kako pa spuščaš v talno to temperaturo? jaz imam sedaj v kleti na cagarjih 20 stopinj. če odprem pumpe bo to zakrožilo po bajti. se to potem slej ko prej ogreje in s tč kako odvajaš ven ali kako?
To sploh ni primerljivo ... prostor velik 1200m2 si predstavljam le kot skladiščni prostor, to pomeni tudi zelo visok prostor in predvsem neizoliran. Tudi obratovanje je glede na opis neustrezno, ker če imate v prostoru vroče, si jaz to predstavljam recimo 30 stopinj, v talni sistem pa je priporočljivo spuščati največ 5 stoinj nižjo temparaturo. Pri vas se verjetno spušča temperatura 15stopinj ali manj, da lahko govorimo o tem, da folk zebe v noge.
Predvidevam da niti vzhodne/ zahodne površine niso senčene. Še vedno pa se mi zdi lepa cena za klimo. 150evrov po m2!
Al je to samo še ena izmed tvojih....
Najprej naj avtor pove, koliko potratno hišo in oziroma kolike so potrebe po hlajenju, pa se bo lažje zmeniti, a je talno hlajenje dobra opcija za njega ali slaba. Tu se dela razlika. Če je hiša potratna, bo izkušnja podobna vaši, če je količkaj izolirana, pa zna biti talno hlajenje precej dobra opcija. Meni osebno bolj všeč kot klima.