Mene pa zanima, ali ta forum šiba na strežniku v virtualcu (Linux?) in pri katerem ISP-u. Ker kot vidim je večina kode server-side in malo v browserjih, če pogledam source code.Pa dosti zunanjih povezav, kar ob obremenjenem internetu in večernih urah laufa počasno .
Verjetno tudi zato, ker vsi takrat nekaj videe šibajo, pa ne gre nikamor in odzivnost je bolj slaba, še posebej od septemberske nadgradnje tega foruma. Saj ne da bi kritiziral kaj preveč, ma koda tega XenForo ® se mi zdi precej zapacana in bi jo bilo dobro malo dat spucat IMHO, komu ki zna ...
Evo npr. samo ta 21.stran ima 6MB brez nekih glomaznih slik, kar je IMHO nekajkrat preveč. in je zoptimizirana za "IE=Edge" sodeč po source code. Kaj šele cel forum z vsemi sporočili. Gigabajti ... Ko pa se še uporabnikom dovoli lepljenje slik v HD in 32-bit in več rezoluciji brez potrebe (brez da je preview nekajkrat manjši) ali pa direkt linki na YT, da pol koda čaka na vse odzive YT strežnikov in podobnih namesto, da se prikaže avtomatsko samo kot link, pa je odzivnost strani v časih obremenitve omrežja slaba.
Mislim, da bi bilo treba tudi quoting uporabnikov omejiti (ala toliko in toliko znakov brez ponavljanja slik) zato, ker ni treba, da se podpira lenoba uporabnikov pri brisanju nerelevantnih delov postov pri quotanju.
Lahko da sem preveč tečen ali pa zadeva laufa pri nekomu doma na sestavljenem strežniku in domači najhitrejši možni optiki, pa se ob večjemu obisku strežnik in link malce seseda od workloada. No ja, do zadnje nadgradnje je še nekako šlo dovolj hitro, po zadnji nadgradnji pa je bolj zabremzalo ... Ni nujno, da je vse najnovejše tudi najboljše ... Jap, "šminka" se pozna na hitrosti ... ja vem, zadnja leta je bolj važen izgled (razvajena mladina) kot funkcionalnost ... mogoče pa jest postajam "grumpy old man" oz. vpliv EMŠO ...