TMC v Sloveniji

I

Izbrisan uporabnik #488

To ni nič posebnega na naših cestah
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Pa dobro, ceste so kakeršne so, če je nesreča je jasno, da bo prišlo do zastojev. Ampak da v eni uri ne morjoe javit zastojev, ko je praktično cela Ljubljana z okoliškimi cestami paralizirana? Če pa zjutraj iz smeri Domžal Proti Lj eden namesto 130 km/h pelje 110 km/h, pa je že ikonica :01.

Pissed off
Gargy

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
to ti pa je zato ker morajo naši najprej prevest v madžarščino - madžari pa v angleščino za Garmina - pol pa še to vse skup spakirat v štajerske radijske valove (Radio SI - toti so pa itak z Maribora in jim za močvirje dol visi) - in to fse fkup pa traja - tak ti je to
tongue-1.gif

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Med brskanjem o navodilih za downgrade 765t na 3.6 (siva TMC ikona issues), link je tukaj: http://forums.gpsreview.net/viewtopic.php?t=12414 sem nasel tudi takole, kao naj bi TMC spilal:

I was stuck on I-77 for 3 hours last week. A tractor trailer hit a car that had pulled off to the side of the road, both burst into flames, and both drivers were killed. It was tragic, and happened just minutes before I arrived. My 765T alerted me to this just prior to being stopped by the flames only 10 cars from the point of incident. The traffic update occurred within a minute of the incident. It was only circumstance that prevented me from detouring (The wreck happened just before an exit). I found the response time of the traffic notice to be extraordinary.

vir: http://forums.gpsreview.net/viewtopic.php?t=17567

Tole je za nas zal se znanstvena fantastika.
frown-1.gif

Lp, B.

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
problem je očitno v FW 3.90 - donwgrade na 3.60 naj bi rešil problem s TMCjem???
Me mika, da bi to naredil, bi pa vseeno raje vedel, ce je ze kdo to naredil na 765 in kaksni so rezultati.
Imel dovolj sive ikonce in naredil downgrade na 3.6. Zaenkrat deluje vse BP, tudi TMC (kolikor pri nas pac dela), sive ikonci ni vec.

Lp, B.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
A ni imel fw 3.6 hude napake - da se je znal 765T ob vklopu zaciklat in se ni več naložil ?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik bste pravi:
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
problem je očitno v FW 3.90 - donwgrade na 3.60 naj bi rešil problem s TMCjem???
Me mika, da bi to naredil, bi pa vseeno raje vedel, ce je ze kdo to naredil na 765 in kaksni so rezultati.
Imel dovolj sive ikonce in naredil downgrade na 3.6. Zaenkrat deluje vse BP, tudi TMC (kolikor pri nas pac dela), sive ikonci ni vec.

Lp, B.

Potem, pa če ti ni težko opisat postopka v Slovenščini za ostale forumaše.

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Z veseljem.
smile-1.gif

Torej, dolpotegnes 3.6 FW, ki se za 765t nahaja tukaj: http://www.garmin.com/software/nuvi7x5_regionfileonly__360.gcd (zadeva je velika 14,9 MB).

Priklopis 765t prek USB-ja na PC in posodobitev (nuvi7x5_regionfileonly__360.gcd) skopiras v mapo \GARMIN

Pobrises datoteko \GARMIN\GUPDATE.gcd (ce tam obstaja od kaksnih prejsnjih posodobitev) in datoteko nuvi7x5_regionfileonly__360.gcd preimenujes v GUPDATE.gcd

Odklopis 765t iz USB-ja in zadeva se zazene.

Ob vprasanju, ce si preprican, da zelis narediti downgrade stisnes Yes, pocakas nekaj 10s in zadeva je urejena.

Lp, B.

PS:: Opisan postopek je deloval pri meni BP kar jasno ne pomeni, da deluje vedno.
smile-1.gif
Nekateri priporocajo se hard reset naprave. Karte in TMC narocnine so pri meni ostale.

Nazadnje urejeno:

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Se eno vprasanje za (TMC siva ikona na Nuvi 765T). Ali siva ikona pomeni, da TMC ne deluje vec ali pa je to samo lepotna napaka. Je mogoce, da se pri sivi ikoni TMC informacije ne obnavljajo vec in ni dostopa do novejsih nadaljnih informacij (TMC zmrzne).

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Kolikor sem uspel razbrati iz postov na http://forums.gpsreview.net/ ni napaka samo "kozmeticne" narave, pac pa 765t/tmc iz neznanega razloga preneha sprejemati promente informacije. Pomaga samo ponovni vklop/izklop naprave. Ce bi slo za kozmetiko, se z downgradom nebi ukvarjal.

sam osebno pa v tujino s to skatlico se nisem sel, da bi proskusil tam. Pri nas je ikona postala siva in potem nic vec od nje.

Lp, B.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Sem sel nazaj na 3.60 po navodilih bste-ja, dela brez problemov, sedaj bo pa cas pokazal, ce je boljse, ce ne pa nazaj na 3.90. Imam pa obcutek, da karte hitreje obnavlja, posebej pri pregledu.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Testiral, dela z 3.60. Sedaj sem ga imel priklopljenega na racunalnik (zaradi napajanja in prometnih info na PC)in sem spremljal, kaj se dogaja. Ugotovil sem, da za krajse razdalje to ni uporabno. Od vklopa Nuvija in do nalozenih skoraj vseh prometnih informacij traja vec kot 30 minut. To pomeni, da je potrebno Nuvija prizgati vsaj 30 min prej, ko se odpeljes, da sprejme "skoraj" vse informacije. Obup, upam, da se bo to z casom izboljsalo.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ugotovitve TMC z 3.60 na Nuvi 765T. Ikona ostaja zelena, informacije sprejema ves cas. Kar pa se tice informacij o prometu pa je bilo ze toliko povedanega, tu lahko samo potrdim,katastrofa, bolje, da sploh ne objavljajo nicesar. Tako, da je vseeno, ce imate 3.90 ki ne dela ali pa 3.60, ki bi bilo bolje da nebi delal.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Mene pa bolj zanima, če na Garminu vedo za omenjene težave z sivo ikono, oz. če jim je že kdo javil. Ta napaka se vleče že kar nekaj časa, oz. od kar je zunaj FW 3.90. Na Garmin.si še vedno trdijo, da siva ikona pomeni, da pač ni novih informacij, vendar to ravno ne drži, ampak sprejem TMC informacij enostavno zmrzne.

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Citat:
Uporabnik bste pravi:
Z veseljem.
smile-1.gif

Torej, dolpotegnes 3.6 FW, ki se za 765t nahaja tukaj: http://www.garmin.com/software/nuvi7x5_regionfileonly__360.gcd (zadeva je velika 14,9 MB).

Priklopis 765t prek USB-ja na PC in posodobitev (nuvi7x5_regionfileonly__360.gcd) skopiras v mapo \GARMIN

Pobrises datoteko \GARMIN\GUPDATE.gcd (ce tam obstaja od kaksnih prejsnjih posodobitev) in datoteko nuvi7x5_regionfileonly__360.gcd preimenujes v GUPDATE.gcd

Odklopis 765t iz USB-ja in zadeva se zazene.

Ob vprasanju, ce si preprican, da zelis narediti downgrade stisnes Yes, pocakas nekaj 10s in zadeva je urejena.

Lp, B.

PS:: Opisan postopek je deloval pri meni BP kar jasno ne pomeni, da deluje vedno.
smile-1.gif
Nekateri priporocajo se hard reset naprave. Karte in TMC narocnine so pri meni ostale.
bste to skopiraš v mapo garmin naprave ali pcja,sem namreč bolj bogi na tem področju.Lp Stole

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Citat:
Uporabnik stole pravi:
bste to skopiraš v mapo garmin naprave ali pcja,sem namreč bolj bogi na tem področju.Lp Stole
To skopiras na napravo v garmin mapo.
Torej, najprej download update datoteke na PC, potem to skopiras na NAPRAVO v mapo \GARMIN in jo poimenujes kot GUPDATE.GCD.

Lp, B.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
TMC deluje v Sloveniji z informacijami, ki jih "sprejme" zadovoljivo le z 2010.30. Adria Route 3.0 pa le delno, okrog Ljubljane pa nikako. Vsi zastoji okrog Ljubljane so vidni le na 2010.30, na AdriaRoute 3.0 pa ne.

bste

Pripravnik
4. maj 2009
118
3
18
Podpulfrca
Huh, a se to ?
smile-1.gif

Potem to pomeni, naj me kdo popravi, ce ne vem prav: TMC dela na podlagi lokacijskih tabel. Kolikor vem, obstaja za SLO samo ena in potemtakem se mi tudi slucajno ne sanja, kako bi lahko Navigo tukaj "zabluzil". ker ne mores podpreti samo del lokacijsken tabele ali pac ?!

TKJJ: bom ob priligi vrgel na napravo loceni karti, pa da vidimo...

Lp, B.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
765 T fv 3.90 res deluje čudno. V soboto mi je kljub sivi ikoni na AC pri Brezovici pravilno preklopil na rumeno in pokazal 0:01 kar je celo ustrezalo dejanskemu stanju. Včeraj pa spet ob sivi ikoni ni imel nič proti ko sem šel direktno v znano zaprto Peruzzijevo...
5000ka sicer na zaslonu nima nobene ikone za TMC, ampak takoj ko hočeš na Peruzzijevo na ekran uleti znak. prepovedana vožnja za vsa vozila v obe smeri.
Nisem pa še opazil, različnega delovanja med AR in CN, prav tako ne v LJ in drugod. Razen tega, da na 765 T po LJ pri krajših vožnjah ikona ne uspe postati siva seveda.