Titova v Lj

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Sem šel gledat na geopedio. In očitno ta človek še vedno sadi solato sredi ceste.
hysterical-1.gif

Čaki zaj?!
shocked-1.gif

Ja. Predstavljaj si kako debelo sem pogledal, ko sem na to prvic naletel. Iz druge strani (iz Medvod) je cel pas, ampak se pripeljes skozi podvoz in malo pod kotom, tako da ne vidis dobro kaj je naprej. Potem se dvignes spet gor na isti nivo, kjer so njive in kar naenkrat na nasprotni strani manjka par metrov voznega pasu, ker je tam njiva
bonk.gif

Potem sem parkrat zanalasc peljal ljudi tam naokoli, da so videli to cudo
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj ni bila gredica... bil je travnik ... ampak na tak nacin je vsaj dosegel tisto, za kar se je ze nekaj let prizadeval... Pa da ne omenjamo se tega, da obcinarji takrat, ko se jim gre za nohte, vse obljubijo... potem, ko se nekaj zmenis pa tako spet po svoje dalje ... Zato je potrebno vztrajati do konca... in ta je baje pac najprej speljal uni drugi projekt, potem pa se je slo resevat se tegale... Zal pa je tako,d a se zadeve, ki bi lahko trajale nekaj dni ali mogoce tednov... potem zaradi birokracije zavlecejo po par let...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj ni bila gredica... bil je travnik ... ampak na tak nacin je vsaj dosegel tisto, za kar se je ze nekaj let prizadeval... Pa da ne omenjamo se tega, da obcinarji takrat, ko se jim gre za nohte, vse obljubijo... potem, ko se nekaj zmenis pa tako spet po svoje dalje ... Zato je potrebno vztrajati do konca... in ta je baje pac najprej speljal uni drugi projekt, potem pa se je slo resevat se tegale... Zal pa je tako,d a se zadeve, ki bi lahko trajale nekaj dni ali mogoce tednov... potem zaradi birokracije zavlecejo po par let...

Pri nas je ravno nasprotno, enemu so spremenili eno kmetijsko parcelo v zazidljivo (jaz cakam na isto stvar v drugi obcini ze 6 let, pa medtem niti niso spravili papirjev skupaj, da bi jih dali naprej na ministrstvo, kaj sele da bi ze bilo kaj narejeno, s tem da na tej je ze bilo enkrat izdano lokacijsko za hiso, tisti kmetic je imel pa cisto navaden travnik kjer so mu spremenili), se s tem kar javno pohvalili ("mi smo mu naredili to, zdaj bo pa zagotovo slo brez problema"), zdaj pa on se vedno pridno vlaga pritozbe, da ne morejo normalno delati.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ker si zadnji...
Dragi moji kdor je že kaj gradil ve da je to ena velika mučka. Upravni organ ti ne sme in ne more-noče izdati gradbenega dovoljenja za zemljišče katerega nisi lastnik. To kar vidimo na slikah pa pomeni da je bilo delano brez graqdbenega dovoljenja ali pa je bilo gradbeno dovoljenje izdano kljub temu da investitor ni bil pooblaščen za razpolaganjem z zemljiščem.
Meni niso recimo hoteli izdati gradbenega dovoljenja za delavnico v obstoječi stanovansli hiši ker mi je manjkala notarsko overjena služnost za elektro kabel. Vse ostale služnosti sem zbral mankala mi je samo služnost za parcelico nekaj m2 katere lastnik je bil tudi lastnik večje parcele. Ker smo računali da čez to parcelico sploh ne bomo šli ampak mimo soglasja niti nisem urejal.... Tako da tu smrdi po nečem nezakonitem.....

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

seddaj, ko se jaz ukvarjam z gradnjo, parcelo, služnostmi, tudi jaz zastopim takele, ki nočejo nekomu nekaj podariti. Pri meni je situacija taka, da imava s sosedom parceli v dolžini kakih 100m. Glede na situacijo sem mu predlagal, da potegneva dovozno pot pol-pol pa ni želel. Potem sem pri enem drugem sosedu prosil, če se lahko priključim na njegov jašek za kanalizacijo (čeprav gre po jožni strani kanalizacija po moji parceli; ni dovolil, sem moral bajto dvignit, da sem imel dovolj padca za priključitev na drugo stran.
Jaz sem sedaj parcelo in pozicijo hiše na njej prilagodil na trenutno stanje. S tem sem imel precej stroškov in, ker je ta pot dokaj neprometna (naprej sta še dve hiši), jo uporabljam tudi kot dvorišče. V planu občine pa je, da ta dovozna pot, ki je sedaj v celoti na moji parceli in bo šla pod njo tudi kanalizacija, postane javna. Tega ne bom dovolil. Nočem, da se mi pod oknom vozi cela vas, da me bo strah, kje okoli bajte so otroci in navsezadnje, ne mislim sosedom šenkavat služnosti, če jo oni meni niso.
Kdo je sedaj tu pi***?

lp

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Sem šel gledat na geopedio. In očitno ta človek še vedno sadi solato sredi ceste.
hysterical-1.gif

Čaki zaj?!
shocked-1.gif

Ja. Predstavljaj si kako debelo sem pogledal, ko sem na to prvic naletel. Iz druge strani (iz Medvod) je cel pas, ampak se pripeljes skozi podvoz in malo pod kotom, tako da ne vidis dobro kaj je naprej. Potem se dvignes spet gor na isti nivo, kjer so njive in kar naenkrat na nasprotni strani manjka par metrov voznega pasu, ker je tam njiva
bonk.gif

Potem sem parkrat zanalasc peljal ljudi tam naokoli, da so videli to cudo
hysterical-1.gif

Težava je seveda drugje - cesta od Medvod do Goričan je bila zgrajena "po domače" - brez gradbenega dovoljenja, celo v nasprotju z dolgoročnim načrtom. Zakaj pa mislite, da je potrebna taka šikana pri železniškem podvozu? Prvotno je bil zamišljeno, da bo cesta od Medvod do železnice potekala ob reki Sori - pa je županu nekaj kapnilo in je začel riti na drugi strani.

Lastnik tistega zemljišča pa ni bl "kar en kmet", ampak oseba, ki je za Medvode v zadnjih 60 letih naredila verjetno več, kot vsi lokalni politiki skupaj. Kot veste, je v Medvodah (bilo) kar nekaj kemične industrije (Color, Donit...) - no in v 70-ih je bila partijska ideja, da se območje med vasem Preska in Vaše spremeni v nekakšen center slovenske kemične industrije. No, in ta "stric" se je temu uprl.

OT: morda bi bilo potrebno ugotoviti kdo je izdal gradbeno dovoljenje (če sploh obstoja) za titovo cesto

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Jaz sem sedaj parcelo in pozicijo hiše na njej prilagodil na trenutno stanje. S tem sem imel precej stroškov in, ker je ta pot dokaj neprometna (naprej sta še dve hiši), jo uporabljam tudi kot dvorišče. V planu občine pa je, da ta dovozna pot, ki je sedaj v celoti na moji parceli in bo šla pod njo tudi kanalizacija, postane javna. Tega ne bom dovolil. Nočem, da se mi pod oknom vozi cela vas, da me bo strah, kje okoli bajte so otroci in navsezadnje, ne mislim sosedom šenkavat služnosti, če jo oni meni niso.

Vprasaj ti to raje v pravnem koticku foruma, da ne bos potem kar lepo dolzan dati sluznosti za pot tistima dvema sosedoma, ki ze zdaj vozita cez tvoje.