Totalna komunikacija po 0 EUR!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Mobitel kot ponudnik s prevladujočim položajem, ne sme uporabljati strategijo dumpinških cen, medtem ko ostali operaterji to lahko počno.

Enako pri Siolu in internetu...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Verjamem, samo tudi siol si je z optiko privoščil biti cejenši od t2 (sicer "samo" za dva evra, pa vseeno)
wink-1.gif

Ampak verejetno se pa strinjaš, da čeprav imajo prevladujoč položaj, pa še ni treba, da se ga na vse pretege poskušajo znebit z "visokimi" cenami...
tongue-1.gif
)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
Nič ni cenejši. saj sploh paketov nimata enakih. edini skupni paket, ki ga imata je 100/100. pri t-2 to pride 100 evrov, pri siolu pa 140 evrov.

MaTiCeKSI

Pripravnik
14. nov 2008
64
0
6
philips, ROFL, huda finta.

Ok Jabe, maš prav. Torej zastojn klici v omrezju, 1gb podatkov, 100 SMSov za 15 evrov? Ah lustno bi bilo.

iPhone bi bil pa itak noro dober, sam dvomim, da bi ga dali samo v itak paket, verjetno bi se mu reklo potem iTak. Se jim pa verjetno ne splaca, ker ce bi ga dobili direktno od Applea bi ga morali trziti po cenah, ki jo Apple postavi, potem pa ne bi vec prodali toliko Nokij in WinMobile telefonov visokega ranga, ki stanejo pri slicnih funkcijah okol 500 evrov.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Nič ni cenejši. saj sploh paketov nimata enakih. edini skupni paket, ki ga imata je 100/100. pri t-2 to pride 100 evrov, pri siolu pa 140 evrov.

Poglej paket 20/20, ki je še interesanten za "domače" uporabnike recimo. 26€ vs. 28€
tongue-1.gif

No, pa saj niti ni bistveno, bil je samo primer, da če se hoče, se da vse
zmaga.gif
)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
iPhone 3G ni in še ne bo naprodaj na slovenskem trgu po uradni poti.
Ima kdo problem s tem? Da. Tudi jaz.
Rešitev: pišite na Apple.

MaTiCeKSI

Pripravnik
14. nov 2008
64
0
6
Super, za drugo, razen za ceno mi pa dol visi.

EDIT: GLede iPhonea, idi ga kupit v Italijo.

Nazadnje urejeno:

MaTiCeKSI

Pripravnik
14. nov 2008
64
0
6
Eno vprasanje, ko smo lih pri cenah. A se SMSi prenasajo kot podatki iz telefona ali kako drugace, mislim, kolk dejansko operaterje stane prenos SMSov?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.648
113
Jaz sem dobil zvečer ta SMS, 1 GB na mesec bi mi kar dobro del k moji trenutni porabi povprečno 28 EUR Mesečno (Klici,SMS,Prenos podatkov)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
iPhone 3G ni in še ne bo naprodaj na slovenskem trgu po uradni poti.
Ima kdo problem s tem? Da. Tudi jaz.
Rešitev: pišite na Apple.

Uradno se prodaja pri TUŠ-u , v ponudbi je, račun dobis, garancijo imaš.

Ne prodaja se pa uradno preko apple zastopnika, vendar to ne pomeni da aparata uradno v SLO ni.
Nebi bilo uradno ce bi placal pare na roke brez racuna, razstavljenega nebi bilo, etc...

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kakor želiš.
To zame ni uradna prodaja, kot jo pojmujem.
iPhone bi pošteno plačal in zato pričakujem, da ga bo ponudnik SMEL sploh oglaševati, da bo zanj vedel Apple, da bom lahko naredil update brez strahu itd.
Način, kot se sedaj prodaja, je podoben Ponte Rosso.
Apple in Ponte Rosso nista kompatibilna brenda. Mogoče PC in Ponte Rosso, to pa ne.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Jaz sem dobil zvečer ta SMS, 1 GB na mesec bi mi kar dobro del k moji trenutni porabi povprečno 28 EUR Mesečno (Klici,SMS,Prenos podatkov)

Mogoče boš presenečen nad naslednjimi računi, ker bodo mimogrede nižji od tega, kar plačuješ sedaj.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Kaj ni tako, da se pri nas ne smejo prodajati novi (jabolčni!) izdelki, ki jim uporabnik ne more odstraniti baterije?
Direktiva EU, ki smo jo implementirali med prvimi...

Ontopic: Kar se tiče prenosa podatkov ostali operaterji sploh niso konkurenčni, predvsem s kvaliteto/pokritostjo, pa tudi s ceno ne. Edino, kar tepe Mobitel so cene zaključevanja klicev v omrežjih drugih mobilnih operaterjev, za kar pa je kriva asimetrična cenovna politika, ki rezultira v dejanskem subvencioniranju manjših operaterjev s strani večjih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
pa saj S! ima v redu ceno za prenos podatkov, samo tukaj se pa res neha. Konec koncev ima najboljšo ceno T-2. Tako da je Mobitel šele tretji po cenah.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Kaj ni tako, da se pri nas ne smejo prodajati novi (jabolčni!) izdelki, ki jim uporabnik ne more odstraniti baterije?
Direktiva EU, ki smo jo implementirali med prvimi...

Ontopic: Kar se tiče prenosa podatkov ostali operaterji sploh niso konkurenčni, predvsem s kvaliteto/pokritostjo, pa tudi s ceno ne. Edino, kar tepe Mobitel so cene zaključevanja klicev v omrežjih drugih mobilnih operaterjev, za kar pa je kriva asimetrična cenovna politika, ki rezultira v dejanskem subvencioniranju manjših operaterjev s strani večjih.

To z baterijo je debilizem, tipičen za Slovenijo.
Glede zaključevanja klicev pa drži, se pa bo to uredilo v prihodnjem letu.