TMC

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
7....dodatna brezvezna opozorila o nesreči čeprav smo že mimo
cry12bpy.gif

2005799-2014-04-2913.33.42.jpg

Priponke

• 2005799-2014-04-2913.33.42.jpg
    2005799-2014-04-2913.33.42.jpg
    82,1 KB · Ogledi: 236
Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
8....brezvezno obvestilo (že prevozili kolono...glej hitrost)
2005807-627578.png

Priponke

• 2005807-627578.png
    2005807-627578.png
    58,9 KB · Ogledi: 229

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
No lepo...PR službo so že poštimal
smile-1.gif

Citat:
Spoštovani,
Hvala za vaše sporočilo.
Določene informacije se generirajo avtomatsko iz sistema Prometno informacijskega centra, nekatere preverjamo in vnašamo na Radiu Si.
Preverimo kako je z dotično zadevo in vam odgovorimo.
lp
Radio Si

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Ne nisem...ne delam tega.

Sej bi blo vse vredu če bi na radiu znal naštimat da ob zaporah/nesrečah ne bi gorela ZELENA lučka za promet...

Nesreča je bila zavedena v prometu.....sicer me nanjo ni opozorilo dokler nisem že 10min stal v koloni......ampak ves čas je bilo kot da ni prometa....čeprav je bil zaveden pod dogodki.

Isti problem kot lani ko smo šli avgusta v Sarajevo
10.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Slike sem dal po zaporedju kot sem jih slikal...

Od 1 do 4 vidiš da mi kaže zeleno luč......da ni prometa na poti....pod dogodki pa kaže nesrečo
bonk.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ta težava je zaradi tega, ker niso dali v obvestilo kode da je zastoj daljši kot 1 minuto, če bi bilo tako zavedeno bi ti ikona porumenela.
Pred 14 dnevi sem videl rumeno ikono na avtocesti in je seveda nisem jemal resno a ko sem prišel na mesto TMC dogodka sem seveda pristal v počasi premikajoči koloni.

Torej iz tega je razvidno, da se ta minutni zastoj da nastavit pri opozorilu vprašanje je samo zakaj ga večkrat ne vnesejo pri dogodkih.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Elaboriraj na ZS jim pošljem! Pa tko da bom kej zastopu
smile-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
O tem smo že debatirali na veliko in obveščali Radio SI. Problem je kot ste že sami ugotovili, da TMC ponudnik ob dogodku enostavno ne zavede časa. Vse bi bilo boljše kot 1 min, ampak kljub obljubam tega ne izvajajo.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Včeraj sem se peljal po avtocesti proti štajerski in naletim na zaporo avtoceste od Blagovice proti Vranskem. Tukaj moram dol z avtoceste, vendar pa me hoče nüvi 3597 neumorno peljati po avtocesti naprej. Pri sporočilih o dogodkih je bilo razvidno da je pač delo na celotni dolžini in da ni cestne zapore. Dobro, skrenem dol z avtoceste in po stari naprej, kjub temu, da me je nüvi še naprej neumorno hotel voditi naprej po avtocesti. Potem pridem pod Trojane, kjer je zopet uvoz na avtocesto, kjer me nüvi hoče zopet peljat na avtocesto, kljub temu da je bila tam zapora. Dobro potem pa po stari cesti do Vranskega. Al je nesporazum nastal na relaciji Radio - organizator zapore al je to kakšen drug kiks?
Poleg tega mi ni ponujal oz. nisem imel na izbiro nobenih obvozov.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa saj isto je bilo, ko so nedolgo nazaj popravljali en predor. Nuvi 3597 je zaznal delo na cesti in nič zamude, vendar je težava nastala tako kot pri tebi. Po vsej sili je hotel nadaljevati po avtocesti. Jaz osebno imam občutek, da je ta naš TMC bolj za okras kot pa za kaj drugega. Če je cesta zaprta potem morajo ta podatek vnest kot zapora, ne pa zgolj delo na cesti. Te radijce bi bilo potrebno poslat v Nemčijo oz. nekam tja kjer to funcionira na izobraževanje. Sem se nedolgo nazaj peljal v Nemčijo in je bil okoli Münchena zastoj. Nuvi je prikazal zamudo 30 min in samodejno preusmeril na drugo cesto. Bolje da ni nič, kot pa nekaj na pol.
stupid-1.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Res je. Ni mi jasno, da pri tako velikem "dogodku" lahko tako zašuštrajo. Nekaj bojo moral narest, samo vrašanje kdo, da bo to blo kolkr tolk podobno dejanskim stanjem na naših cestah. Aja še to, pre Trojanami po stari cesti popravljajo most in je narejen obvoz, vendar tega ni v prometnih obvestilih. Blo je pa še na nekem drugem koncu isti primer, sam se zdele ne spomnim točno pri katerem kraju je to blo.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
V dveh letih se kakovost delovanja TMC v sloveniji ni izboljšalo niti za nianso in očitno je, da odgovorni nimajo nobenih interesov, da se zadeve uredijo vsaj do zadovoljivega nivoja. Tuji turisti, ki bodo poleti potovali na dopust čez našo državo, bodo spet priča nemalo zastojem bodisi zaradi del na cesti ali drugačnih zapor, njihove navigacije pa bodo spet "neme".

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
TMC se je izboljšal saj sedaj javi veliko več stvari kot prej, še vedno pa je problem, ker ne označijo s časovno kodo katera potem obarva ikono za TMC.

Največji problem je tukaj, ker info šibata radio si in PIC in očitno en za drugega ne vesta kaj objavita, eden od njih pa zna vnest časovno kodo, sem že parkrat imel priložnost videt, ko se ikona obarva, le ugotovit bi bilo potrebno kateri da takrat info.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.654
113
Pa če jim to spišemo na par @ naslovov
sprasujem se.gif
Misliš da se bo kaj premaknilo?

Če mi argumentiraš na ZS jim pošljem sam...vsem ki imajo veze z prometnimi zadevami...vržem skupaj m email in napišem tko da bodo vedl da so vsi notr omenjeni
smile-1.gif

Ker se mi ne da v 21.stoletju stat v kolonah z TMCjem delujočim
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
TMC se je izboljšal saj sedaj javi veliko več stvari kot prej, še vedno pa je problem, ker ne označijo s časovno kodo katera potem obarva ikono za TMC.

saj če mene vprašaš je to lahko še slabše. Sem že omenil svojo izkušnjo glede tega - kaj ti koristijo dogodki, če so naežurirani, posledično te lahko lepo zavedejo. Moj primer: se peljem po AC - vidim na navigaciji, da je pred menoj delo na cesti - rečem, ok, ne bom tvegal, grem na prvi izvoz na lokalno cesto, nato se peljem mimo domnevne trase, kjer naj bi bila prometna a o njej seveda ne duha ne sluha..promet poteka tekoče. Potem hebem navigacijo in odgovornim vse po spisku saj sem se za brezveze cijazil 30 km po lokalni cesti, do prvega uvoza nazaj na AC..Kaj narediti v teh primerih se človek vpraša - verjeti ali ne verjeti navigaciji - moja odločitev je od takrat naprej zelo enostavna - NE verjeti. Večkrat se peljem tudi po AC na Ptuj in zanimivo kolikokrat kaže neko delo na cesti ali zastoje od prejšnjega dne ipd..eh, škoda besed okoli TMC-ja, ker ni za nikamor.
ne-ne-1.gif

Vsekakor pa spoštujem trudi, ki je bil vložen iz stani vas uporabnikov tukaj (mislim predvsem popotnika, zakon-a in še koga..), da bi odgovorni prisluhnili a očitno odgovorni te odgovornosti samo prelagajo eden na drugega, tako kot je to pač praksa pri nas.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
..eh, škoda besed okoli TMC-ja, ker ni za nikamor.
ne-ne-1.gif

Se strinjam s tabo. Jaz sem se s tem ukvarjal nekaj časa nazaj in to konstantno kar nekaj mesecev. Pošiljal sem e-maile na vsak kontakt, ki je bil kakorkoli povezan s TMC v Sloveniji in edini odgovor, ki sem ga prejel, je bil ta (odgovor sem prejel po 7 MESECIH!!!!):

Spoštovani

Se opravičujemo za pozen odgovor imeli smo nekaj tehničnih težav z elektronsko pošto in smo nekaj pošte izgubili.

V Sloveniji je ponudnik sistema prometnih informacij TrafficNav. Garmin plačuje TafficNav da lahko uporablja njihove podatke. Pri teh prometnih informacijah Garmin je samo odjemalec. Zato za druge navigacijske naprave, ki niso Garminove, morate kontaktirati proizvajalca le teh.

Kar se tiče kartografije se pri Garminu kartografija posodablja 4x letno. Za pridobitev teh posodobitev morate plačati enkratni znesek 91 EUR; in tako dobite doživljensko brezplačno posodabljanje kartografije za tisto napravo za katero ste kupili licenco. Novejše naprave imajo to že vključeno in nimate dodatnih stroškov.

Lep pozdrav
Ime in priimek pošiljatelja
Servis in tehnična pomoč

Vsi ostali e-mailu, ki sem jih poslal že sedaj skoraj 12 mesecev nazaj, so pa seveda neprebrani ali pa enostavno neodpisani
rolleyes-1.gif

Toliko o temu, koliko so jim naši dopisi in opisi težav oziroma problemov pomembni
bonk.gif

Zaradi mene, tudi če nimamo pravilno delujočega TMC-ja, bo čisto v redu. Raje to, kot pa da imamo na pol delujoči TMC
grin1.gif

Meni se tudi ne da več s tem ukvarjat. Jaz sem se sicer bolj osredotočil na avtomobilsko industrijo (torej navigacije vgrajene v avtomobile, ki podpirajo TMC).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Odgovore, ki sem jih jaz dobil se pa najdejo v tej temi:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1715872/page/0/fpart/2/vc/1

Pri nas bi se moralo naredit, da je samo eno podjetje, ki zbira prometne informacije in NE dve tako kot sedaj ( radio si, PIC ), ker sta dva, prihaja do teh odstopanj in neažurnih podatkov in potem so še tu Madžari, ki jemljejo te info od naših in imamo kar imamo.

Relacija MB-CE za Slov bistrico kjer se je lani ali kdaj že vsula zemlja na cesto in je zaprt odstavni pas je že vse od takrat opozorilo na TMC, da je delo na cesti čeprav promet poteka tekoče.

Skratka preveč je firm tukaj, ki so odgovorna za TMC in te posledično zaradi tega preusmerjajo en k drugemu in nakoncu izgubiš ogromno časa a naredil nisi nič.

In kot je že Janch omenil, je potrebno TMC informacije jemat z rezervo.