Terenec do 5k

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Še RoMeX polajka....ker je to ML v preobleki pa gasa :D

Motor in menjalnik sta ok.. Pa pelje se tud verjetno ne slabo.. Sam ko ga vidš te pa srat prime ... :D Ta ssangyong je isti k če bi se poscal v hlače... Vsi vidjo, da ti je nerodno ampak sam ti pa veš u kakem dreku si... :D

Sm pa videl pred parimi tedni trola kateri ima in rihta kyrona.. Krono na košari v zadnjem diferencialu je kar zašvasal na košaro.. :D Ker se vijaki menda lomijo... :D no ja, če se rezervni deli ne dobijo... se naredi po magajversko :D

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ja sej, potreben je kompromis nekje. Lahko recimo kupi japonski "kai" terenec, ki je zmogljiv za na teren, samo se boš od lj-kp peljal za tanajbolj počasnim šleparjem pa še to boš oglušel, ven iz avta padel kot bi se prevažal v sodu in če si večji od 1.7m dobil še instant išias. S tem da več kot gajbe pira na vikend ne boš zapeljal, pri prikolici pa tudi obstaja logična masna omejitev.

Od terencev s šasijo so v rangu do 5k samo problematični. Sicer kakšna Vitara je še ok, samo so šasije večinoma pregnite, pa francoski dizli niso ravno bogvekaj. Nissan, LR, .. karkoli pač je v tem rangu je samo vreče brez dna.

Od softičev ki so še narejeni za na teren je nissan x-trail, angleški freelander in potem korejska naveza tucson/sportage. Nissan s probematičnimni dizli, bencinarjev ni, angleži z problematičnimi bencinci, dizlov ni ... korejci so tu najboljša opcija.

RAV4 je ok prva generacija ampak ti so že v rangu oldtimerjev (redki in težko dobit ok primerek), druga generacija ima zanič pogon. Honda za ceno kot se gleda s to generacijo podobno.
Nissan x trail je edini suv, od sicer pickupov, ki je veckrat vozil gajbe na koco na zelenici. Po smuciscu iz ljubelja cez une kamne. Ce rabis za klan glej da i awd ampak 4x4, priklopljiv pogon. Pozabili ste na hyundai terracan, ki se kosa z lc in kio sorento 2002 do 2006

• Všeč mi je
Reactions: Drifter

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.656
113
Eno ledvico sem že prodal....druga je na poti :p

Bo pa dober traktor...ko bo spedenana

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
Jaz sem imel podoben izziv in budget. Kupil sem LandCruiserja 2001 (starejši model, ampak že D4D motor). Avto res lepo pleza offroad, tudi po AC se pelje lepše kot kakšna stara vitara (tudi zaradi tempomata itd.). Največji problem je, ker jih ne prodaja prav dosti...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Za 5k EUR LC pač ne dobiš, vsaj ne takega ki je delujoč, sploh pa ne D4D. Cene za spodobne primerke so 10k dalje, ajde za toyota loverje so tudi tiste z 500k km nove in dobiš kakšnega tisokača ali dva manj ampak prav veliko ne.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
202
109
43
Hja, moja me je stala natančno 5 jurjev. 1 mesec nazaj. D4D, zelo lepo ohranjen, sploh notr je kot nov. Od 1. lastnika v SLO, ki si jo je 15 let nazaj pripeljal iz DE.
599E17FA-5400-43A3-BCC3-D58D9E0185EC.jpeg

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Tole se ti je pa usralo! Kakšna pa je v šasiji?

Drugač mam pa enega Terracana za prodat. Brez gnilobe, kar je huda redkost pri terencih do 5k eur. Kar sem gledal, je skoraj šel prst skozi šasijo.

Če kdo ve za kak pickup tam okoli 10k eur, naj mi prosim javi. Pa ne Navare. ;)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.660
6.703
113
pri taščici
Sorento je problem kje? Gniloba?
Za gradbene podvige na krasu se mi zdi sorento s svojimi tovornjaskimi gumami res bolj primeren kot cayene, ml in podobne AC krizarke.
Ko si ze omenjal passata 3bg.
Vzames sharana 4x4.
Je pa res da neke oddaljenosti od tal ni.
Kaj pa ce kak vecji kamen na cesti brcnes na rob ceste?
Namesto cayena pa raje tuarega. Tiguana pa ne dobis za ta denar najbrž.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
glej kam je prišel tip z 2wd tucsonom...tako da tele fame o 4wd LCjih so za filme. :evil:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Če maš dobr gume marsikam prideš...ni to nek bavbav za to kar, si predstavljam, rabi odpiralec teme.