Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
joj sitni ste že o tem olju,..
pustite vraga,.. "vsako tele ma svojo vesele" - so včasih rekli.. eni si pač olje zravn vlačijo, drugi pa ne..

raje kaj o avtomobilih povejete..

a ima kdo izkušnje s tem TREK-om...
Jaz nimam. Pa tudi videl še nisem nobenega na cesti... Kakšna je sploh razlika med trek in navadno corollo? Samo to, da je od tal bolj dvignjen ali je še kaj?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Jaz poznam, kaj točno te zanima?

Je malo dvignjen (2 cm) in malo plastike ima sem pa tja dodane. Gre pa za Sol opremo s kakšnim dodatkom (navi, strešni nosilci, parkirni senzorji)

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Razlika je minimalna, tiste 2 cm višje dvomim, da bi kdo opazil iz vozniškega sedeža. Izbran je bil zgolj zato, da lahko zapelje po strmi klančini v garažo, s testnim navadnim TS ni šlo, je z nosom nasedel. Veliko se vozi po hribih in slabih cestah, tako da 2 cm ekstra višine prav pride.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Ali ima mogoce kdo pri roki podatek kaksen razmak lukenj na felgah imajo ti avti, pa et in sredinska luknja...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ali ima mogoce kdo pri roki podatek kaksen razmak lukenj na felgah imajo ti avti, pa et in sredinska luknja...

CONDITION:Reconditioned to Factory Specs
PART NUMBER(s):4261112E10
SIZE:18 x 8
FINISH:Machiend with Dark Charcoal inlets
BOLT PATTERN:5 x 100 mm
OFFSET:40 mm
POSITION:Front and Rear wheel
NOTES:Manufactured by Enkei. Center cap, lug nuts, valve stem and/or TMPS not included

• Všeč mi je
Reactions: BigPoppa

tony

Guru
23. jul 2007
9.671
1.487
113
Ampak to so enormne razlike v cenah istega olja in najbrž oni to itak kupujejo s količinskim popustom? A je to sploh zakonito? Ker sliši se kot načrtno lupljenje potrošnikov :gorjaca:

Boli jih. Nekoč sem na temo takšnega nategovanja s ceno servisnega materiala (en uradni servis ima cene do centa enake nemškim, drug pa jih, seveda navzgor, piše čisto po svoje) podal prijavo na Tržni inšpektorat RS. Njihov (jebivetrski) odgovor je bil: prodajalec lahko s ceno dela kar hoče.

Očitno bi moral potrošnik še za servis za klinčevih 100 evrov najprej zahtevati predračun. Pa še tega se potem ne bodo držali...

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, saj to je pač ena metoda. Druga, da pač zahtevaš cenik vnaprej, samo to potem lahko ugibaš, kaj bo zaračunano.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
kdaj gre naslednji s svojo žemljico v špar da mu naredijo sendvič? kake marže so šele tam :D
Takoj, ko bodo zraven salame, zaračunali še rezanje, vstavljanje salame v sendvič, čiščenje noža, brušenje noža in odstranitev odpadkov.
Ampak verjamem, da ne boš razumel, kaj sem hotel s tem napisat.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Cene so take kot so, če daš daš, če ne daš ne daš, imaš druge alternative. Treba se je zavedat, da danes v avto moto industriji 100 EUR ni nič. V sredo mi je crknu maxiskuter, zdahnu je 10,5 let star akumulator, še prva vgradnja. Asistenca z šlep službo na pooblaščenca. Yuassa akku, 1,5 litra yamalube olja 10-40, 3 deci olja za menjalnik, oljni filter in delo. Ceh 220 EUR. Tak pač je, če rabiš boš dal, če ne pa avto ali motor v garažo, pa ga od daleč gledat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
Seveda. Zato ne razumem zakaj mora servis poleg svinjake marže na olju, zaračunat še menjavo olja.
PS: sem vedel, da ne boš razumel. :)
kaj klobaso pa žemlo ti v šparu da po nabavni ceni?

vglavnem cajz je da nehate utrujat s temi cenami olja.

Glih prejšnji teden sem dal za toyota atf WS na servisu 5€ več za liter od najcenejšega motula kaj sem najdo na spletu. Če bi šel neke "noname" znamke ali leclerc bi prišparal 10€ na liter.
uuuuuuu kaka razlika.

Zaj ok tistemi, ki se lubi 4 večere pred računalnikom presedet pa preguglat katero od noname olj je vredno zaupanja in katero ne tisti naj.
Meni se pa 20€ na 4l ne zdi taka razlika, da nebi raje vzel to kaj original not vlijejo v menjalnik. Za motor še vedno ostanem na motulu.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
kaj klobaso pa žemlo ti v šparu da po nabavni ceni?

vglavnem cajz je da nehate utrujat s temi cenami olja.

Glih prejšnji teden sem dal za toyota atf WS na servisu 5€ več za liter od najcenejšega motula kaj sem najdo na spletu. Če bi šel neke "noname" znamke ali leclerc bi prišparal 10€ na liter.
uuuuuuu kaka razlika.

Zaj ok tistemi, ki se lubi 4 večere pred računalnikom presedet pa preguglat katero od noname olj je vredno zaupanja in katero ne tisti naj.
Meni se pa 20€ na 4l ne zdi taka razlika, da nebi raje vzel to kaj original not vlijejo v menjalnik. Za motor še vedno ostanem na motulu.
Še en, ki ne razume.
Jaz si vzamem 5 min zvečer, poklikam in čez 1 teden je zadeva pri meni.
K mojemu mehaniku pa ne nosim olja, ker mi zaračuna normalno ceno in se mi res potem ne da ukvarjat s tem.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
ne ti ne razumeš.
Ti si vzameš 5 minut da poklikaš najcenejše olje. Kako veš, da je ok? Upaš...
Če poklikaš neko "priznano" olje si na koncu na tak mali razliki, da se enostavno ne splača sam sebe jebat v glavo. Pa kak koli obračaš.
Maš zgoraj primer star 1 tedn, 20€ razlike na 4l. In to samo olje brez dela. Samo olje sem vzel na pooblaščencu. In nisem rabo nič klikat pa iskat kje je najceneje z poštnino pa čakat en tedn.

Mate olje?
Ja.
Kolko?
Ok daj 4l.

to je to.