Včeraj me je še električar opozoril naj pazim pri izbiri, ker ima kar nekaj primerov, kjer ljudje, ki si lastijo TČ, plačujejo stroške elektrike tudi po 300-400€.Panasonic pri meni dela že 3 leto BP.
Poraba pa je 1/3 cene kot pred montažo ko smo kurili na kurilno olje.
Včeraj me je še električar opozoril naj pazim pri izbiri, ker ima kar nekaj primerov, kjer ljudje, ki si lastijo TČ, plačujejo stroške elektrike tudi po 300-400€.
Električar je omenil, da se ljudje nategnejo in kupijo preslabo TČ in potem delajo grelci non stop na full...Printscren nared če ne drugače.
Mesecni strošek 300-400 evrov je neobicajno visok za obicajno stanovanjsko hišo.
Ali je s tc nekaj narobe (pa se nihce s tem ne ukvarja, niti monter, servis, uvoznik, uporabnik) ali pa ljudje zimo preživijo pri kipnjenih oknih kar tudi ni nic novega. Vsaj za Ljubljano, velenje ...
Električar je omenil, da se ljudje nategnejo in kupijo preslabo TČ in potem delajo grelci non stop na full...
EKOSKLAD....tam lahk še kakega jurja subvencij potegneš., pa bo še pikič bolj ugodnaBi bilo tole OK za ta denar, oziroma ima kdo kakšen predlog za kaj boljšega?
Malo izven teme pa vseeno v njej: ravno ta teden lahko primerjam letno porabo kurilca v sinovi hiši (120 m2 X 2 etaži, dva mala otroka) in vikendom kjer živita oče in mati (40 m2 X 3 etaže, dva stara), recimo da imajo podobno toplo pozimi, sin je v enem letu porabil 750 litrov ELKO, fotr pa 1.450 litrov. Razlika gre praktično vsa na račun fasade.
Sin je razmišljal o toplotni, pa se vsi ponudniki samo režijo in pošteno povejo, naj ne menja.
Dokler si lahko to privoščita ne diram.morda bi šla mama in ata na etažne peči na pelete.....tisto bi znalo biti tud okej
Telmos je sicer s Primorske, ampak montira po celi SLO. Na Bledu poznam njegovo montažo TOSHIBA Estia. Ni ravno vrhunska tehnologija ta črpalka glede interneta itd., dela pa že pet let brez intervencij in je bila takrat cenovno ugodna, je tiha in ekonomična. Je pa hiša s talnim, tako da ne vem, če je Estia primerna za tvoj primer, izvajalca pa je gotovo za vprašat za ponudbo.Bi bilo tole OK za ta denar, oziroma ima kdo kakšen predlog za kaj boljšega?
Za primerjavo:Bi bilo tole OK za ta denar, oziroma ima kdo kakšen predlog za kaj boljšega?