Titova v Lj

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
WTF?
shocked-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Katera slika je sedaj zadnje stanje? S postajo ali brez (z zemljo)?
confused-1.gif

A je v Medvodah še podobna situacija? Kar naenkrat se cesta zoža na en pas, zaradi tega, da nekdo solato sadi na drugem pasu v dolžini 3 metre.
bonk.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
EXIF pravi, da je bila prva slika narejena 09.06 ob 19:10, druga pa 09.06. ob 11:56 ... torej je zadnje stanje očitno z zemljo.
bonk.gif

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.166
1.141
113
Po zemljiški knjigi naj bi na tistem kosu bil vpsian travnik, neznanega lastnika,
zato ne morejo narediti uradne spremembe v "cesto".
In da je tehnični pregled šel skozi, so nasipali nazaj "travnik".

A to nekdo bučke prodaja?
Ker če je res, potem mi ni čisto jasno, čemu je tehnični pregled namenjen?
Cesta, ki se kar tako konča na travniku za moje pojme nekako tehnično ni najbolj izpravna?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem šel gledat na geopedio. In očitno ta človek še vedno sadi solato sredi ceste.
hysterical-1.gif

949803-medvode1.jpg

Priponke

• 949803-medvode1.jpg
    949803-medvode1.jpg
    192,2 KB · Ogledi: 148

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne razumem,...a zdej se lahko kar gradi po tuji zemlji? Kdo je to naredil, država al Lj?

Že kar nekaj let - če je cesta lokalni oz. državni "interes" in ne sprejemš ponudbe za odkup (oz. kompenzacije) te sodišče uradno razlasti ...

Zdej v konkretnem primeru (titova) je verjetno res težko "pravno" naredit tole; ker če je neznan lastnik pomeni da ga ne moreš razlasti in hkrati to tudi pomeni da tam ne sme biti ceste dokler se težava ne reši. Bo paverjetno naslednji prostorski plan LJ uvedel "rešitev" tudi za ta primer!
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Katera slika je sedaj zadnje stanje? S postajo ali brez (z zemljo)?
confused-1.gif

A je v Medvodah še podobna situacija? Kar naenkrat se cesta zoža na en pas, zaradi tega, da nekdo solato sadi na drugem pasu v dolžini 3 metre.
bonk.gif

Na cesti proti Medvodam (iz Goričan) že nekaj let ni več tistega "izseka"... je bilo pa res kar dolgo tako...
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Se pravi, v takem primeru je gradnja po tisti parceli dejansko nezakonita?

Verjetno je "zakonita" ... pač če ti nekdo na tvojem travniku naredi bazen bo tam čisto zakonito dokler ga ne greš tožit. Druga je pa dovoljenje ki ga rabiš .. dovoljenje lahko dobi pa samo lastnik parcele.

Sivo področje po mojem mnenju, težko bi kdo oporekal gradnji a vsseeno dovoljenja za objekt (cesto) tam nimajo!
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Sem šel gledat na geopedio. In očitno ta človek še vedno sadi solato sredi ceste.
hysterical-1.gif

Čaki zaj?!
shocked-1.gif

Tam so razsirili cesto in takrat, ko so delali, ocitno niso imeli vseh zemljisc odkupljenih... zato je bil en del ceste v dolzini par 10 metrov nekaj casa (kar kaksno leto ali dve :D ) samo zozitev v en pas ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
hysterical-1.gif

Čaki zaj?!
shocked-1.gif

Se je dogajalo ... potem ap so sprejeli zakon ki takim "kmetom" lepo vzame zemljo!

Je pa takih primerov iz starih časov še veliko; par cest je na prvi pogled "čudno" speljanih (recimo po ravni trasi so ovinki za 90 stopinj in več), ampak ko pogledaš kataster ti je vse jasno!
zmaga.gif

Še boljši so pa tisti "kmetje" iz mest ki se ne dajo civlizaciji, recimo v LJ imaš par lepih primerkov, ko ima njivo med bloki in štalo pa kravce zraven šoping centra!
aplauz.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Se je dogajalo ... potem ap so sprejeli zakon ki takim "kmetom" lepo vzame zemljo!

Je pa takih primerov iz starih časov še veliko; par cest je na prvi pogled "čudno" speljanih (recimo po ravni trasi so ovinki za 90 stopinj in več), ampak ko pogledaš kataster ti je vse jasno!
zmaga.gif

Še boljši so pa tisti "kmetje" iz mest ki se ne dajo civlizaciji, recimo v LJ imaš par lepih primerkov, ko ima njivo med bloki in štalo pa kravce zraven šoping centra!
aplauz.gif

To pa je predvsem zato, ker nekateri mislijo, da se z denarjem da vse kupit... in po vezah dobijo dovoljenja... drugi, ki nimajo "vez", pa zvisijo ... Tale cesta v Goricanah proti Medvodam je ze tak primer... Taisti kmet prej ni mogel dobiti dovljenja za drugo parcelo in baje zato ni hotel prodati tega koscka... Na tak nacin se je potem uredilo
grims-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
To, da se čaka nevemkolikoželet preden se "kmeta" razlastnini mi je poznano.

Mislim, da je bil primer une stare bajte iz Trzina proti LJ. So lepo čakali, ko pa je čas potekel, so stvar naredili po svoje.
OK. V tem primeru res ne morejo narediti ceste skozi hišo samo, da pa ostane en gredica sredi ceste, to je pa budalajščina na kvadrat...
5censored.gif