Teleray težava

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Kupil sem N85. Že pri prvi uporabi sem opaizl da sem ter tja izgubi signal, ali sem celo kdaj nedosegljiv. Nesem zadevo na Teleray kjer mi zavrnejo popravilo pod garancijo in sicer ker naj bi zvil matično ploščo !? WTF! Ker sem hotel razlago kako do tega pride, so samo odgovorili da oni pač ne vedo kako sem jaz uporabljal telefon od časa nakupa pa do obiska na servisu. Naj poudarim da telefon nima ene same samcate praskice, tudi da bi ga zvijal ni mogoče ker bi verjetno ohišje počilo oz. bi se vsaj na zunaj pokazalo kakšni znaki poškodbe. Skratka ni mi jasno kako se lahko zvije matična plošča, oni pa tudi ne in se na vse pretege branijo popravila pod garancijo.

No vglavnem Teleray ima gluha ušesa, poizkusila je posredovati tudi prodajalna kjer sem telefon kupil vendar brez uspeha.

Zadevo sem predal tržnemu inšpektoratu, po njegovem odgovoru bomo videli kako in kaj.

Sedaj pa me zanima ali je kdo že imel kakšne podobne izkušnje z Telerayem?

lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kaj pa, da bi ga vrnu, kjer si kupu, pa da ti drug kos dajo? Je ze prevec casa mim?

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Sem po prvem obisku na Telerayu storil tudi to. A prodajalna je aparat ponovno predala serisu - ki je zopet edini Teleray, tam pa so seveda ugotovili da je paparat že bil pri njih in da spodbijajo popravilo. Prodajalna je nato še kontaktirala Simobilovo pravno službo vendar se bojda nočajo mešati z tem, so pa navedli da imajo kar nekaj pritožb s Telerayom

lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Samo mal, ti si fon kupil na simobilu? Podaljsanje aneksa? Pa si nesu nazaj na simobil, da je zadev drek in da naj ti novega dajo?

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Seveda sem to naredil, vendar Teleray trdi da sem jaz poškodoval-skrivil matično ploščo in da nisem upravičen do zamenjave oz. popravila aparata!

lp

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Samo mal, ti si fon kupil na simobilu? Podaljsanje aneksa? Pa si nesu nazaj na simobil, da je zadev drek in da naj ti novega dajo?

Ko bi bilo tako enostavno. Simobil ni pristojen, da ugotavlja napako.

lp

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Žal je res tako. Operater prav tako pošlje mobilni aparat naprej na pooblaščeni servis (v tem primeru zopet Teleray) in za uporabnika ni nič drugače, saj le servis lahko potrdi napake ... Se mi pa zdi, da je zadnje čase vedno več popravil na Telerayu zavrnjenih z razlogom stika aparata z vodo. Khm, da se ni distributerju (zopet Teleray?) v skladišču vlaga nabrala?

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Bolj toplo ozračje je pa serviserji švicajo
smile-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
glede na vse kar berem moram pa za Teleray napisat eno pohvalo.

V sredo poslal telefon po pošti na servis....priložil garancijski list ter dopis z obrazložitvijo napake
v soboto isti teden me je že čakal telefon na pošti .....odpravljena napaka.

POHVALNO!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Upam da res, ker sem iz SE prešaltal na Nokio! Upam da se nebomo kregali kot smo se na Svemi za updatanje telefona ker je zmrzoval...

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
saj sem tudi sam že nesel kakšen telefon tja in so ga popravili. Problem pa imam z to N85. Telefon naj bi imel zvito osnovno ploščo, pa niti približno ne vedo kako do tega pride. Sem jim rekel da grem kupit nov telefon, ga zvijam, mečem potleh, in če zvijem notranjo ploščo brez znakov zunanjih poškodb popokam oba telefona in bom lepo tiho. V nasprotnem primeru mi pa vrnejo denar za oba. Seveda so besede naletele na gluha ušesa.

lp

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Sem se že obrnil na tržno inšpekcijo in čakam odgovor. Sem tudi že v kontaktu z sodnim izvedencem eletrotehnične in telekomunikacijske stroke da posreduje če bo potrebno. Seveda bom jaz tisti ki bo nosil stroške postopka, in če bo dokazano da za poškodbo nisem kriv jaz bodo stroški bremenili omenjeno podjetnje. Tu bo navedena vsaka znamkca, kuverta, potni stroški,.............

lp

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ze, samo a tista fora, da se isti ali drug dan vrnes telefon, jim razlozis, da zadeva ne deluje, tako kot bi morala in ti ga zamenjajo z drugim, ne deluje?

Cudno, ker ponavadi se karkoli sem tehnicnega kupil, ce ni delalo, sem vedno v roku 2-3h dni vrnil in so mi zadevo BP zamenjali. Kako je s tem pri operaterjih pa ne vem?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Si že kaj rešil?

Tale Teleray mi je postal zelo sumljiv.

Morda že meji na poslovno goljufijo?

(nokijam se matične plošče zvijajo, prihajajo v stik z vodo, ki je nikjer ni(npr. v žepu) itd.)

Kako je pa kaj z Eriksoni?