakšnem spustu je to groza. Plus dostop do menija z RSA je kar nekaj korakov in avto mora mirovati. Upam da najdeš rešitev.

• Žalosti me
Reactions: tony

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
217
115
43
Ker je glih taka tema o Toyotah - v čem je torej Lexus bolj luksuzna znamka? Motorji so enaki, torej oprema, materiali, podvozje, zavorni sistem? kaj je bolje v resnici?
Tako na hitro, toyotka je bolj žalosten voz (z izjemo LC). Lexus je pa precej dober avto, predvsem zaradi opreme.
In pa lexus ima modele, ki so popolnoma drugačni, kot toyote. Npr kot tretji avto RX300 letnik 2005. Primerljive toyote vsaj pri nas v tistem času ni bilo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.452
4.226
113
Cupra je rešila z drop up menijem in enim klikom.
Bi si pa želel, če bi mtl lahko povozil to.
Mtl kako kaj kaže?