Teslo v Tesli Y

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Jabe

Glej kaj se zgodi ce je zenska lastnica Tesle.
;)
Mal racunaj doseg ob taki porabi.

Se zmeraj dovolj za čez dan pridet. Bi mogla pa plačevati "gorivo". Za vsak kwh nad proizvodnjo SE 0.1072€ (to z vsemi davki in prispevki). Cca 3€/100km. Zdaj pa koliko bi to bilo porabe pri ICE s tako vožnjo. Pa se sam poracunaj koliko me pride na 100km. Ze sedaj ko imam 6l/100km za drajsanje po mestu, je več.

Point: ce bi takole vozila, bi se mi se toliko bolje poznalo na denarnici v primerjavi z ICE. Se vedno ima vsaka tesla dovolj dometa da pridem cez dan.
Ker pa ne vozim tako, pa najbrz kaj dosti dodatno ne bom placevala, razlika do ICE je pa manjsa in tako sedim in cakam da tesla niza cene svojih avtomobilov ali pa da kitajci pridejo, da se mi koncno splaca.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ja nč jaz grem zdej na kavico z mojo teslo, najprej na lj obvoznico, dons je kriticno k je nedelja pa nimam kamionov za slip streamat… pol pa polnit, kavica, polnit, kavica, polnit, kavica,… Če bo kdo vidu črnga Y na polnilnicah po LJ, in enga tipa k se trese zarad hiperkofeinizacije mi kr pomahite! :cheer:

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Se zmeraj dovolj za čez dan pridet. Bi mogla pa plačevati "gorivo". Za vsak kwh nad proizvodnjo SE 0.1072€ (to z vsemi davki in prispevki). Cca 3€/100km. Zdaj pa koliko bi to bilo porabe pri ICE s tako vožnjo. Pa se sam poracunaj koliko me pride na 100km. Ze sedaj ko imam 6l/100km za drajsanje po mestu, je več.

Point: ce bi takole vozila, bi se mi se toliko bolje poznalo na denarnici v primerjavi z ICE. Se vedno ima vsaka tesla dovolj dometa da pridem cez dan.
Ker pa ne vozim tako, pa najbrz kaj dosti dodatno ne bom placevala, razlika do ICE je pa manjsa in tako sedim in cakam da tesla niza cene svojih avtomobilov ali pa da kitajci pridejo, da se mi koncno splaca.
A SE je pa božiček prinesel, da je potem gratis elektrika:sprasujemse:

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
ceni sem mislil za pobiranje smetane , za beta testerje, ki rabijo nkvo 3jko kot klosar vino. nekaj takega kot je Jabe operirala s stevilkami.
valjda bodo potem nižali cene.

da bo avto cenen pa je jasno.
Tesle zdaleč niso več cenene.
Njihov pristop je drugačen, kako isto funkcionalnost zagotovit z manj.
Npr. avtomatski brisalci ipd, odpade ročka za brisalce, za backup se sicer pojavi nastavitev za slednje na displayu, tako, da še vedno lahko vklopiš ročno nastavitev. Gumba start/stop ni, zakaj bi bil, se vsedeš v avto, pritisneš zavoro, daš v drive, odpelješ. Enako obratno, se pripelješ, pritisneš zavoro, pritisneš P, oddideš iz avta. Vse to avtomatsko. Odklep in zaklep tudi avtomatski, samo Tesla aplikacijo na telefon daš, preko BT sledi a se približuješ ali oddaljuješ od avta.
In takih reči je pri Tesli precej in še več jih bo na tak način letelo v digitalizacijo.
Kosovnica delov v avtu tretjino od primerljivega izpuharja. Še baterije, da se pocenijo, kar se v naslednjem desetletju bodo, pa izpuhar postane ekonomska zgodovina.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Kaj sem jaz prav to preblal? Ukinilo bodo smerne ročke? Kako boš pa žmigavce dajal? Pa ne mi rečt da boš za vsak obisk Hoferja ruto tipkal in bo avto sam dajal smernike. Senzor za dež je tudi super, dokler dela, ko ne tako kot želiš, ga voznik vedno sam korigira. In to med vožnjo ne more tipkat po ekranu.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
To z ukinitvijo ročk je spet ena bedarija
in mislim da se tudi pri tesli ne bo obdrzala, kar poskusi zadet žmigavc za izvoz iz krožišča ko imaš roke prepletene. Senzor za dež je na moji tesli najslabsi kar sem jih do zdaj imel v avtu, ni katastrofa, deluje pa povprecno, ce ne celo podpovprecno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Ja nč jaz grem zdej na kavico z mojo teslo, najprej na lj obvoznico, dons je kriticno k je nedelja pa nimam kamionov za slip streamat… pol pa polnit, kavica, polnit, kavica, polnit, kavica,… Če bo kdo vidu črnga Y na polnilnicah po LJ, in enga tipa k se trese zarad hiperkofeinizacije mi kr pomahite! :cheer:
Se dobromda poznam tvoje registrsko. Tako da, se to npostavim za vodica ba lj obvozbici

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
Senzor za dež je na moji tesli najslabsi kar sem jih do zdaj imel v avtu, ni katastrofa, deluje pa povprecno, ce ne celo podpovprecno.
Na Teslah ni senzorja za dež.
Če umetna inteligenca skozi svoje kamere na vetrobranskem steklu dobro vidi, potem pač ne briše. Če ne vidi, začne brisat.
Tako pač Tesla dela, če lahko nekatero funkcijo opravlja drug senzor, potem to leti ven. Senzor za dež, ultrazvočni senzorji, radar, vse to je letelo ven in se uporablja kamera.
Pri prenovljenem TM3 celo gruntajo pometat ven zunaniji temperaturni senzor in ga nadomestit s softverjem v GPS sprejemniku, glede na prihode signalov različnih satelitov v GPS, mozgajo določit temperaturo zraka pri tleh.
Enkrat ko bo FSD dovolj dober, pa leti ven volan, stopalke za gas in zavore. No, to je ideja že za Apple iCar, ki se razvija že desetletje, samo jebat ga, ta nivo avtonomije, pač ni enostaven za doseči, zato Apple iCar še ni zunaj. Apple iCar ideja je, se vsedeš v avto, rečeš Siri odpelji me v službo in to je to. Še višji nivo Tesla-izacije.
In ko bo zunaj, bo Tesla Android, Apple pa, iCAR SE za 59 k EUR, iCar za 99 k EUR, iCar Pro 129 k EUR, iCar Pro Max 159 k EUR in iCar Ultra 299 k EUR. :)

• Všeč mi je

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Precej se bos vozil, oziroma vidim da si ravno s kofeta. Kateri zaporedoma ze danes?

Priponke

• Screenshot_2023-04-16-11-15-19-105-edit_com.teslamotors.tesla.jpg
    Screenshot_2023-04-16-11-15-19-105-edit_com.teslamotors.tesla.jpg
    157,9 KB · Ogledi: 127
  • Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
larry, to kar si napisal vse drži.. in ja gre za pocenitev... in ravno to naredi ceneno. pravi proizvajalci se tega ne bodo šli . včasih moraš imeti stvari podvojene z vidika varnosti, udobja itd.

pa da nebo pomote, s cenenimi stvarmi ni nic narobe, samo ne mi jih prodajat za zlato in pisati da ni ceneno.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Kaj sem jaz prav to preblal? Ukinilo bodo smerne ročke? Kako boš pa žmigavce dajal? Pa ne mi rečt da boš za vsak obisk Hoferja ruto tipkal in bo avto sam dajal smernike. Senzor za dež je tudi super, dokler dela, ko ne tako kot želiš, ga voznik vedno sam korigira. In to med vožnjo ne more tipkat po ekranu.
Imaš na volanu (levo):
1b9fb856-e7cc-4a97-a77a-c27261934a3d-Tesla_Model_S_yoke_wheel.jpg

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
To z ukinitvijo ročk je spet ena bedarija
in mislim da se tudi pri tesli ne bo obdrzala, kar poskusi zadet žmigavc za izvoz iz krožišča ko imaš roke prepletene. Senzor za dež je na moji tesli najslabsi kar sem jih do zdaj imel v avtu, ni katastrofa, deluje pa povprecno, ce ne celo podpovprecno.
A lahko brisalce med delovanjem prilagajas govorno? Kako na lep sončen dan opereš šipo?

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
A lahko brisalce med delovanjem prilagajas govorno? Kako na lep sončen dan opereš šipo?
Da. Brisalce se da štelat tudi z voice komando.

Kako opereš? Tako, da opereš. Za pranje pa ima trenutno še gumb na levi ročici. :)
Če ga pritisneš na kratko, brisalci enkrat zamahnejo, če ga zadržiš za sekundo, je pa program pranja stekla.
Kako je Model S brez ročic, pa ne vem. Glede na sliko je gumb na volanu za šipe pucat. Domnevam, da dela enako kot gumb na ročici - na kratko, en zamah, ena sekunda pa pranje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
:valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:
larry, to kar si napisal vse drži.. in ja gre za pocenitev... in ravno to naredi ceneno. pravi proizvajalci se tega ne bodo šli . včasih moraš imeti stvari podvojene z vidika varnosti, udobja itd.

pa da nebo pomote, s cenenimi stvarmi ni nic narobe, samo ne mi jih prodajat za zlato in pisati da ni ceneno.
A to s pravimi proizvajalci misliš na Mercedes? Poglej si sklop tipk na sredinski konzoli, ki se PREMIKAJO ob dotiku.:valjamse:
Zgoraj je tema o A6ki, da je novejši model slabši od stare generacije. Poglej si plastiko v nekaterih VW. Recimo ID3, T-Roc pred prenovo, itd. Za se zjokat.

Tukaj je žal Tesla pokazala (s svojo nekvaliteto na začetku), da kupci požremo vse, samo da je zadeva in, pa da je tam en 30 inčni ipad nabit. Vse ostalo nima veze. In so se tudi tradicionalni proizvajalci naučili, da je važen blink, blink, spodaj je pa lahko drek. Verjetno zato Mercedes v svoje avte tlači parfum, da tisti smrad od poceni plastike zamaskira.:evil:
Žal je to sedaj začrtana pot. Včasih si s premijskim avtom dobil zraven sestavne dele, za katere si vedel, da bo avto še vedno delal, ko bo ljudski voz že 3x na odpadu. Sedaj tega žal ni več.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465