Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
JBL pa pano je bilo že lani bolj kot ne "special order". Nastavljivo podvozje je bilo že lani izven ponudbe.
Ampak, da gre pa head up display ven ...wtf?
Zakaj bi potem sploh še kupil executive opremo? Zaradi luči in krom letvice okol šip? So pa dodali panorama streho.
Trenutno bi skoraj raje kupil Style ali pa GR sport opremo.
Samo res, še nastavljivo podvozje... za HUD nisem prepričan, imam pa tak občutek. Bo treba prebrati kaj piše pri konfiguraciji.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Je kdo primerjal cene s konkurenco? Recimo Octavia? Golf ...
1680105931501.png

Naložen golf... 49k

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Idealne razmere za Kitajca, da pride in sesuje EU avtomobilski trg.
Jaz bi rekel, da se bodo začeli na veliko pojavljati oglasi s popusti ;). Ker lakota po vozilih se ustavlja, saj se koronski denar izčrpuje.
Si bom pa sam lepo zapomnil, kako so nas proizvajalci in prodajalci lupili, tako da, ko bo čas za nakup, dobijo isto lekcijo nazaj.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Kaj vse ste naklikali pod opcije pri Golfu ne vemo.
Glede na to , da imajo Nemci dolge spiske dodatne opreme gre lahko cena v višave.

Če se komu da, naj naredi primerljivo(približno) enako izvedbo ko jo ima Corolla...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.772
836
113
Bomo videli, tale cenovna norija se meni zdi kot strel v koleno, bomo videli prodajne številke čez nekaj mesecev.

Tule so podatki za Februrar, prodaja zgleda še stabilna:

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
kr nej rukne kriza v avtoindustriji, ker mam namen čez 2leti menjat ženin avto za novega.

bi ga že skor letos ampak so mi ga (k sreči) že prej prodali.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
758
383
63
Kaj vse ste naklikali pod opcije pri Golfu ne vemo.
Glede na to , da imajo Nemci dolge spiske dodatne opreme gre lahko cena v višave.

Če se komu da, naj naredi primerljivo(približno) enako izvedbo ko jo ima Corolla...
Moja konfiguracija golfa je podobna kot je Corolla executive. Cena je tudi tam tam....

• Všeč mi je
Reactions: corsol

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
449
83
Ker je ravno tema o corolli: a imajo vsi modeli po celem svetu enak menjalnik? Trenutno vozim tulimatik, ki se pretvarja, da je klasicen avtomatik, v resnici pa izpade cukomatik.

Se pravi cvt z +/- kuliso. Zanjo se vedno nisem odkril cemu sluzi: kdaj "premakne prestavo", kdaj ne... pomojem jim na lagerju ostajajo zaslombe prestavne kulise in jih morajo nekako porabit. Podobno kot analogni knofi in ure iz zacetka 80ih, ki so jih se nedavno tlacili v aktualne modele.

Sem pa ugotovil kako tulimatika spremenis v avtomatik: ob pritisnjenem gasu za trenutek spustis pedal in pamet "zamenja gor". Zdej ali bos menjal prestave z desno nogo (to je potem v bistvu nogomatik) ali pa uzival v tuljenju motorja med pospesevanjem, izbira je tvoja.

Cukomatik pa izklopis s ceglom pod pedalom za gas, ampak potem pot traja eno malcek vec.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.778
1.015
113
Ker je ravno tema o corolli: a imajo vsi modeli po celem svetu enak menjalnik? Trenutno vozim tulimatik, ki se pretvarja, da je klasicen avtomatik, v resnici pa izpade cukomatik.

Se pravi cvt z +/- kuliso. Zanjo se vedno nisem odkril cemu sluzi: kdaj "premakne prestavo", kdaj ne... pomojem jim na lagerju ostajajo zaslombe prestavne kulise in jih morajo nekako porabit. Podobno kot analogni knofi in ure iz zacetka 80ih, ki so jih se nedavno tlacili v aktualne modele.

Sem pa ugotovil kako tulimatika spremenis v avtomatik: ob pritisnjenem gasu za trenutek spustis pedal in pamet "zamenja gor". Zdej ali bos menjal prestave z desno nogo (to je potem v bistvu nogomatik) ali pa uzival v tuljenju motorja med pospesevanjem, izbira je tvoja.

Cukomatik pa izklopis s ceglom pod pedalom za gas, ampak potem pot traja eno malcek vec.
Nauc se vozt, sam to. Pa ne pametuj prevec, nobenih problemov ni z voznjo CVT-ja. Kje, kaj teb 'cuka' je pa vprasanje, ja...