Tekma Italija - Srbija odpovedana

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja so ga zaprli dol skupaj s še 20-imi.
Naj bi bil 29 letni Ivan Bogdanov, zvani Coi, brezposleni diler in en glavnih vodij navijaške skupine.

več tukaj

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Kaj pa ima primitivec v glavi?
Tole je pa itak prototip klasičnega bedaka, ki nima vseh doma.

BTW: upam, da ne bere Alterja.

Se kar malo bojim, ko bo tekma pri nas..., če bodo pametni jih bodo že na meji nazaj poslali.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Uničevanje tuje lastnine, zažiganje albanske zastave, metanje bakel na igrišče, skakanje po ograji, kletvice, zmerjanje, grožnje s smrtjo igralcu lastne reprezentance...

Na videu ni nobenega napada, kletvic, grozenj, napadov, plezanja po ograji, kurjenja stvari, unicevanja tuje lastnine itd. je pa na slovenski sceni vec, kot pa tam, pa se ne spomnim da bi te videl kako obdojas obnasanje tvojih sodrzavljanov. Nazadnje je bilo pred kratkim na tekmi Olimpija : Maribor.

Kar se pa tega posnetka tice: ce kje najdes, poglej konec tekme v Toftirju. Poka kot za Novo leto, tukaj pa en opicnjak skace po ograji ... madona, v Mariboru pol Viol pleza po ograji, ki je dovolj ostra, da nekateri cepci ostanejo brez prstov, pa nihce ne zganja haloja zaradi tega - se nasprotno, ko sem to omenil par mesecev nazaj, sem dobil par cinicnih odgovorov o tem, zdaj je pa kar naenkrat neverjetno narobe, ce nekdo spleza na ograjo in povzroca skodo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo, da je spet kriv Ivan
smile-1.gif

--
Zakriti "Ivan" je zvečer pogumno rezal ograjo in metal bakle na igrišče, v jutranjih urah pa se je skušal izmuzniti s skrivanjem med prtljago enega izmed srbskih avtobusov
--
Rezalec mreže skrit v prtljažniku avtobusa

Po odpovedani tekmi je policija ostro prijela prviržence srbske reprezentance in je po ulicah ligurijskega mesta lovila in pregledovala vse avtomobile s tujimi registrskimi tablicami. Vse avtobuse so izraznili in jih pregledali s sledilnimi psi. Racije so obrodile sadove, saj so na zadnjem avtobusu, ob pol treh zjutraj, v prtljažnem prostoru izsledili "Ivana", ki se je med nemiri proslavil z rezanjem zaščitne mreže. Pri vodji huliganov, ki se je predstavil kot Ivan, so našli celo ročno bombo. Ob hkratnem vzklikanju in zmernjanju potnikov avtobusa so vidnega izgrednika karabinjeri odpeljali v zapor.
--

http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/italiji-zmaga-s-3-0-srbiji-pa-pet-tekem-brez-gledalcev/241464

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Nikakor. Na sliki je en tip, ki pocne neumnosti (in to take, kakrsne pri nas pocne po par deset ali sto ljudi na tekmo, in to vsako malce bolj prominentno tekmo, se ko igra kaksno CM Celje
bonk.gif
). Pri nas je dodaten bonus se to, da se potem v mestu se malce pokoljejo med sabo.

Pise, da je bilo navijacev Srbije 1800 in v tistih posnetkih jaz res ne vidim 1800 divjakov (ali pa recimo vsaj 100, da bi bila omembe vredna stevilka in bi bilo vsaj malo podobno nasim "navijacem"-huliganom, kakrsne lahko gledas vsakih par kol) zaradi katerih bi bilo potrebno tekmo odpovedati. Lepo bi tega cepca sklatili dol z ograje in popokali s stadiona v pripor, zraven se kaksnega razgreteza, ali pa kar celo sekcijo, ce ne gre drugace, pa bi bila stvar resena.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Naj Italijani povejo, da je imelo veliko izgrednikov v genovi tudi slovenske potne liste... gre za srbske nacionaliste iz ljubljane in kranja, ki se združujejo v delikventni nasilniški skupini orthodox boys

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Uničevanje tuje lastnine, zažiganje albanske zastave, metanje bakel na igrišče, skakanje po ograji, kletvice, zmerjanje, grožnje s smrtjo igralcu lastne reprezentance...

Na videu ni nobenega napada, kletvic, grozenj, napadov, plezanja po ograji, kurjenja stvari, unicevanja tuje lastnine itd. je pa na slovenski sceni vec, kot pa tam, pa se ne spomnim da bi te videl kako obdojas obnasanje tvojih sodrzavljanov. Nazadnje je bilo pred kratkim na tekmi Olimpija : Maribor.

Kar se pa tega posnetka tice: ce kje najdes, poglej konec tekme v Toftirju. Poka kot za Novo leto, tukaj pa en opicnjak skace po ograji ... madona, v Mariboru pol Viol pleza po ograji, ki je dovolj ostra, da nekateri cepci ostanejo brez prstov, pa nihce ne zganja haloja zaradi tega - se nasprotno, ko sem to omenil par mesecev nazaj, sem dobil par cinicnih odgovorov o tem, zdaj je pa kar naenkrat neverjetno narobe, ce nekdo spleza na ograjo in povzroca skodo.

Lahko kar končava. Na youtubu so posnetki kurjenja albanske zastave, plezanja po stekleni ograji, rezanja zaščitne mreže, poskusa sesutja steklene ograje. Ti si pa očitno slep. In ne preveč objektiven.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hm, ti imas tezave z branjem ali pa jaz s postavljanjem locil - morda bi moral postaviti podpicje namesto prve vejice (mislil sem, da bo iz preostanka povedi jasno, kaj sem napisal ... a ocitno ni). Torej se enkrat, tokrat s pojasnili, da bo bolj razumljivo:

"Na videu [povezavo nanj sem dal visje v tej temi] ni nobenega napada [domnevam, da si z napadom imel v mislih napad na vratarja - ce ga kje vidis, ga kar pokazi]; kletvic, grozenj, napadov, plezanja po ograji, kurjenja stvari, unicevanja tuje lastnine itd. je pa na slovenski sceni vec, kot pa tam, pa se ne spomnim da bi te videl kako obdojas [obsojas - moj zatipk] obnasanje tvojih sodrzavljanov. Nazadnje je bilo pred kratkim na tekmi Olimpija : Maribor [20+K EUR skode, potarganih cca. 300 stolov, itd., ce bi samo en afne guncal na ograji, bi si upravljalec obliznil obe roki, malo prej izgredi na tekmi s CM Celje, ob prejsnji priliki Lj : Mb en zaklan v Ljubljani, o tem kako so brihte lezle cez ograjo in si prisluzile invalidnino ne bi se enkrat, ...]."

A je zdaj kaj bolj razumljivo ?

Kaj si pa mislim o razgrajacih, sem pa napisal o temi o SP 2010 (ki se je nadaljevala se po prijateljski tekmi z Avstralijo). Pospraviti bi jih morali vse po vrsti, na tekmah nimajo kaj iskati.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Še vedno ne vem kaj imajo Viole in Dragonsi veze s srbskimi retardiranci s posnetka? Govorimo namreč o tekmi Italija-Srbija, ne Olimpija-Maribor. Naše neuravnovešene pičke smo že večkrat obdelali na forumu. Pri branju tvojih sporočil človek dobi občutek, da si Srb in ti gre na živce, če pišemo da so srbski navijači retardirani. Vsi zamaskirani in s srbskimi grbi potetovirani "navijači" so nestrpni, neprilagojeni debili, ki imajo Dobrico Æosiæa in Ratka Mladiæa za idola. Taki ljudje v današnjem svetu nimajo kaj početi, razen to kar že itak počnejo - kriminal in vojne.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
C/P s Facebooka:

" Branko Radišiæ - Ogorcen sam, uvredjen, stidim se sto sam Srbin. Ovo je dno dna. Nama Srbima neprijatelji nisu potrebni, sami sebe unistavamo ovakvim ispadima i ...ovakvim "ljudima". Niko nam nije kriv za sve sto nam se desava, imamo vlast koju zasluzujemo, navijace kakve zasluzujemo i nepostovanje u svetu kakvo zasluzujemo. Kada gledam ovako nesto dodje mi da spakujem kofere promenim veru, drzavljanstvo, da se sakrijem negde... "

Ga čisto razumem. Jaz bi se počutil enako.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
vse napisano že, ampak ne vem zakaj so srbi kaznovani, saj bi italijani morali poskrbet za varnost...se opravičujem, ampak sem komaj zdaj ugotovil da so v bistvu v italiji igrali :S

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne vem če je sploh kdo gledal prenos. Navijači Srbije so pač razgrajali, nič strašnega in nič še ne videnega. Enemu je uspelo prerezat zaščitno mrežo, pa še to le za vzorec, odtrgali so del ograje in skušali razbiti pleksi steklo. Po par udarcih so odnehali. To je bilo vse pred tekmo.

Ker je bil začetek prestavljen, so pred navijače prišli srbski igralci in jih prosili naj se umirijo, saj bodo drugače izgubili s 3:0. Ob tem je seveda takoj butasti novanar RAI opomnil, da trije dvignjeni prsti pomenijo četniški simbol in brihtno ugotovil, da podpihuje k še večjemu razgrajanju. [censored].

Navijači so so umirili in so le glasno navijali. Ob igranju srbske himne so italijani tako glasno žvižgali, da se sploh ni nič slišalo. V sedmi minuti je priletela bakla v 16 meterski prostor vratarja, daleč od njega in drugih igralce. Ker je bil takrat napad Srbov, je sodnik pustil izvesti napad do konca, nato pa prekinil srečanje, da se bakla umakne in razkadi.

Tukaj pa se je začela komedija. Tekma je bila prekinjena zaradi bakle in ne zaradi huliganov. Nato so na igrišče pridrveli predstavniki Italije in se začeli nekaj vneto pogovarjat z sodnikom, ki je nekaj jamral in odkimaval. Ob tem so italijanski navijači še privlekli Albansko zastavo, kar je itak podžgalo navijače. Po nekje 10 - 15 minutah je sodnik prekinil tekmo, pri čemer so srbski igralci jokali, italijanski pa so si ploskali in čestititali. Seveda komentatorja nista pozabila omenit, da so Srbi jezni zaradi Kosova, zasledil sem še besedi ultranacionalisti in četniki.

Kolikor sem gledal ta fiasko, sem dobil občutek, da so Italijani izkoristili trenutek prekinitve in izsilili dokončno odpoved tekme, saj vedno, da bodo s tem dobili pripisan rezultat 3:0. Torej:
- razgrajanje pred tekmo ni bilo ekstremno, vsi stoli so ostali celi - škoda je malo raztrgana mreža in razpoka na pleksi steklu
- italijanska policija ni naredila nič za izboljšanje razmer - samo stali so in opazovali ter zaprli vse vhode/izhode, kot neke živali v kletko
- Italijanski navijači so podn od podna z žvižganjem med himno in razvijanjem Albanske zastave
- tekma ni bila prekinjena zaradi izgredov, temveč zaradi odvržene bakle.
- komentatorja nacionalne TV RAI Uno si v nobenem primeru ne bi smela dovoliti komentirati političnih zadev (četniki, Albanija/Kosovo)

Vse skupaj je sicer sramota za šport in Srbijo, vendar izgredi niso bili tolikšni, da bi bilo potrebno tekmo prekiniti. Izgleda, da Italijeni ne znajo več drugače zmagati proti malo težjemu nasprotniku...

LP
Gargy

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Tudi Italijani bodo kaznovani, brez skrbi. Kakorkoli že - najebali bodo nogometaši in normalni Srbi, ki padejo v isti koš s tistimi kreteni.