Težave z neresnim odvetnikom

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Torej spodaj je opisana moja kalvarija z odvetnikom. Ima kdo kakšne podobne izkušnje, ali se lahko kam pritožim ali naj pač požrem 50 eur, se obrišem pod nosom in se sprijaznim da mi je odvetnik UKRADEL 50 eur?
cry12bpy.gif

Ob prvem klicu sem odvetnika dobil na telefon in zmenila sva se za posvet čez dva dni. Ob dogovorjeni uri sva se dobila in predstavil sem mu svoj primer. Na koncu mi je zaračunal 50 eur (za ta znesek nisem dobil nobenega računa oz. potrdila) in mi naročil naj mu še po elektronski pošti posredujem določene podatke nato pa se bova slišala in dogovorila o nadaljevanju mojega primera. Naslednji teden sem mu posredoval podatke, nato pa kakšen teden od njega ni bilo glasu. Po dobrem tednu sem ga poskusil dobiti na telefon vendar sem vedno dobil njegove asistente, ki so si zabeležili da sem klical in mi zagotovili, da me bo poklical nazaj. Po cca. 1 tednu neuspešnih poskusov govoriti z odvetnikom sem z njegove strani dobil mail v katerem me je obvestil da ima še nekaj dni stalno obravnave in da mi bo odgovoril po 8.7.2010. Po 12.7.2010 in do danes sem ga ponovno vsak dan poskusil dobiti na telefon vendar vedno dobim asistente, ki si zabeležijo moj klic vendar iz tega ni nič.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sedaj pa so lepo sodne počitnice ( takrat si ponavadi odvetniki vzamejo malce dopusta) in boš verjetno čakal tam nekje do 15.08.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti je dal nasvet ali ne? Je opravil kakšno storitev ali ne?

Če ja, potem 50 eur pozabi.

Lahko ga prijaviš na odvetniško zbornico, vendar je to bagatela...

Moraš pa vedeti, da so od 15.07 do 15.08 sodne počitnice in je takrat mrtvilo.

Napiši email, da ti naj da mnenje, katerega si plačal, sicer naj ti povrne plačilo in rešeno.

Sicer pa vprašaj na alterju, tu imamo vrhunsko pravno stroko praktično za vsa področja, tudi tista izven zakonov.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tako je, sicer pa pazi kako se boš obnašal. Imaš 2 opciji, če boš aroganten in nasilen te sigurno ne bo "kvalitetno" zastopal (če te sploh je sposoben kvaliteteno zastopati), če misliš bit aroganten predlagam da si najdeš drugega odvetnika. Torej v nasprotnem primeru mu jebeš vse po spisku in greš drugam ali pa poskušaš na lep način še dalje. Odloči se sam.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ma ni problem v 50 eur, čeprav ja če sem nekaj plačal... Problem je v tem da pač nisem vprašal za ne vem kakšno mnenje o tajkunskem prevzemu Petrola ampak za nekaj precej vsakodnevnega. Po mojem laičnem mnenju bi za odgovor potreboval 5 minut svojega očitno predragocenega časa. Če bi mi rekel da gre v Portorož za 3 tedne in se ga bo napil kot žolna bi rekel OK fajn se imej ampak da ga ne morem dobiti na telefon, niti na mail ne more odgovoriti.... ne vem precej neresno se mi zdi vse skupaj in totalno arogantno do mene ubogega nevednega občana.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
S kot pravzaprav si? A to si šel do prvega odvetnika katerega tablo si opazil na ulici ali imaš to kakšno "priznano" oz. preverjeno zadevo?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Dobil sem ga po priporočilu sestrične, ki je nekako v pravniških vodah. Sem iz Lj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
A ni nekako ustaljena praksa, da je prvi obisk oziroma nasvet pri odvetniku zastonj?

Ampak če ostane samo pri prvem obisku, se plača, ker si mu ukradel cajt...
So pa tudi pacienti, ki beležijo vsak tel. razgovor...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Dobil sem ga po priporočilu sestrične, ki je nekako v pravniških vodah. Sem iz Lj.

Pol pa moraš met res neko komlicirano zadevo, da ti sestrična ne more že dati mnenja.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Jah ne vem najbrž se srečuje s takimi primeri vsakodnevno, saj zato me jezi to. Gre se pač za prekinitev izvenzakonske skupnosti sestrična pa je specializirana za druge zadeve in mi je predlagala tega odvetnika.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakšni problemi pa lahko nastanejo pri prekinitvi zunajzakonske skupnosti?

Sem mislil da eden ali drugi odšeta in je to to.

kloko

Pripravnik
22. avg 2007
176
0
16
Slabo misliš. Po določenem času, ki sploh ni posebej dolg, so "pravice" ob prekinitvi enake kot pri zakonski skupnosti.

L.p., Kloko

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Zunajzakonska skupnost = poroka in
zunajzakonska skupnost != živeti z nekom.

Mislim da si v zunajzakonski skupnosti uradno po letu skupnega življenja na istem naslovu (oba prijavljena tam) in do težav lahko pride pri delitvi premoženja, obiskih otrok...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ja ni tako enostavno. Načeloma gre vse kar je bilo ustvarjeno z delom v času skupnosti na pol. Tako da lahko pride do kar nekaj komplikacij.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kakšni problemi? Ko je treba komu kaj dati je vedno problem
smile-1.gif
Kriv pa si je itak folk sam ker prej ne razmišlja in se ne zaščiti. Čist pošteno povedano, če punci kaj pripada se ji to izplača če pa ji ne pripada pa itak ni debate...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kakšni problemi? Ko je treba komu kaj dati je vedno problem
smile-1.gif
Kriv pa si je itak folk sam ker prej ne razmišlja in se ne zaščiti. Čist pošteno povedano, če punci kaj pripada se ji to izplača če pa ji ne pripada pa itak ni debate...

Ja s tujim tičem je lahko po koprivah tolčt
bonk.gif

Iskreno upam da ne boš nikoli imel takih problemov, ker pri nas, če se še tako dobro zaščitiš in si na vse pripravljen naš pravni sistem omogoča še veliko veliko recimo temu nagajanja drugemu...
uf-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Prijatl, bodi prepričan, meni se to ne more zgodit da bi me ena baba začela obirat. Greva osnovna dejstva, če bo dala zraven za nepremičnino je itak 1/2 njena in tukaj ni kaj, to bo tudi pošteno vpisano v ZK. Če ni dala zraven dinarja pač nabo vpisana. Bodi pa prepričan da tudi jaz ne bom vpisan na tej nepremičnini kot lastnik. Torej kaj naj deliva ko greva narazen če pa ni nič od nobenega?
smile-1.gif
Če pa bo imela otroka z mano pa grem narazen pa itak nimaš kaj, se spodobi da kupiš stanovanje ali hišo.. Kar se tiče ostalih zadev, od avtomobilov do drugih premičnin pa je itak vse na leasing. Boš mela? Ni problema, plačuj dalje. Ne? Nebi plačevala? Ni problema, saj bom jaz tako kot do sedaj. Skratka drži dejstvo, ljubezen je slepa ampak zopet ne za vsakogar. Eno je da ti imaš nekoga rad, ga ljubiš, drugo pa so gola dejstva in statistika ki ne govori ljubezni v prid. Povsem realno je da boš lepega dne končal zvezo in še večja možnost je da jo boš na grd način in zato se moraš prej zaščitit.