Teleobjektiv

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
mah problem je v tem, da sem jest smotan glede šuma. ga vidim povsod! sploh se ga opazi če je objekt na soncu, je pa določen del tega objekta v senci...in potem ima tista senca dosti več šuma pri iso 1600 kakor pa pri iso 100. in ta šum mene nervira, ker čimbolj objekt izrezujem (da rata večji na fotografiji), tem bolj mi gre tisti šum na jetra...

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
jaz sem se zdaj v bistvu odločo, da bom kupil rajši nov objektiv. ker sem v bistvu še začetnik se mi zdi nesmiselno, da bi si kupoval nek drag objektiv. in zdaj gledam 2 objektiva, ki sta zelo ugodna (vem da kvaliteta ni na zelo visokem nivoju ampak za mene je dovolj). zdaj pa me zanima katerega od teh dveh bi bolj priporočali

Tamron

Sigma

No gledal pa sem še tega Nikkor-a

Nazadnje urejeno:

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
tudi sam se bi rajši vzel sigmo in jo tudi bom. ker še morem nabavit polarizacijski filter sem se odločo za tisto sigmo do katere sem dal link. sej bi kupil kaj boljšega ampak to je potem tudi dražje in tukaj nastane problem
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Veš kako pravijo glede kupovanja objektivov... Kupi malo dražjega kot si ga lahko privoščiš.
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
sej v bistvu se še nisem čisto dokončno odločo. morem si še malo skalkulirat kak mi bo denarno šlo skozi
smile-1.gif
. vprašo pa še bi za en nasvet. mogoče veš če je ta polarizacijski filter ok?

Sem ga ravnokar dobil po pošti
cheer.gif

Vreme je trenutno neprimerno za kakšen test, bom pa ga ob prvi priliki.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
avtomatsko ostrenje na tej sigmi v kombinaciji z d40x bo delalo normalno? ker enkrat sem nekje zasledil, da ker fotoaparat nima motorčka vgrajenega v ohišje, na nekaterih objektivih ne dela avtomatsko ostrenje

Nazadnje urejeno:

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Samo pri tem objektivu ni notranjega ostrenja.
Pomeni, da bo boš vseskozi moral sproti nastavljati polarizacijski fiter.
Če lahko, potem stisni še tistih 100€ in vzemi TEGA. Pa še boljši F ima in večji razpon zooma.

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
a kdo pozna kakšno štacuno preko luže ki bi bila pripravljena kakšno sigmo ship-at v slovenijo in ob tem napisat kakšno darilno vrednost al pa kej takega?

pi*da tam imajo en objektiv (fiksna F2.8) za 1000 USD, pri nas pa je 1000€ ....razlika očitna a ne?

Pozabi na darilno vrednost. Naša carina ti bo paket odprla v vsakem primeru in če se jim bo cena zdela sumljiva, bodo sami preverili dejansko vrednost artikla in ga temu primerno ocarinili. Ti triki že kar nekaj časa ne delujejo več.