Tina Maze - težka milijon EUR?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Dajte že enkrat nehat pisat o tem KAJ DAJETE VI. Vi dajete cesarju, cesar pa daje naprej, vsekakor pa ničesar ne dajete vi.
Od kod pa pridejo davki, z Marsa? Če pa je vmes posrednik, mi pa bolj kot ne visi dol.

Ti plačaš davke, ne pa Tini Maze. Je pa včasih težko nekaterim razumet. V glavnem, ti osebno daješ 0.
Drži - moji davki gredo na Mars.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tvoji davki gredo romskim društvom za razvoj njihovih hobijev in običajev, si srečen?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Tvoji davki gredo romskim društvom za razvoj njihovih hobijev in običajev, si srečen?
Nima veze s to temo, tako da no comment. Preberi si pravila foruma.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Dajte že enkrat nehat pisat o tem KAJ DAJETE VI. Vi dajete cesarju, cesar pa daje naprej, vsekakor pa ničesar ne dajete vi.
Od kod pa pridejo davki, z Marsa? Če pa je vmes posrednik, mi pa bolj kot ne visi dol.

Ti plačaš davke, ne pa Tini Maze. Je pa včasih težko nekaterim razumet. V glavnem, ti osebno daješ 0.
Drži - moji davki gredo na Mars.
Nima veze s to temo, tako da no comment. Preberi si pravila foruma, oz. pojdi v podforum "astronomija".

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

Nima veze s to temo, tako da no comment. Preberi si pravila foruma, oz. pojdi v podforum "astronomija".
Noup - naslov teme je ''Tina Maze - težka milijon EUR?'', že nekaj strani teče debata o smiselnosti financiranje Mazejeve iz državnega proračuna. Tako da tvoj 'duhovit' vložek na žalost ne pije vode.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Lej za Rome gre milijone denarje iz proračuna in močno dvomim, da ti prispevaš več in pokriješ vse dajtve Romom in zraven prispevaš kaj še Tini.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Lej za Rome gre milijone denarje iz proračuna in močno dvomim, da ti prispevaš več in pokriješ vse dajtve Romom in zraven prispevaš kaj še Tini.
Ok, vidim da imamo težavo z besednim razumevanjem - veš kaj je to metonimija? Poimenovanje celote z delom, pa to?

Jaz (torej slovenski davkoplačevalci - uporabil sem besedno figuro imenovano 'metonimija') plačam davke, del katerih gre Tini Maze, s čemer se nas veliko ne strinja, saj ima Mazejeva dovolj denarja.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ti plačaš davek v proračun, kam gre denar nimaš nekega vpliva. Lahko si samo predstavljaš, da gre tvoj denar za Rome, tako kot si si ti predstavljal, da plačuješ Mazetovo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ti plačaš davek v proračun, kam gre denar nimaš nekega vpliva. Lahko si samo predstavljaš, da gre tvoj denar za Rome, tako kot si si ti predstavljal, da plačuješ Mazetovo.
Plačo ji nakazue policija. Polcija se financira iz državnega proračuna. Torej dobi Tina denar iz državnega proračuna.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Koliko to "nas"? Ena krava, en konj in ena suricata suricata?

Se mi zdi, da ja nas, ki nas ne moti, da Tina dobi nekaj državnega denarja precej več.

Nadalje je pa treba pogledati tudi "zakonsko" podlago. Kolikor vem so nastopi v svetovnem pokalu pogojeni s članstvom v neki zvezi - in kolikor vem, je bila Tina pred tem, da "zamenja" zvezo, pa naša zveza ni želela, da Tina "gre" (hm - zakaj le
17758-icon_confused.gif
).
Potem so se dogovorili pod katerimi pogoji Tina "ostane" - torej je vse več ali manj stvar pogodbe med Tino in zvezo. Posledično Tina uživa tudi ostale "ugodnosti" (seveda tudi obveznosti), ki pripadajo slovenskim športnikom, saj nastopa pod našo zastavo.
S tem je vse ostalo brezvezno prepucavanje in trolanje.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Koliko točno pa si ti že dal Tini? Vsaj ta podatek moraš imet, če že misliš, da se imaš pravico vtikat v to kam gre denar od tvojih davkov...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Glede na milijone, ki jih plačujemo za hobi slovenskih "filmarjev", da vsake nekaj let sproducirajo približno gledljiv film, so športniki zelo poceni. Da o hobiju vrste "Evropska prestolnica kulture" niti ne začnemo...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.794
113
EPK, je na koncu še kar uspela, maribor je vsaj ob vikendih bil kar poln tujcev, in vsaj nekaj je bilo dogajanja. Koliko je bila računica, ne vem. Ampak dogajanje se je oživilo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Citat:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ok, vidim da imamo težavo z besednim razumevanjem - veš kaj je to metonimija? Poimenovanje celote z delom, pa to?

Jaz (torej slovenski davkoplačevalci - uporabil sem besedno figuro imenovano 'metonimija') plačam davke, del katerih gre Tini Maze, s čemer se nas veliko ne strinja, saj ima Mazejeva dovolj denarja.

Nazaj ga preko davkov da x- krat več. Tako da ne vem zakaj te to tako boli....... en kup športnikov je zaposlenih v policiji in vojski, ki tega ne zmorejo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sterat vse, danes niso cajti, da bi se takšen folk podpiral, ki bi lahko nekaj resno delal pa se raje "zabava".

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sterat vse, danes niso cajti, da bi se takšen folk podpiral, ki bi lahko nekaj resno delal pa se raje "zabava".

v monako pa naj Tina tam pušča svoj denar?