Švic majice, ki se ne zasmradijo

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Pa se jaz eno podvprasanje, katero sportno perilo, hlace uporabljate oz. pohvalite.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kaj bi naj mehčalec naredil? Raztrgal majco, deformiral vlakna ?! Še vedno je to švic majca v rangu 10-15 eur. Več pač ne dam za tak namen... Jaz dostikrat operem majce kar pod tušem s šamponom in takoj na štrik..
Ko pa dam prat, pa uporabim tekoči detergent in mehčalec, oboje v zelo malih količinah, perem na 40-50 in so vse majce in hlače še ok. Lepo dišijo in še vedno služijo namenu. Mam pa Peak, Crivit iz Lidla, Fila in Nike cote.

Če pustiš mokro stat, jasno da zasmrdi in verjetno tudi kis ne pomaga...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Imam zadeve iz Lidla, Sportdirecta, nekaj pa iz športnih prireditev. Ja, ko enkrat zašvicaš (oziroma po vsaki uporabi) se opere. Logično, a ne... Tudi na roke in z malo tuš gela kar pot tušem in štrik. Mehčalca ne. Kaj ima narediti mehčalec? Ne vem, kaj dejansko naredi, ampak smrdi.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Brynje.
cool-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
KSZ
Katere pa priporočate, da so cenovno ugodne? Gledal po Aliju in so tem pod 10€ že. Rabin jih za pohode. Še vedno sem na bombažnih sam na par urnih pohodih jih je poln ruzak.
Drgač pa tut te navadne, ko se enkrat ustavim, jo vržem dol, pa suho gor. Ko cel dan ali več dni kosim, jih je prec za stroj ali dva.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Kaj bi naj mehčalec naredil? Raztrgal majco, deformiral vlakna ?!

Vlakna švic majic imajo mikropore, mehčalec pa je masten. Torej jih zamaši in zamasti, s tem pa se zmanjša odvajanje švica.
wink-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tole o zapacanem pralnem stroju bi pa rad kaj več izvedel

Če ne pereš na 95 stopinj, pač pa samo do 60 ali kot nekateri, celo do 40, potem mikrobi v stroju preživijo pranje. Razkrojujejo, kar se da razkrojevati, stroj pa s tem zasmrdi.
Če povrhu še uporabljaš TEKOČI detergent namesto praška, smrdi še bolj, saj se tekoči nalaga na dnu bobna in po ceveh. Te obloge so dodatna hrana za mikrobe, zaradi česar se še bolj razvijejo, imajo več hrane za razkrajanje. Stroj pa veselo smrdi.

Več napisanega pa je tukaj, kot tudi rešitev nastalega problema:
http://britev.si/viewtopic.php?f=14&t=99

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Na mojih UA cotah lepo piše,da se meščalca ne sme uporabljat, tako da nekaj resnice je očitno na tem?

Kaj pa narediti, če se je že kdaj uporabil mehčalec?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Na mojih UA cotah lepo piše,da se meščalca ne sme uporabljat, tako da nekaj resnice je očitno na tem?

Kaj pa narediti, če se je že kdaj uporabil mehčalec?

Moja ga uporablja skoz, sicer male količine, pa da majce prat z ostalim, pa do sedaj še ni bilo problema... Tudi tiste mrežaste majce majo luknjice še lepe, vlago odvajajo...

Ne vem kje je fora mehčalca...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Tudi midva imava lepo število športnih cunj in tudi majice seveda. Moja je to prala seveda z mehčalcem + tekočim praškom, torej po domače, vse narobe. Samo problemov pa nimava nobenih z nobenim oblačilom
confused-1.gif
Nobenega smrdenja, nobenega slabšega odvajanja švica, skratka oprema deluje tako kot ko je bila nova, tako, da ne vem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Enako tu, ampak od jutri naprej bom pral vse skupaj (belo, črno, pisano) in samo na 30 s praškom.

Če ne drugo, se privarčuje na mehčalcu
wink-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Enako tu, ampak od jutri naprej bom pral vse skupaj ( belo , črno, pisano) in samo na 30 s praškom.

Če ne drugo, se privarčuje na mehčalcu
wink-1.gif

Belo ne bo več popolnoma belo, ampak tvoja izbira. Bi te pa prosil, da vsaj bombažne brisače in belo bombažno posteljnino opereš na 95 stopinj z univerzalnim pralnim praškom. Bolj boš zadovoljen.
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Seveda govorim o sintetiki, bombažnih športnih oblačil nimam, oz jih ne koristim za športanje.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Sem že enkrat napisala in bom še enkrat.
"smrdenje" teh majic NI v tem, da napačno perete, NI v tem, da imate "zasmrajen" pralni stroj, ker ga nikoli ne vključite na 95C in NI v tem, da uporabljate mehčalec.

Stvar je v KVALITETI barve in materialov, ki so jih uporabili za izdelavo te majice in od SESTAVE vašega znoja !!

Mislim, da nihče ni tako neumen, da bi verjel, da bo majica iz (primer) Lidla, ki stane 8 eur enako kvalitetna kot Adidasova majica za 30eur
rolleyes-1.gif

Samo enkrat sem bila jaz tako neumna in kupila v Intersportu švic majico za cca 15 eur ...neke njihove čira-čara firme
frown-1.gif
Zasmradi po cca uri potenja! Katastrofa.
Nato sem kupila par kvalitetnih majic, ki jih perem SKUPAJ s tisto poceni...perem z mehčalcem vedno... pa se NOBENA DRUGA ne zasmradi...tista pa vedno.

Torej nasvet: Raje par kvalitetnih majic v omaro, kot pa polno omaro nekih stvari, ki nam potem niso po godu
wink-1.gif