Talni sifon da ali ne

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Itak, talni sifo n se v prvi vrsti daje zaradi vonjav
bonk.gif
??? Sej nisem jaz tega napisal?? Kaj mene recipliraš? Al kaj mi hočeš povedat?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.641
10.840
113
s sifonom ni nič posebej dela,edino nivo kopalnic se potem cm nižje postavi (estrih).

bolj pametno je imeti revizijsko na strani bane, da lahko dostopaš do sifona od kadi. Vse ostalo požokaš če bi slujano se kaj mašilo. Jaz imam vse cevi 50...40 se mi zdi premalo.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Kopalnica bo 1mm niže od laminata na hodniku. Imeti sifon ali ne? Navadna tuš kabina, ne kanaleta. Keramičar pravi, da jih vidi čedalje manj po kopalnicah, vodovodar ga še vedno priporoča, če ni kanalete. Pod omarico ne gre, ker je na drugi strani kopalnica in je treba na novo štimat odtok. Pralnega stroja ni.

Nazadnje urejeno:

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Sifon je vseeno če je, te ne stane velik pa zna fejst prov pridt (čeprov si vedno želiš da ga ne boš niti enkrat potreboval) :)
Postaviš ga nekam na ''čim manj'' vidno mesto pa dejansko pozabiš da ga imaš. Drugače pa če te skrbi smrad iz sifona - pri nas smo dali protismradnega notr, mislim da je bila cena cca. 47€ pa zadeva odlično funkcionira.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
V kuhinji imaš sifon?
Jaz ga sicer imam, ker sem bil starokopiten in sem ga hotel imeti. Ampak me je vodovodar najprej vprašal to. Verjetnost, da spusti pralni stroj je približno enaka kot da spusti pomivalni stroj. Verjetnost, da spusti dovod pipe je verjetno enaka v kuhinji in kopalnici. Verjetnost, da bo v prostoru nekaj na tleh in bo priplavalo do sifona in mu onemogočilo osnovno funkcijo, je pri nas večja v kopalnici kot v kuhinji. Pomivamo pa ne na tak način, da bi na tla zlivali vedra vode in potem to podili v sifon. To tako ali tako ne moreš, če ga postaviš nekam na čim manj vidno mesto.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
men se bolj zdi, da je okol tega sifona samo en problem. Treba ga narediti oz. izpeljati. Pa je mal več dela pred polaganjem keramike in eni razmišljajo ali je potreben ali ne.
Jaz sem ga dal. In ko nekdo pravi, saj ga v kuhinji tudi ni, je pa enak odgovor kot, če bi vprašal, "kaj je bilo prej? kokoš ali jajce"

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Kopalnica bo 1mm niže od laminata na hodniku. Imeti sifon ali ne? Navadna tuš kabina, ne kanaleta. Keramičar pravi, da jih vidi čedalje manj po kopalnicah, vodovodar ga še vedno priporoča, če ni kanalete. Pod omarico ne gre, ker je na drugi strani kopalnica in je treba na novo štimat odtok. Pralnega stroja ni.
Daj tuš kabino brez bane in si rešil dve muhe.
Osebno sem za sifon, le da ni na sredini kopalnice ali nekje kjer je skoz pod nogami.

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
a pri vseh teh pametnih hišah, ki se sedaj gradijo in se vsaka vtičnica v bistvu izklaplja v omarici ko te ni doma, nebi nek elektro ventil rešil tudi teh pomislekov? ko ni nikogar v kopalnici se ventil pač zapre in ni več straha.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Gremo od začetka..na skrito mesto ga ne morem dati oz. ga ne bom, ker morem potem nov odtok delati na drugi strani. Tako da je edina varjanta na vidnem mestu, drugače sploh ne bi kompliciral. Je pretočen, tako da smradu ne bi bilo, je pa tik ob tuš kabini in bom ob večji omarici stal na njem. Kanalete ne bom, ker imam že plitvo kad. Padca vanj ne bo, ker so ploščice 60x60.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ok. od začetka.
V čem je potem sploh problem??????
Če je edina varianta postavitve takšna, kot si napisal.... torej tam Naredi
Če boš stal na njemu.... ok.. kaj zdaj?? Naredi
Če so ploščice 60x60 torej padca ne bo. Tudi ga ne bi bilo, če bi imel 20x20 če si izravnavo naredil ravno!! Naredi
Smradu ne bo. OK.Naredi

Če te moti izgled sifona. Ne naredi.
Če ga sosed nima in bi ti rad enako. Ne naredi.
Če v kopalnici ne boš nikoli polival. Ne naredi
Če si siguren, da do nobenega izliva vode ne bo nikoli prišlo. Ne naredi (a zavarovano imaš proti izlivu vode')
:fredi:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Po mojem boš slej ko prej ob tuširanju gledal, kako iz sifona vdira voda, ker se malo naprej rahlo maši. Imel pa boš dobro mesto, za zgodaj zvedeti za ta problem in ga potem tudi rešiti.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Dober občutek je, če je sifon v kopalnici, po drugi strani pa ti ob počeni cevi ne bo pomagal čisto nič. Imam izkušnje, voda je takoj na hodniku. Je pa sifon na vidnem mestu v kopalnici meni osebno grd, tudi z inox ploščo, sploh občutek, ko stopiš nanj. Pucam pa lahko tudi v tem v kabini:

https://www.ideo.si/Sifoni_za_tus_kadi/sifon_za_tus_kad_fi_90_925870_KOLPA_SAN

Drugi ste ga dali/niste v kopalnice brez strojev in brez kanalete? To me je zanimalo.

• Všeč mi je
Reactions: sulcy

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Še ena stvar, čisto preveč imam glavi in sem pozabil ob napeljavi še na to. Na to steno, kjer je že keramika pride stenski radiator priključen spodaj kot so cevi. V načrtu sem imel odžagati cevi pri vrhu in ga priklopiti od zgoraj. Centralist pravi, da sicer še lahko, ampak iz bakra (tanjše cevi), da ne bo vse letelo okoli, ampak še zmeraj lahko kaj pade na keramiko in se bo poznalo.

img20180531161812-1.jpg

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
imam občutek, da če tebi napišeno "ja, daj ga", napišeš nekaj razlogov, da ga ne bi dal. Nekdo napiše da ga ne rabiš, ti napišeš nekaj zadev, da bi ga rabil. Zdaj se pa odloč sam.
Pri tem radiatorju, je pa kakšen problem???

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Bom kljub ustrezni zaščiti (mokre rjuhe) sfukal keramiko, če mi napelje nove cevi iz bakran, da bo priklop zgoraj?

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
884
113
MB
Cevi je potrebno odrezat nekaj cm vstran od stene, da lahko vreže navoj, na katerega bo lahko dal bakrene cevi. Če na drugi strani ni preveč vidno, bi mogoče tam odrezal in skozi steno že napeljal baker.

Priklop pa bo zgledal nekaj takega....kovina/baker
20180601_113412.jpg

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Bom kljub ustrezni zaščiti (mokre rjuhe) sfukal keramiko, če mi napelje nove cevi iz bakran, da bo priklop zgoraj?
Če bo zaščita ustrezna, ne foš sfukal keramiko.
Sicer je pa to problem "centralista". Ti mu samo povej, da mu ne bi na pamet prišlo, da bi se poznalo na keramiki.
Drugo kar pa je, kaj si pa packal po keramiki zraven okna???

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Jaz bi jih rezal tukaj oz. malo niže (kolikor je pač radiator visok). Je to izvedljivo?

inkedimg20180531161812-1.jpg