Švic majice, ki se ne zasmradijo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej, kot prvo, pri že minimalni količini rekreacije (recimo da grem z biciklom na šiht - 12 km) fino zašvicam, če je pa kak orenk trening, pa dejansko ožemam švic majice.
Seveda dobro vem, da ne obstaja švic majica, ki bi me ohranila suhega, mi pa gre na živce, ko sveže oprana majica zasmradi skoraj v momentu, ko se spet navlaži švica, razen če je čisto nova. Nosim majice od Karibu, tudi tiste s srebrnimi ioni (pa ne vidim nekega večjega efekta). Zdaj pa me zanima, katere švic majice priporočate, da se ne usmradijo tako kmalu, pa tudi če so malo dražje.

Pa ne priporočat bombažnih majic, iz njih bodo na koncu tekli lavorji ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To se moram tako ali tako, v firmi ni tuša (ker je bil pač nekdo nekega dne brihten ...). Mi je pa vseeno zoprno, da takoj ko začneš švicati, švic majice že začnejo smrdeti. Baje da obstajajo neke, ki jih lahko pereš na 90°?

Žal je moje švicanje vsako leto hujše (je pa tudi športna kondicija, vsaj to), zato bi pač vsaj malo to spravil na bolje.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
X-BIONIC jaz mam sicer za hribe in gore, ampak boljše robe še nisem našel. Je malce drugačna logika od običnih švic majic, so debelejše, fora je v tem, da dobro sušijo ko švicaš in izolirajo, ko se ustaviš. Poštudirane do amena, za vsak šport specialne zadeve. Zakon.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Jaz sem imel tak problem s švic majcami do pred kratkim.. Kot kuga sem smrdel čim sem malo spet zašvical pa čeprav sem jo isti dan opral in posušil. Nažalost je to krhka roba ki jo je treba merkat. Ampak bi se moralo dati tudi tvoje majice razsmradit. Jaz sem jih namakal v kisu. Potem pa še v pralnem prašku z nekaj vode. Potem sem jih pa še opral. In sedaj jo vsakič po treningu takoj slečem in dam na obešalnik da se v celoti posuši. Pa še potem je ne vržem v koš za umazane obeleke ampak čaka na prostem do pranja. Pa nikoli dodajati mehčalca.

Imam pa 2 Nike in 1 underarmour.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
X-Bionic zgleda fajn (da o ceni sploh ne govorim), ampak a je to primerno za poletne dni - recimo da greš laufat malo naokoli?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Tako kot je en predhodnik napisal je baje res fora v mehčalcih, ki "povzročijo" da tej tehnomateriali ne delujejo glede odvajanja vlage in prehajanja zraka kot bi morali, ker se nanj prime mehčalec. Posledično potem ob prvem znojenju začnejo smrdeti. Jaz nisem uspel preizkusiti tega v praksi, ker jih moja vztrajno meče skup z ostalimi cunjami kadar je le prilika, baje pa traja par pranj da se mehčalec izpere in mi ne uspe priti na to. Če komu rata naj sporoči če to res deluje ali je bolj mit (da naj bi bilo to krivo mi je povedal en izdelovalec, ki dela majice iz teh tehnomaterialov).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Tole o mehčalcih sem jaz bral že pred leti ko sem nekoliko več nosil te zadeve. Nasveta glede znamke ne morem dati.
Kupi majico, pa je ne peri z mehčalcem. Jaz sem velikokrat majico kar pod tušem opral (spral) takoj po švicanju. Največkrat kar brez kemije. Imaš pa mogoče bolj občutljiv nos kot jaz. Ne vem.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Torej, kot prvo, pri že minimalni količini rekreacije (recimo da grem z biciklom na šiht - 12 km) fino zašvicam, če je pa kak orenk trening, pa dejansko ožemam švic majice.
Seveda dobro vem, da ne obstaja švic majica, ki bi me ohranila suhega, mi pa gre na živce, ko sveže oprana majica zasmradi skoraj v momentu, ko se spet navlaži švica, razen če je čisto nova. Nosim majice od Karibu, tudi tiste s srebrnimi ioni (pa ne vidim nekega večjega efekta). Zdaj pa me zanima, katere švic majice priporočate, da se ne usmradijo tako kmalu, pa tudi če so malo dražje.
Tole mi ni čisto jasno;
a) Če majico prešvicaš, se posuši brez pranja (npr na obešalnuku v službi) in jo ponovno oblečeš in prešvicaš, potem pa smrdi ko kuga, je rešitev enostavna: zraven vzami še eno za popoldne (imaš pač bolj agresiven švic in super pogoje za rast bakterij v službi).
b) Če smrdi takoj po pranju, ni problem v majici ampak v pranju.

Res v čisto vsakem primeru čimprej posušit in prat brez mehčalca. Jaz sem preizkusil kar nekaj namenskih čistil, na koncu sem pristal na običajnem prašku ker ne opazim razlike. Ampak striktno prašek in NE gel.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Preizkusena resitev - volna
cheer.gif
Icebreaker

asimina

Zelenc'
1. jun 2014
12
0
1
Poskusi namesto mehčalca v zadnjem splakovanju - dodati malo kisa. najboljši je naravni kis za vlaganje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mehčalca se pri meni ne uporablja sploh, kaj šele za športne cunje (ki pri meni sestavljajo skoraj pol omare). Ne rabi, ker tudi ne vidim neke koristi od njega.
Od merino volne imam nekaj majic in dolgih gat, pa so fino tople (kar pride super pri zimskih smučarsko-hribovskih aktivnostih). Tako da si tega pri tekaški majici niti približno ne predstavljam, ker verjetno dokončno pregorim pri kakih šprintanjih.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Sam uporabljam več vrst švic / športnih majic iz fensišmensi sodobnih materialov - nekaj od adidasa, salewe, patagonie, crafta... in z nobeno nimam težav s smradom. Držim se pravila, da po uporabi (vrnitvi domov) čim prej operem športne cunje, z blagim "športnim" detergentom, brez mehčalca.

Pametne ideje torej nimam, imam pa podoben problem pri brisačah, ki sem jih včasih pral z mehčalcem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Imam enak problem keber, poskusil ene 20 različnih znamk in ni rešitve. Under armour še sicer nisem, to imam samo gate.

Edino če pomaga nasvet o mehčalcih in praških...