take imamo

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.687
3.292
113
Kompresor ne dela, če ni plina. Vsak sistem ima presostat, ki ne dovoli vklopa, če v sistemu ni plina.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Mogoce da na novejsih avtih je tako...na 3/4 ostalih v obtoku pa kompresor lepo laufa na prazno

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mogoce da na novejsih avtih je tako...na 3/4 ostalih v obtoku pa kompresor lepo laufa na prazno

Ravno obratno je. Na starejših kompresor ne dela brez plina, pri novejših pa dela vedno (tudi, ko je dovolj plina in je klima izključena).

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Zanimivo...pol so 1x prej na zacetku 90's ze mel ta sistem...pa so ga na koncu 90's spremenil pa zdej s5 nazaj
sprasujem se.gif

Ker BMW 320 tm letnik 91...vem da je kompresor delal kljub prazni klimi...

Kamele0N

23. jul 2008
42.058
5.657
113
Lantra 98 pravtako...klima delala ko si vklopil v kabini...

frkfreak

Zelenc'
24. apr 2016
1
0
1
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
iz facebooka
shocked-1.gif

Maja Roman Kapun se počuti jezen v/pri Selnica ob Muri.
4. april ob 15:04 ·

Kaj pa to ko pripeljes avtu "mehaniku "ker se dviguje temperatura. Pa ti rece da bo dihtungo na glavi zamenjal ( ok to je 2,3 ure dela in okoli 100€ z dihtungo )...potem pa je naenkrat cela masina adijo in ti rece da se ne splaca popravljat da ko je glavo dol vzel da je not videl in da je predracun 1400€ ...pa mu reces da naj NIC NE DELA NA AVTU,ker ne ves kaj bos z avtom .Ko pa prides do njega pa je avto na dvigalu brez koles in je cela masina razsraufana.Potem ga ti se poskusa odkupit za 600€ , ko pa reces da ga bos domov odpeljal ( ker je bil avto vozen in sem se do njega sama pripelala ) ti rece da avta NE BOsestavil nazaj ( ker nima te dni casa in da se ne splaca , in te vrze ven ter rece da ga naj samo odpelas da ga vec ne vidi , ko prides po njega z avtovleko pa ti ga noce dat iz garaze !!!!!Poklicala sem policijo in po njenem posredovanju sem avto lahko odpelala z avtovleko in polno prikolico delov !!!! S tem da sem placala 100€ za to kar sva se zmenila da pogleda in naredi ( tudi ce ni popravil dihtunge)On je hotel da placam vse kar je kao pogledal ,ceprav mu nisem narocila nic drugega !!! Naj se dodam da sem se pred kratkih preselila v te kraje in mi je gospod dal res lepo dobrodoslico ! To je gospod mehanik SILVO DAJČMAN iz Selnice ob Muri 55b .

Zadevo sem zasledil že na fb in radiu sedaj pa me zanima kako se je stvar uredila ker je gospa navedla po radiu da bo avto v kratkem popravljen z minimalnimi stroški sedaj pa pogrešam kakšni so rezultati če je zadovoljna z drugim servisom ali se ji je zgodba ponovila
confused-1.gif

Pogrešam končni razplet zgodbe
sprasujem se.gif

laguna

Zelenc'
28. apr 2016
1
0
1
Pozdravljeni

Prijatelj mi je naznanil, kakšne zgodbe se odvijajo na FB in na Alteru, pa sem pogledal forum , in me je skoraj sezulo kakšno laž piše Ga. Maja.

Naj se vam predstavim; moje ime je Marko, in sem zaposlen na Avtoservisu Silvo Dajčman, torej sem jaz tisti ki je razstavil motor. Bom kar napisal vso zgodbo od začetka pa do konca.

Res je, da se je Ga. Maja pripeljala na servis z avtom, ki se je pregreval, ni pa napisala da se je pripeljala brez hladilne tekočine. Tudi točen predračun se ni mogel postaviti, saj že prvi pogled pod pokrov motorja ni napovedoval nič kaj dobrega. Od tega, da so bile cevi hladilnega sistema napihnjene in mehke kakor spužva, do tega, da je bila raztezna posoda črna od saj kakor dimnik (hladilni sistem je bil predolgo izpostavljen izpušnim plinom), da o od dušku motorja sploh ne govorimo, saj se je iz njega bolj kadilo, kot iz stare lokomotive. Ko sem demontiral glavo motorja je bilo na glavi in bloku motorja toliko slabih točk, da se je šef odločil za najbolj smiselno in varno potezo- zamenjavo motorja. Najprej se je Ga Maja strinjala z zamenjavo, kar bi jo prišlo 1300€ (delo+ komplet sklop jermenov+sklopka po potrebi + vsi filtri +termostat + vodne cevi + katalizator ker ga ni bilo+ motor z garancijo po katerega bi šla Ga Maja sama, ampak je vštet v ceni). Vendar, si je še isti dan premislila, in rekla da bo avto prodala po delih. V nobenem primeru pa G. Dajčman ni hotel odkupiti avta. Čez čas si je Ga. Maja še enkrat premislila, in rekla da se naj motor sestavi za silo , da se bo lahko vozila nekaj časa, potem pa avto prodala. Žal ženska ne razume, da se pri takem defektu ne da za silo sestavit.
Avto je odpeljala na drug servis, ti so ji sestavili motor za silo , in po nekem čudežu je motor metal vodo ven in delal pritisk na od dušek. Motor so ponovno razstavili in ugotovili, da je počen blok motorja, da pa bo sranje popolno, so dali blok popravljat. Tako je še zdaj avto v delih, koliko stroškov bo imela pa ve samo…………
Pa še nekaj; 100€ in dve do tri ure dela si je izmislila sama, ali pa so ji tako napumpali njeni prijatelji, ki ji želijo najboljše.

Lep pozdrav
Mehanik Marko

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.536
2.916
113
v lokalni ostariji
standard.

mnogo pametnjakoviæev ki so ugotovili da je mehanik nategun in jo prepričali da nej avto odpelje. razni mojstri ki vedo "kaj bi moralo" in "kako se more držat dogovora"... jih je v tej temi tudi veliko ter koliko "bi moalo to stati"...
bo maja še dolgo peš hodila.. no bo vsaj dobro rit imela:)

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Pa kva se prepucavate, fuknjena baba, end of story.

Že potem ko gre tako zadevo objavit na facebook, pa se vidi da nima tri čiste o čem piše, je vse jasno

A naj se ponovim?

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:

Resnica je pomoje nekje vmes, baba si je verjetno po svoje predstavljala kaj pomeni "menjava dihtunge glave", ded pa ji tudi ni povedal kakšen je lahko strošek v najslabšem scenariju. Obojestranska komunikacija v riti.
Tole je res dober povzetek.
467716-post_slo.gif

Pomanjkanje komunikacije je pogost problem. V vseh poklicih.
stupid-1.gif
Zanimiva je ena ameriška raziskava, kjer so ugotovili, da se kljub zdravniškim napakam, pacienti mnogo manj pritožujejo, tožijo, če je bila komunikacija pred in med zdravljenjem boljša.

Če bi ta konkreten avtomehanik gospe povedal: pregravanje pogosto pomeni resno težavo z motorjem, lahko pa samo prepihano tesnilo, za začetek lahko probava s tesnilom, kar pride XX EUR, ni pa nujno da to reši problem in jo vprašal za soglasje, bi bila zgodba verjetno precej drugačna...

Pač šola za prihodnjič...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
pa sej na tem avtu se koj vid da je neki vigivagi skup nametan in bogve kolk razturen pa nabran z vseh vetrov (z edigsom napisan senik, v slogu elitnih avtoodpadov). ta maja mi bol liči na kako samanto s kanižarce k hoče nafukat mehanika
grims-1.gif

2323

Zelenc'
27. maj 2016
1
0
1
Ta baba je ziher kaka mestna prostitutka, ona si verjetno misli da to malo zdrkaš in da to gre dalje, pa ne to , še po moje je sigurno ekonomist po izobrazbi , kje živimo,... Če nimaš dnarja idi domuuu

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Če ni bilo dogovora med strankoin mehanikom da; vas pokličem in povem kakšno je stanje pa se zmenimo kako dalje, in je mehanik dejansko nadaljeval z delom ko je ugotovil da ni vse ok kot treba. Kontaktirati bi moral lastnico in se zmeniti za dodatno delo.Če tega ni storil-motor je dejansko razmetan- potem bi lahko zahtevala da se avto vzpostavi v prvotno stanjene pa da se je ??delao na lastno pest.
Iz posta ni jasno kakšna je bila komunikacija v teku popravila, verjamem pa da ni delana lastno pest temveč da stranka ni žella plačati dela in mterijala kateri bi avto naredil vozen. Prav ima mehnik.