Tovornjaki na AC

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
Mene zanima koliko imajo C, C+E omejitev na avtocestah?
Danes zjutraj sem videl tri in so vsi šibali krepko čez 85,90...pa včasih kateri tudi 100-tko
10.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.664
2.702
113
še v SLO - ampak komaj
Odgovor je v 48. členu ZPrCPja.

C pogojno (ABS ipd + vpis v prometno dovoljenje) 90 km/h,
C+E pa 80 km/h

Omejevalci hitrosti so pa običajno nastavljeni na 90 km/h - odvisno od obrabe pnevmatik v trenutku nastavljanja in sedanjem stanju pnevmatike je možno odstopanje dejansko dosežene hitrosti do nekje +/- 2 do 3 km/h.

S čim si pa meril njihovo hitrost?

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Citat:
Uporabnik Viper pravi:
Mene zanima koliko imajo C, C+E omejitev na avtocestah?
Danes zjutraj sem videl tri in so vsi šibali krepko čez 85,90...pa včasih kateri tudi 100-tko
10.gif

Kako pa prideš do teh rezultatov?
A izvajaš kakšne posebne meritve?
stupid-1.gif

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
V massiju mi sigurno kaže v nulo, pa še digitalni izpis imam zraven.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Viper pravi:
Mislim a se ne bojijo radarjev??

Ne, bojijo se kvečjemu pregleda tahografov.

Pa tudi tu (poleg goljufanja) obstajajo določene sive cone - mislim, da lahko do 60s vozijo nad blokado preden se zabeleži. Recimo po klancu navzdol lahko hitro malo 'pobegne', po ravnini pa tovornjak iz EU praktično ne more hitreje kot 90 km/h, ker že v osnovi ne naredi homologacije oziroma tehničnega pregleda.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Omejitev gor ali dol ... 90 kmh, če se pelje nek tovornjak po avtocesti ni sploh nilč narobe ... to je isto, kot da bi se avto peljal 140, namesto 130kmh ...

Bolj se sprašujem, zakaj nekateri, ki prevažajo nove avtomobile po tovornjakih, imajo zraven tablo 50kmh, pa se po takšnih ostrih ovinkih peljejo po 70 80kmh, da prav vidiš, kako se prikolica nagiba na ovinku ...

Avtocesta je le avtocesta ....

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
LOL

In imaš 100% pavilno umerjen števec hitrosti.
bonk.gif

@ThaShizznitt: Mene ne motijo - bolj me motijo tako kvalitetne debate o hitrosti kamionov.
tongue-1.gif

Joj, sorry, zmer pozabm napisat KSZ
grin1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Viper pravi:
Mislim a se ne bojijo radarjev??

Ne, bojijo se kvečjemu pregleda tahografov.

Pa tudi tu (poleg goljufanja) obstajajo določene sive cone - mislim, da lahko do 60s vozijo nad blokado preden se zabeleži. Recimo po klancu navzdol lahko hitro malo 'pobegne', po ravnini pa tovornjak iz EU praktično ne more hitreje kot 90 km/h, ker že v osnovi ne naredi homologacije oziroma tehničnega pregleda.

Hitrost ti beleži stalno, ne sam ob prekoračitvi. Sm js 100€+1 piko dobil v D, sem tud mislil da samo ob daljši prekoračitvi zabeleži.
Tud kar eni pravijo, da se kar vsi povprek vozmo ~100 ni res. Res redko se zgodi da kdo pade mimo pr 90, se pa najde kak padalc kdaj pa kdaj. Števc mi pa glede na gps laže za 1-2km, odvisno od obrabljenosti gum.

Nazadnje urejeno: