TMC

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zraven 1490 si dobil 25mestno kodo samo za SLO
Če bi za 1490 preko mygarmin rad dodajal novo kodo jo moraš prvo kupit za kako drugo državo in potem ti jo bo pokazalo v mygarmin.

LMT - ( Lifetime Maps and Traffic ) Doživljenska posodobitev kartografije in prometnih informacij.

T - je ( Traffic ) Zraven dobite anteno za prometne informacije.

Na 3597 priklopi TMC anteno in pojdi pod naročnine za TMC in boš videl, da imaš že vse vnešeno.
Včasih si moral ročno vnašat sedaj je že prednaloženo in sicer klik

p.s.
Če bi rad dodajal nove naročnine za 1490 moraš naredi sledeče:
1.) prijavi se v mygarmin
2.) klikni na moji dodatki
3.) klikni na storitve in naročnine
4.) naročnine na prometne informacije
5.) klikni na naročite se na prometne informacije FM.

Potem te vrže na garmin stran kjer greš na dno strani in boš videl " Are you traveling to a new region? " klikneš na Shop Traffic Services.... ostalo pa mislim, da bo šlo
evil.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
No saj to sem tudi mislil, da je to bilo najverjetneje tako.
Kaj se je v tistem času vklapljal SLO TMC, da sem pri prvem vklopu moral vnesti kodo?
Za 1490 trenutno ne bom nič nalagal, ker sedaj imam 3597, pa sem jo postavil nazaj v škatlo.
Hvala za pojasnilo @popotnik.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V tistem času še GTM25 očitno niso imele tovarniško vnešeno in morda se je takrat pri nas komaj vklapljalo, sedaj pri novih pa je že tovarniško vnešeno v antena, ki jih dobiš zraven nuvija.
Bo pa ista štorija za Hrvaški TMC, ko bo na voljo, da boš moral ročno vnašat naročnino, pri novih modelih nuvijev bo pa čez leto ali dve že tovarniško vnešena.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
A koda od 1490ke je iz free obdobja TMCja pri nas?

Ker če ne ti predlagam generiranje nove........mel free kodo ( no ja že res da mi jo je uradno zgeneriral štajer`c Snecer
smile-1.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Saj meni na 1490 dela normalno, sam je ne rabim več, ker sem si nabavil 3597 in sem samo povedal, ker mi pri 3597 ni bilo potrebno vpisati nobenih kod za SLO TMC. Tako je bilo tisto samo informativno vprašanje.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Greš ( ne vem če bo čist 100% pišem po spominu)

Nastavitve/promet/naročnine/dodaj naročnine

Ko hočeš dodat ti pove ID sprejemnika....primer ker ma vsak sprejemnik svojo kodo------> 3817550901 (zgleda takole)

Potem rabiš programček iz pašnika in mal tipkanja in poznavanja kod držav z TMC sistemi
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Database for FM Traffic Providers software version 3.70
as of July 8, 2013
(279 KB)

Changes made from version 3.10 to 3.70:

Add support for Digital Traffic in Belgium, when the unit has compatible software and the traffic receiver has a subscription for the service.
Add support for Navteq (Saudi Arabia), when the unit has compatible maps and the traffic receiver has a subscription for the service.
Add support for Navteq (Turkey), when the unit has compatible maps and the traffic receiver has a subscription for the service.
Add support for Decell (Slovakia), when the traffic receiver has a subscription for the service.
Add support for Navicom in the Kaliningrad Oblast region of Russia, when the traffic receiver has a subscription for the service.
Add support for Digital Traffic in UK, when the unit has compatible software and the traffic receiver has a subscription for the service.
ITIS (UK) is now INRIX (UK).

Changes made from version 2.80 to 3.10:

Support TrafficNav (Turkey) when the unit has compatible maps and the traffic receiver has a subscription for the service.
Support Suna (New Zealand) when the unit has compatible maps and the traffic receiver has a subscription for the service.
BeMobile (Netherlands) is now ViDExtra.
Support traffic providers in Indonesia when the unit has compatible maps and the traffic receiver has a subscription for the service.

Changes made from version 2.70 to 2.80:

Added support for Digital 3D Traffic in the United States (requires a compatible nuvi and GTM 60 accessory)

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Kot zanimivost.......TMC na bledu je kazal rdečo ikono od rondoja iz AC ko greš dol na Bled.....gužve pa (ŠE) nobene...

Danes bo blejska noč in so užgal mal preventive
bonk.gif
Namest da bi mel ažurne podatke

ob 17h so avijoni nad bledom.....

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
ne vem kaj je zdej to, danes sm se peljal izvrhnike v bohinj in mi od ljubljane naprej sploh ni pokazalo ikone za tmc? ali na gorenjskem sploh deluje?

Kobran

Pripravnik
8. dec 2008
109
0
16
2. nadstropje
Danes prevozil Gorenjsko do Jesenic, Bleda, Pokljuke čez Goreljek na Bohinj in nazaj do Ljubljane. Vseskozi sem imel zelene ikone TMC brez posebnosti prometa na poti. Torej TMC je normalno delal.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Lj-bled TMC ikona bla zelena....nisem pa gledal kaj javla za karavanke (po radiu 7km kolone)