tehnični pregledi

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
kako je že zdaj s tehničnimi, ko skoz nekaj spreminjajo. en avto je 2007, en pa 2003. s prvim letos nimam tehničnega, z drugim pač? lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
http://www.renault.si/financiranje-in-storitve/servisne-storitve/priprava-na-tehnicni-pregled/

Kdaj morate z vozilom opraviti tehnični pregled? Kaj pravi zakonodaja?

Datumi tehničnih pregledov vozila so odvisni od prve registracije vozila ali od datuma zadnjega pregleda.

Prvi tehnični pregled vozila je treba opraviti štiri leta po prvi registraciji, nato pa vsaki dve leti do osmega leta starosti (4+2+2; velja za vozila kupljena po 27.10.2006).
Za vozila kupljena pred 27.10.2006, je treba prvi tehnični pregled opraviti tri leta po prvi registraciji, nato pa vsaki dve leti.
Za vozila, za katera je bil tehnični pregled opravljen v sedmem letu starosti, se naslednji tehnični pregled opravi v devetem letu starosti vozila (3+2+2).

Tehnični pregledi motornih in priklopnih vozil, s katerimi se opravlja javni prevoz potnikov, avtobusov, motornih in priklopnih vozil, ki prevažajo nevarno blago, vozil, ki se uporabljajo za učenje vožnje v avtošolah in motonih vozil, opremljenih kot vozila s prednostjo oziroma vozila za spremstvo, razen motornih in priklopnih vozil v lasti prostovoljnih gasilskih društev, ki so po obliki in namenu karoserije gasilska vozila, se opravljajo vsakih šest mesecev.

https://e-uprava.gov.si/e-upra...;css.velikost=2

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Motorna in priklopna vozila opravijo prvi tehnični pregled štiri leta po prvi registraciji, nato pa vsaki dve leti do osmega leta starosti.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja, ampak po tem, kar je pripel Jest, nimam z nobenim tehničnega. oba avta sta bila v omenjenih letih tudi prvič registrirana. no, sicer bodo tam najboljše vedeli in pa pogled v prometno tudi ne bi škodil, ampak je za to treba naredit nekaj korakov :)
hvala

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
ja, ampak po tem, kar je pripel Jest, nimam z nobenim tehničnega. oba avta sta bila v omenjenih letih tudi prvič registrirana. no, sicer bodo tam najboljše vedeli in pa pogled v prometno tudi ne bi škodil, ampak je za to treba naredit nekaj korakov :)
hvala

Tisti, ki je kupljen in prvic registriran v letu 2007, ima naslednji TP v letu 2011, tisti kupljen 2003 pa je imel lani (2008) in ima spet naslednje leto (2010) ...

Najbolje pa res, da vprasas na salterju pri TP ali pogledas na prometno, kjer ponavadi zadaj pise "Naslednji TP: XX.XX.20XX" ...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Mislim da ti piše v prometnem dovoljenju kdaj je prvi.

To ne drži vedno. Meni so lansko leto (letnik avta je 2001)na tehničnem napisali v prometno, da je naslednji tehnični letos 2009 vendar so mi na stezi za tehničnega po pregledu dokumentov dejali da letos nimam tehničnega in sem šel brez pregleda naprej.
smile-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.095
589
113
Enkrat vmes so spremenili zakon, najprej je bil prvi pregled po 3. letih, potem po 4. Tako da nekateri so imeli preglede po 3,5,7,9...letih, drugi pa po 4,6,8... letih. Mislim, da je bila lahko celo pri istih letnikih razlika, ker se je zakon spremenil sredi leta.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kdaj se pa začne opravljanje tehničnega pregleda na vsako leto?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
To sem vedel, da so nekje vmes spremenili zakon. Vendar, ker so oni leta 2008 napisali v prometno naslednji tehnični pregled 2009 sem si dejal že mora tako bit, če tako piše ampak zgleda da tudi oni ne vedo točno čeprav se je zakon spremenil že kar nekaj let nazaj.
No hotel sem povedati, da nimaš vedno 100% tehničnega takrat, ko ti piše v prometni. Včasih se malo uštejejo tako kot so se pri meni.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
M1 - vozila za prevoz oseb z največ 8 sedeži poleg sedeža voznika (osebni avtomobili) (razen izjem)
Prvi TP se opravi 4 leta po prvi registraciji, naslednji pregled vsaki 2 leti do 8 leta starosti, nato vsako leto.

Vozila, ki so že opravila tehnični pregled pred zadnjo spremembo Zakona o varnosti cestnega prometa (s katero je bil podaljšan predpisani interval za prvi tehnični pregled), morajo naslednji tehnični pregled opraviti vsaki 2 leti po datumu zadnjega opravljenega tehničnega pregleda do osmega leta starosti, nato pa vsako leto. Če je bil zadnji tehnični pregled opravljen v sedmem letu starosti, se naslednji tehnični pregled opravi v devetem letu starosti vozila.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Hvala za info.

Sodeč po tvojem in Jestovem postu, bi moj "nov" avto spadal v segment pred 2006, torej 3+2+2 in nato vsako leto naprej? Znal bi namreč kupiti letnik 05/2005.