Tina Maze - težka milijon EUR?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
To so številke za letos, prej si govoril za sezono 2010/2011. Samo bedarije sereš.
Kot prvo, govoril sem o sezoni 11/12. Kot drugo, torej so prispevki sponzorjev letos magično narastli? Mislim, logika ti pove, da se prav veliko niso spremenili.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Še vedno sta to 2 različni sezoni...

Si slišal za klavzule, ki se sprožijo glede na uspeh? Po tvoje bi torej zaslužila letos povsem enako količino denarja, če bi bila na koncu na 60. mestu v skupnem seštevku?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Še vedno sta to 2 različni sezoni...

Si slišal za klavzule, ki se sprožijo glede na uspeh? Po tvoje bi torej zaslužila letos povsem enako količino denarja, če bi bila na koncu na 60. mestu v skupnem seštevku?
Noup, ampak glede na to, da je bila tudi prejšnja sezona za Mazejevo zelo uspešna, ja od sponzorjev kapnila vsaj polovica denarja, ki ga je dobila letos - to je vsaj 200.000 evrov.

Še vedno nisi pojasnil, zakaj ji plačujemo mesečno plačo iz proračuna?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Delo na policiji? Je obrazloženo na strani od policije zakaj zaposlujejo športnike.

Sicer pa se strinjam, da ji prihodnjo sezno res ne bi bilo potrebno prejemati plače in bi jo morala odstopiti kakemu mlajšemu perspektivnemu športniku.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
ksz...

Sam pri vseh športnikih zaposlenih v JS, se folk utika ravno v najuspešnejšega.
Jaz npr. za polovico športnikov na plačilni listi države še nikoli nisem slišal
sprasujem se.gif

Zakaj bi moral jaz in še kdo financirati npr. Janeza Novaka, kateri je bil 3 na medcelinskem pokalu bloških smučarjev, pa nihče razen njegove familje ter FB frendov ne ve kaj je dosegel
sprasujem se.gif

sarcasm off......

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ampak po logiki nekako razumem financiranje Janeza Novaka - pač nima keša, in v ineteresu države je baje, da ima športnike (čeprav se s tem ne strinjam). Da dajem denar milijonarki, ja pa malo bosa.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
ce tko razmislas ga da tud sama seb...
Jap, ampak potem je tudi Boško Šrot sam sebi dal kredit. Gre enostavno za to, da naj Tina lepo skrbi sama zase - je odlična smučarka, zasluži več kot dovolj in vsekakor ne potrebuje državne pomoči.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Dajte že enkrat nehat pisat o tem KAJ DAJETE VI. Vi dajete cesarju, cesar pa daje naprej, vsekakor pa ničesar ne dajete vi.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Dajte že enkrat nehat pisat o tem KAJ DAJETE VI. Vi dajete cesarju, cesar pa daje naprej, vsekakor pa ničesar ne dajete vi.
Od kod pa pridejo davki, z Marsa? Če pa je vmes posrednik, mi pa bolj kot ne visi dol.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Prejmemo pa sploh nič, razen neprimernega obnašanja na tv in massijevih izpadov.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Ampak po logiki nekako razumem financiranje Janeza Novaka - pač nima keša, in v ineteresu države je baje, da ima športnike (čeprav se s tem ne strinjam). Da dajem denar milijonarki, ja pa malo bosa.

Jaz bi tudi treniral neki levega, če bi me zaradi tega država živela. Sej po izkušnjah iz prakse itak ne rabiš biti bohvekaj uspešen. Mi bo že država dala cca. 8-9k€ letno.

Tina če drugega ne, vrne vse kar dobi od države x3 v proračun (pa verjetno sem premalo napisal). Tako da je ta njena "zaposlitev" bolj kot ne davčna olajšava.

Moje mnenje je takšno, da če ne bomo podpirali samo uspešnih in perspektivnih, bomo kmalu tam kjer smo sedaj (v športu in gospodarstvu)
grin1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Od kod pa pridejo davki, z Marsa? Če pa je vmes posrednik, mi pa bolj kot ne visi dol.

Ti plačaš davke, ne pa Tini Maze. Je pa včasih težko nekaterim razumet. V glavnem, ti osebno daješ 0.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja verjetno mu je italijanska zveza ponudila dosti več denarja kot mu lahko ena samostojna ekipa, v tem primeru Tinina ekipa.