Telemach!!!

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.240
1.501
113
Heh, jaz sem pa A1 zamenjal z Telemachom. A1 leti ja, razen zvečer, ko se celica zapolni, potem je pa 5 MB/s. Kot si rekel odvisno od lokacije.

Realno pa 5G niti ne rabiš, če je 4G kolikor toliko ok.

janez123

Pripravnik
15. sep 2020
49
2
8
Pol pa je to žalost.
Preveri kako so kaj drugi operaterji A1, Hot.
Ali pa kaj od Telekoma.

Ali pa da se kakšna fix storitev naredi, ker Mobilni internet je vedno bolj v božjih rokah ko se zabaše celica.

No jaz sem jih zamenjal z A1 ker na moji lokaciji imajo porazne hitrosti na 4g, 5 g pa sploh ni.
A1 pa leti 650Mbit na isti lokaciji.
Mi je včeraj poslal sliko modema - neko kitajsko sranje z alixpressa za 20e, tako da bi bilo mogoče pametno probati z nečim boljšim. Če ne bo boljše se pa tudi nagibam k fix storitvi, edino no vem koliko jih nudi samo internet brez tv ali kaj podobnega..

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
Mi je včeraj poslal sliko modema - neko kitajsko sranje z alixpressa za 20e, tako da bi bilo mogoče pametno probati z nečim boljšim. Če ne bo boljše se pa tudi nagibam k fix storitvi, edino no vem koliko jih nudi samo internet brez tv ali kaj podobnega..
Preveri, če je slučajno nastavljen kak ponovni zagon modema vsak dan.

Če rabiš delovanje 24/7/365 brez minimalnih prekinitev, mogoče mobilni še ni zate. vzameš stacionarno in daš mobilno za rezervno povezavo. Če pa doma ne moreš preživeti 10 minutne prekinitve 1x na dan, je pa spet drugo ;)

janez123

Pripravnik
15. sep 2020
49
2
8
Preveri, če je slučajno nastavljen kak ponovni zagon modema vsak dan.

Če rabiš delovanje 24/7/365 brez minimalnih prekinitev, mogoče mobilni še ni zate. vzameš stacionarno in daš mobilno za rezervno povezavo. Če pa doma ne moreš preživeti 10 minutne prekinitve 1x na dan, je pa spet drugo ;)
Malo se mi dozdeva da je to ja, mamo plan danes preveriti.

Ni problem to 24/7 samo je taka ura ko ponavadi še kaj gledava po tvju in je zoprno. Tako da je če je to to - dnevni zagon modema se bo prestavilo na nekje ob 3eh 4ih ponoči pa bo :)

• Všeč mi je
Reactions: igi

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.441
422
83
Jebeni telemach očitno ukinja aplikacijo unifon (preko appa na pametnem telefonu kličeš s svoje fiksne številke, rabiš samo dostop do interneta), trenutno sicer deluje, ampak že od konca lanskega leta ni več na voljo za DL.

Ponuja še kateri od naših operaterjev tovrstno storitev? Leta nazaj vem da je še takratni mobitel omogočal nekaj podobnega, za mobilno številko. To je najbrž sedaj nadomestil vowifi, in kot vem so oni edini, ki ga ponujajo v sloveniji?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.469
109
63
40
Malo tu,malo tam :)
Mi na T-2 uporabljamo njihovo e-telefon storitev

Sem uporabljal tako na mobilnem telefonu oz kot nadomestek za stacionarni . Dela v tujini preko wifi

Imam ZOIPER APP na telefonu oz aplikacijo na računalniku

• Všeč mi je
Reactions: blazko

ales74

Fizikalc
3. nov 2012
475
38
28
okolica MB
zanima me nekaj glede hitrosti interneta pri Telemachu. V paketu EON LIGHT je po novem hitrost 200 Mbps za prenos in 50 Mbps za oddajo podatkov. Vendar te nove hitrosti niso navedene na spletni strani, kjer je še vedno navedena stara hitrost. Ali to pomeni, da je moja dejanska hitrost lahko nekoliko višja ali nižja od te? Kakšne so vaše izkušnje s to zadevo?
200/20 kabelska

200/50 optika

hitrosti za vse pakete so navedene v dokumentu "Priloga k naročniški pogodbi za fiksne storitve: Hitrosti dostopa do interneta (veljavno od 6. 5. 2024) "

pri nas preko TS optike dela 200/40

• Všeč mi je
Reactions: Sasek

andyy

Pripravnik
17. avg 2007
45
5
8
Kakšna posodobitev? Že nekaj let ni bilo posodobitev za kaon box. A misliš slučajno eon app?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Ker nisem več tako "na tekočem" glede akcij za naročnine pri Telemachu in ker konec meseca staršem poteče naročnina (do sedaj imeli EON Full za okoli 55 eur ter voyo gratis 2 leti), so mi sedaj na moj.telemach ponudili 2 letno vezano in prvih 6 mesecev 41,93 eur, ostale mesece 55.9 eur, kolikor razumem brez Voyo..

Lahko probam in zbarantam kako boljšo ponudbo (npr.: da še dodajo Voyo za čas nove vezave gratis)?
Ali Telemach ponuja kake popuste za upokojence?
Lahko kako postanemo "Novi naročniki" (1 leto polovična naročnina)?

Prosim za kakšne odgovore, če ima kdo kakšne izkušnje zadnjih par mesecev... ;)

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
izkušnje iz tega tedna. enako sem imel eon ful. potekla mi je vezava. poklical na klicni center glede dodatnega popusta. čez nekaj dni so me poklicali in mi ponudili 50% off za eno leto in 2 leti voyo brezplačno. v glavnem pokliči in zbarantaj. vse se da.

• Všeč mi je
Reactions: raners

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Samo še eno podvprašanje.. V tisti ulici je Telemach delal svojo optiko in vsaj par let nazaj nisi mogo imet drugega ISP kot Telemach na tej njihovi optiki..

Ve kdo, če se je glede tega kaj spremenilo? Telekom in A1 online preverba ne omogoča uporabe optike na fotrovem naslovu..

115256

Pripravnik
24. okt 2007
480
3
18
Saj ne prosjačiš, ampak zahtevaš. Pokličeš, poveš, da hočeš dober popust če ne greš drugam in ti hitro dajo nov aneks.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.216
1.363
113
A je kdo tu gor, ki dela na telemachu, ker to prosjačenje preko telefona mi res ne diši.

Lahko tudi posljes mail. Bojo posredovali naprej in te poklicali. Jaz sem tako poslal email (sicer dve leti nazaj), da sem zadovoljen, vendar pa je vezava potekla, jaz pa gledam fuzbal in mi manjka arena. Ampak ce dajo popust, ostanem. Dobil sem popust na fix storitve + vse mobi pakete.

Letos pa sem za hec kontaktiral telekom, ki mi je dal pa se bolj noro ponudbo, tako da sem mobitele in fiksne storitve preselil k njim.

yohnnyb89

Pripravnik
17. dec 2019
151
11
18
Lahko tudi posljes mail. Bojo posredovali naprej in te poklicali. Jaz sem tako poslal email (sicer dve leti nazaj), da sem zadovoljen, vendar pa je vezava potekla, jaz pa gledam fuzbal in mi manjka arena. Ampak ce dajo popust, ostanem. Dobil sem popust na fix storitve + vse mobi pakete.

Letos pa sem za hec kontaktiral telekom, ki mi je dal pa se bolj noro ponudbo, tako da sem mobitele in fiksne storitve preselil k njim.
Tole z Telekomom pa se mi zdi že skoraj nemogče da dajo DOBER popust ker so pač enostavno najdražji...sploh mobilne storitve. Kadar sem jaz spraševal je bilo pri ostalih ponudnikih vedno bolje glede popusta.