Toča popravilo

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
počak na naslednjo točo, pol pa na zavarovalnico
smile-1.gif

Zakaj že? Lahko napiše tudi da je bila toča lani avgusta.

Seveda, lahko napiše, da ga je stolklo tudi pred 5 leti. Ampak kaska ne bo mogel uveljavljati. Škodo je treba prijaviti najkasneje v treh dneh. Vsaj pri triglavu je tako.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Mam Triglavov kasko in sem prijavil jeseni škodo narejeno čez poletje. Enako velja za zavarovanje nepremičnine, ko mi je stolklo ograjo in jo je bilo treba ponovno štrihat.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
1.4.2015 je bilo v Ljubljani sončno. Brez neviht.

Je pa datum malce vprašljiv.

Za Bežigradom je bilo kar pestro. Na tleh vse belo, toča velikosti lešnika, na avtu nič poškodb. Je pa res, da se je velikost zrn povečevala, tako, da so manjša zrna naredila zaščitni sloj, na katerega so padala večja, tako, da le-ta niso prišla do pleha.

Hmm, zdaj sem se spomnil tega dneva. Res je bilo malo sodre (za Bežigradom). Samo očitno je (glede na tvoj post in še nekoga) bila precejšnja razlika tudi za Bežigradom. Pri nas je bila sodra velikosti graha. In še te ni bilo veliko. Kje za Bežigradom je bila pa toča?
Sorry Herman.
Očitno je včasih bolje biti tiho.
redface-1.gif

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Ku.rba mam smolo s to točo, vedno ob napačnem času na napačnem kraju. 5 let nazaj nezavarovan avto stolklo v PM. Ta sicer je zavarovan, ampak spet tapeto dol pa bog vedi, če bo ok sestavljeno nazaj pa sitnosti itd. Skratka avto ni nikoli več tak kot je bil, ko se vse tole razstavlja.

Kaj pol, se lahko zdej uveljavlja al moram čakat na novo rundo?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Se ne bi dalo to ven potegniti z vakumom oz. s tistimi palckami, ko se ven potegne?

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
ka pa vem...

js sm šov potem na zavarovalnco, nasledn dan sm dobu papirje use potrjene. S temi papirji sem šov na renault tuki na vodovodni so mi porihtali v dveh dneh s tem da so mi barvali še havbo.

Za enkrat morn rečt da je ok, ne vidi se sploh da so vlekli dol tapeto oz. da je blo sploh popravlano...

če bi ble male luknce, da se morš potrudit da bi vidu bi po vsej verjetnosti čaku na novo rundo toče.

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Se ne bi dalo to ven potegniti z vakumom oz. s tistimi palckami, ko se ven potegne?

Bi, ampak tapete itd. je vseeno treba odstrant. Sicer so luknjice majhne, ampak zdaj, ko mi jih je mojster pokazal jih vidim in me motijo ko hudič.
10.gif

Ena zanimivost iz avtomobilizem.com in že tukaj je zanimivo, da se na oplu od Andyja nič ne pozna, TheDuke bo povedal kakšen avto ma, moj je pa tudi iz zadnje skupine (Mazda).

TRD PLEH: BMW, MB, AUDI, VW,
SREDNJE TRD: PEUGEOT, RENAULT, HYUNDAI, TOYOTA, FIAT, ALFA ROMEO, SEAT, ŠKODA, CITROEN, OPEL
MEHAK: KIA, MAZDA, HONDA, DACIA

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Tudi o hondi bo držalo. Jo imam pa jaz in je res zelo tenak pleh... letnik 2011. Jah, zdaj je made in UK.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi za palčke moraš za tapeto pridet... dejansko avto ni več isti po takem posegu... vizuelno mogoče še...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Toca ima v rangu 500m-1000m lahko posledice in ne posledice. Sam sem imel enkrat avto zunaj za bezigradom in meni nic, kolegu ga je pa fajn razbilo v siski.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne... mislil je, da 100m stran lahko pada že taka toča, kot bi razsula tudi prvi avto.

BMW se mi ne zdi ravno trd pleh, sicer mam pa ruknenga od Tiguan holzvagen vrat.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ti si imel Nemca, on pa Japonca? (zgornji seznam)

On je mel nemca jest pa francoza. Pa napisal sem fajn razbilo, torej so izvzete razlicne debeline in moci pleha ker ce je nekaj fajn razbito potem nahebejo vsi plehi