Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Ker je ravno tema o corolli: a imajo vsi modeli po celem svetu enak menjalnik? Trenutno vozim tulimatik, ki se pretvarja, da je klasicen avtomatik, v resnici pa izpade cukomatik.

Se pravi cvt z +/- kuliso. Zanjo se vedno nisem odkril cemu sluzi: kdaj "premakne prestavo", kdaj ne... pomojem jim na lagerju ostajajo zaslombe prestavne kulise in jih morajo nekako porabit. Podobno kot analogni knofi in ure iz zacetka 80ih, ki so jih se nedavno tlacili v aktualne modele.

Sem pa ugotovil kako tulimatika spremenis v avtomatik: ob pritisnjenem gasu za trenutek spustis pedal in pamet "zamenja gor". Zdej ali bos menjal prestave z desno nogo (to je potem v bistvu nogomatik) ali pa uzival v tuljenju motorja med pospesevanjem, izbira je tvoja.

Cukomatik pa izklopis s ceglom pod pedalom za gas, ampak potem pot traja eno malcek vec.
Vstopil si v twilight zone jap. hibridov... Upam, da se sčasoma navadiš...

Gre za 1.8 ali 2.0?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
Toyota je imela cukomatike (robotizirane ročne menjalnike) tam 10-15 let nazaj.
CVT ne cuka.

Povej to znalcem. 5 leto vozim 2.5 hibrida in se samo cudim tukajsnim. Kako cukanje? Tuljenje da, vendar se da minimizirat (ce res tako moti), itak pa uno, da res tuli, moras bit tud sam 'talentiran' voznik, sam to ni avto kriv. Ce ti po mesecu dni ni jasno, prodaj cimprej.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Sicer tvegam, da spet teoretiziram (a ne Najbolji ), ampak nikjer ni napisal, da ima Toyoto. Predvidevam, da ima CVT Subaruja, ki simulira prestave. Lahko je pa še kakšen drugi proizvajalec prišel do te “genialne” domislice in s tem ravno najboljšo stvar cvtja pohabil.

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
Ne vem kaj ima, vem samo da pise v Toyota temo. Zdaj pa razpravljaj, predvidevaj, misli beri etc. dalje, tu si nepobediv...

• Všeč mi je
Reactions: LarryClay

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
168
75
28
Ker je ravno tema o corolli: a imajo vsi modeli po celem svetu enak menjalnik? Trenutno vozim tulimatik, ki se pretvarja, da je klasicen avtomatik, v resnici pa izpade cukomatik.

Se pravi cvt z +/- kuliso. Zanjo se vedno nisem odkril cemu sluzi: kdaj "premakne prestavo", kdaj ne... pomojem jim na lagerju ostajajo zaslombe prestavne kulise in jih morajo nekako porabit. Podobno kot analogni knofi in ure iz zacetka 80ih, ki so jih se nedavno tlacili v aktualne modele.

Sem pa ugotovil kako tulimatika spremenis v avtomatik: ob pritisnjenem gasu za trenutek spustis pedal in pamet "zamenja gor". Zdej ali bos menjal prestave z desno nogo (to je potem v bistvu nogomatik) ali pa uzival v tuljenju motorja med pospesevanjem, izbira je tvoja.

Cukomatik pa izklopis s ceglom pod pedalom za gas, ampak potem pot traja eno malcek vec.

Sicer tvegam, da spet teoretiziram (a ne Najbolji ), ampak nikjer ni napisal, da ima Toyoto. Predvidevam, da ima CVT Subaruja, ki simulira prestave. Lahko je pa še kakšen drugi proizvajalec prišel do te “genialne” domislice in s tem ravno najboljšo stvar cvtja pohabil.
Audi?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Avto je korola, bencin 1.6. Rentakar ki je takrat pac ponujal najvec za svoj denar.
To ni hibrid, 1.6 ima klasičen cone-belt mehanski cvt. Dere se pa ne menjalnik ampak motor, ker je totalno navorsko podhranjen in če kaj želiš od njega ga moraš gonit v obrate. Nisem še vozil, ampak so se hvalili da ima klasično prvo prestavo potem pa preklopi na CVT, morda od tu to cukanje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
WTF se dogaja? Na avto.net-u Toyotini prodajalci na NOVA vozila oglašujejo popuste. :eek:
Smak svijeta.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
WTF se dogaja? Na avto.net-u Toyotini prodajalci na NOVA vozila oglašujejo popuste. :eek:
Smak svijeta.
IMG_1624.jpeg
Take zgleda isti kot moj (čeprav piše kovinska barva, jaz imam perlo - dražjo). Decembra je bila redna cena po katalogu 45.900 EUR + 750 EUR. Dobil si pa 300-800 EUR popusta na financiranje.

redna cena konec 2022 je bila nižja kot je sedaj z vsemi popusti in dražjim leasingom. Nabil so ceno gor za dva jurja, pa dali najprej jurja popusta, sedaj pa se malo več. Super, spet bo šel kasko gor.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Ne bom pljuval po uvozniku ali modelu, dasiravno imam o obeh svoje mnenje, ampak samo hint: poglejte uradni cenik lexusa es na slovaskem. Ze pred leti so imeli precej bolj konkurencne ponudbe od nasih, z novim letom so se akcije vrnile tudi na uradni cenik.