Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Pozdravljeni, zanima me kako ste zadovoljni s kvaliteto prostoročnega telefoniranja v Corolli?

V mojem primeru se sliši kot neko pihanje vetra. In je precej moteče za klicatelje. Včeraj sem na servisu to tudi omenil in so mi nadgradili audio sistem (firmware update), vendar klicatelji ne poročajo o kakšnem napredku. V drugem avtu (IS 300h) dejansko težko ločiš ali je klicani v avtu ali ne...
Sredinski zracnik ti piha v mikrofon zgoraj. Zapri ali pa naj piha dol in bo ok.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
756
383
63
Pozdravljeni, zanima me kako ste zadovoljni s kvaliteto prostoročnega telefoniranja v Corolli?

V mojem primeru se sliši kot neko pihanje vetra. In je precej moteče za klicatelje. Včeraj sem na servisu to tudi omenil in so mi nadgradili audio sistem (firmware update), vendar klicatelji ne poročajo o kakšnem napredku. V drugem avtu (IS 300h) dejansko težko ločiš ali je klicani v avtu ali ne...
Pri meni baje ne ločijo, ali sem v avtu ali pisarni. Tudi jaz njih slišim kristalno jasno.

Možno, da gre za pihanje, kakor je napisal Generik.

BrunoMars

Fizikalc
9. jan 2020
224
50
28
Zanimivo mi je bilo, da ko sem imel nameščen strešni kovček je bilo to pihanje še veliko bolj moteče.

BrunoMars

Fizikalc
9. jan 2020
224
50
28
Od vedno je bil prisoten ta problem. Mislil sem, da je pri avtih takšnega razreda pač tako. Včeraj ko sem omenil na servisu so mi dejali, da v Corolli dela ta sistem zelo dobro. Bom peljal še enkrat nazaj pa naj se oni ubadajo s tem :)

Marxon

Majstr
24. feb 2009
756
383
63
Od vedno je bil prisoten ta problem. Mislil sem, da je pri avtih takšnega razreda pač tako. Včeraj ko sem omenil na servisu so mi dejali, da v Corolli dela ta sistem zelo dobro. Bom peljal še enkrat nazaj pa naj se oni ubadajo s tem :)
Izi test, pokliči nekoga, naj ta snema klic ti pa: stoj na mestu - klima off, potem klima on, spelji.... boš hitro vedel kje / zakaj ta zvok.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Jaz generalno gledano nimam težav s prostoročnim telefoniranjem, tudi zvok je dober na obeh koncih. Vendar če ventilacija dela na polno in je zračnik na sredini usmerjen gor, potem so mi že rekli, da se sliši pihanje oz. piš .

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Danes sem imel sposojeno corollo cross, ko sem imel svojo na servisu.
Cel zgornji del armature je iz trde plastike, položaj za volanom je obupen (sedež tudi na najnižji poziciji previsoko ter volan na najvišji poziciji prenizko, nikakor mi ni ustrezalo, da imam roke tako nizko in sedim tako visoko). infotainment je končno tak, da te ni sram, pa 2.0 kr solidno gre. Nikakor pa to v mojih očeh ni vredno tistih 40 jurjev kolikor zahtevajo za te modele...

• Všeč mi je
Reactions: corsol in Marxon

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Pa res. So zgleda malo ceno spustili. Nazadnje sem s to konfiguracijo prišel na par eur čez 40k eur.
Je pa res absurd kam so šle cene.. pa po FL ni več opcije HUD in JBL ozvočenja... tudi panorame ne vidim več kot opcije. To bi naneslo po "starem" še dodatne 3-4k eur.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.037
113
40k EUR je klasična corolla, če je spodobno opremljena.
Najdraźja = 38470 po ceniku
Pa res. So zgleda malo ceno spustili. Nazadnje sem s to konfiguracijo prišel na par eur čez 40k eur.
Je pa res absurd kam so šle cene.. pa po FL ni več opcije HUD in JBL ozvočenja... tudi panorame ne vidim več kot opcije. To bi naneslo po "starem" še dodatne 3-4k eur.
Ok....če si ti lih zdi.....JBL menda da ni bog ve kaj,.... panorama, Hud.....kakor za koga že po defoltu,..... vsekskor pa no go za 3k.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113

Priponke

• 2023-08-24_20-09-23.jpg
    2023-08-24_20-09-23.jpg
    104,7 KB · Ogledi: 119

Marxon

Majstr
24. feb 2009
756
383
63
Panorama je sedaj serijska v Exe opremi.
Res je, cene so spustili, exe + metalik barva je bila 41k kak mesec nazaj.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.037
113
Saj verjamem cenam sam "spodobno" za mene osebno ni ravni mus, da vsebuje panoramo(ki jo recimo jaz izrecno nočem), hud(ok), pa JBL ki menda da ni vreden svojega denarja.....recimo pri trenutnih konfig. Je dost solidna oprema Style, ki je tudi precej cenejša od exec.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
JBL ni vreden 800eur, samo vsi vemo kako je to z originalno vgradnjo. Zlate cene pač. Če za 800eur vržeš sam ozvočenje not je itak boljše od tega kar dobiš iz tovarne. Ampak kakšen šrot so pa serijski zvočniki je pa...

Marxon

Majstr
24. feb 2009
756
383
63
Saj verjamem cenam sam "spodobno" za mene osebno ni ravni mus, da vsebuje panoramo(ki jo recimo jaz izrecno nočem), hud(ok), pa JBL ki menda da ni vreden svojega denarja.....recimo pri trenutnih konfig. Je dost solidna oprema Style, ki je tudi precej cenejša od exec.
Res je, prej ni bilo gretja sedežev in volana v tej opremi.
Executive ima samo več: matrične luči, črna stekla zadaj, zračnik zadaj (a nimajo to vsi?),... torej nič bistvenega, prej je bila razlika večja.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Res je, prej ni bilo gretja sedežev in volana v tej opremi.
Executive ima samo več: matrične luči, črna stekla zadaj, zračnik zadaj (a nimajo to vsi?),... torej nič bistvenega, prej je bila razlika večja.
Dodatno k executive opremi si potem pa lahko dal še:
- AVS (prilagodljivo vzmetenje) -več ni opcije
- HUD (head up display) -več ni opcije
- JBL ozvočenje -več ni opcije
- Panoramsko streho -to je zdaj serijsko pri executive

• Všeč mi je
Reactions: Marxon