In 1939, she became an American citizen and renounced her German citizenship.
Albancem v Kranju se ze noge tresejo od kar ima jabe TesloJa jst ko zdaj gledam vse te Swastikwagne po Sloveniji, vidim samo še same nacije voziti naokoli![]()
A sem kdaj trdil, da je bila nazi?Marlene Dietrich je prebegnila k zaveznikom cepci, ni bila tudi pod razno naci kot je Musk
![]()
Marlene Dietrich - Wikipedia
en.wikipedia.org
The words were written in 1915 as a poem of three verses by Hans Leip (1893–1983), a school teacher from Hamburg who had been conscripted into the Imperial German Army.
Dietrich: Now, here is a song that is very close to my heart. I sang it during the war. I sang it for three long years, all through Africa, Sicily, Italy, to Alaska, Greenland, Iceland, to England, through France, through Belgium ... [long pause] ... to Germany, and to Czechoslovakia. The soldiers loved it, 'Lili Marlene'.
Morda zato, ker je bila nekoč uradno precej nezaželena pesem? (Sem pa, smešno, pred 25imi leti na netu na spletni strani o LM prebral, da je bila pesem nekemu maršalu Titu strašno všeč...)Ta pesem mi je od malega vsec... Nekaj je verjetno pripomoglo tudi to, da je bila mami vedno zivcna in je zapirala vrata, ko mi jo je ocetov prijatelj zaigral na citre, ker... No, ker mi je bila vsec in ker je rad provociral...
Hm, ja ja sej bom vprašal računovodstvo, ampak vedno bolj res tuhtam če bi morda vzel novo Y. Če se prav spomnim lahko mojo prodam po 2 letih (kupljena na firmo), to bo zdaj čez 2 tedna.
Morda zato, ker je bila nekoč uradno precej nezaželena pesem?