Odvisno od UE ki opravi prijavo. Izven LJ kar posiljajo obvestila
Koper.
Odvisno od UE ki opravi prijavo. Izven LJ kar posiljajo obvestila
Ja saj to je edini problem poleg izvrsbJe pa zanimivo (smešno) tudi to, da če se ti jih preveč lažnivo prijavi (ali bivši najemniki ne odjavijo), potem glede na velikost objekta lahko zmanjka prostora za legitimnega človeka s pravico do prijave. Tam pa potem lahko zavrnejo prijavo in ne moreš nič narediti v kratkem času![]()
A imaš z njim sklenjeno najemno pogodbo, ki je obenem overjena pri notarju oz. izvršljiva? Sprašujem, ker imajo pri znancih podoben problem z Albanci in so zajebali, ker pogodbe niso sestavili v obliki notarsko izvršljivega zapisa, zdaj pa so že dve leti podobno resne težave kot pri tebi, dodatno še z uničevanjem stanovanja.Živjo,
no, moja zgodba še kar ni končana, tale moj najemnik se je vmes sicer javil in obljubil, da bo v tednu dni izpraznil stanovanje, vendar po tem tednu se je zopet zgodil molk, ki traja že 14 dni. S povratnico sem mu poslal pismo, da nezakonito zaseda mojo posest in mi dela škodo, ter da se mora izseliti v roku enega tedna. Ker se ni odzval, dam sedaj zadevo na sodišče. Odločil sem se za pravno pot, čeprav mi je mnogo prijateljev svetovalo kaj drugega.. Vem, da me ima za norca, da ni bogi (ker stanovanja dejansko ne potrebuje, saj ne živi v njem), ampak nočem se spustit na isti nivo in mu stvari kar zmetat ven..
Podreti, da ni več možno oddajati.Ukinit oddajanje in višek nepremičnin močno obdavčitrešeno čez noč
To sem bil jaz in narobe si razumel. Link:
Vaše opozorilo samo po sebi ne more preprečiti prijave na naslovu, če so za prijavo izpolnjeni pogoji, ki jih določa Zakon o prijavi prebivališča. Opozorilo je za uradno osebo indic, da je lahko prijava lažna, zato se v posebnem postopku po uradni dolžnosti preverja njena resničnost.eUprava - Opozorilo lastnika oz. solastnika glede prijave na naslovu
Lastnik ali solastnik nepremičnine lahko obvesti upravno enoto, da ne soglaša s prijavo prebivališča na naslovu nepremičnine katere lastnik oz. solastnik je.e-uprava.gov.si
Tako da, za bruhat. Namesto, da bi, če imaš to vključeno, preverjali pred prijavo, ti pošljejo obvestilo po prijavi, potem pa ostaneš praktično brez pravic.
Ta na Jesenicah je očitno to imel vključeno in so ga pač post festum vsaj obvestili. Če nič drugega je vsaj izvedel, da se je nekdo tam prijavil. Velika večina jih bo izvedela šele, ko se bo kaj zakompliciralo.
Ne predlaga, to bi moral vsak narediti. Oz. kot je nekdo napisal. To bi moralo biti samodejno vključeno.Torej se "predlaga", da se tole izpolne kar tako, just in case?![]()
Saj to je "vklopljeno" ker potrebujes pisno soglasje vseh solastnikov bivalne enote. Ne rabis pa fizicno na UE zraven it. Pac je prislo do ponaredka, tud denar ponarejajo pa zaenkrat se nihce ni predlagal prehoda na blagovno menjavo. Edini problem v celi zgodbi je to, da bi odjavo morali v enem dnevu uredit.In to je še ena neumnost slovenske birokracije - namesto po defaultu “vklopljeno”, da prijava izključno ob prisotnosti lastnika / solastnikov in le ob pisnem soglasju vseh solastnikov (kar se danes lepo da “online”) prijava brez pristnosti.
Podobno kot je po “defaultu” avtomatično pri obračunu plače upoštevana posebna olajšava- na koncu leta pa jok in stok, ko nekdo oddela nadure in mu vse država požere, ker preseže prag za posebno olajšavo.
Saj to je "vklopljeno" ker potrebujes pisno soglasje vseh solastnikov bivalne enote. Ne rabis pa fizicno na UE zraven it. Pac je prislo do ponaredka, tud denar ponarejajo pa zaenkrat se nihce ni predlagal prehoda na blagovno menjavo. Edini problem v celi zgodbi je to, da bi odjavo morali v enem dnevu uredit.
Saj to je "vklopljeno" ker potrebujes pisno soglasje vseh solastnikov bivalne enote. Ne rabis pa fizicno na UE zraven it. Pac je prislo do ponaredka, tud denar ponarejajo pa zaenkrat se nihce ni predlagal prehoda na blagovno menjavo. Edini problem v celi zgodbi je to, da bi odjavo morali v enem dnevu uredit.
Žal ne, to vem, da bi že rešilo težavo..A imaš z njim sklenjeno najemno pogodbo, ki je obenem overjena pri notarju oz. izvršljiva? Sprašujem, ker imajo pri znancih podoben problem z Albanci in so zajebali, ker pogodbe niso sestavili v obliki notarsko izvršljivega zapisa, zdaj pa so že dve leti podobno resne težave kot pri tebi, dodatno še z uničevanjem stanovanja.
Seveda, to bi ze UE morala naznaniti ko so ugotovili da gre za ponaredek.Poleg tega bi ga policija morala kazensko preganjati?
Če nisi lastnik nepremičnine, na ''njenem'' naslovu ne moreš biti prijavljen - v enem kosu - več kot n-let.
Sledi avtomatska odjava iz naslova.
Da vidimo Valjevca in njegove![]()